Θρηνεί το Σερραϊκό μπάσκετ για το χαμό του Χρήστου Γκιουζέλη!

Θρηνεί το Σερραϊκό μπάσκετ για το χαμό του Χρήστου Γκιουζέλη!

Θλίψη στους ανθρώπους του Σερραϊκού αθλητισμού έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Χρήστου Γκιουζέλη. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής που έμοιαζε ανίκητος κάτω από τα καλάθια ως παίκτης του Α.Ο.Σ., της Θύελλας, της Α.Ε.Σ. και των Ικάρων δεν κατάφερε να νικήσει αυτή τη φορά την επάρατη νόσο. Ο Χρήστος Γκιουζέλης ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Θύελλας που το 1985 κέρδισε την άνοδο της στη Α εθνική κατηγορία κι έγινε η πρώτη και η μοναδική ανδρική Σερραϊκή ομάδα που αγωνίστηκε στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού μπάσκετ την περίοδο 1985-86.
Ο Χρήστος Γκιουζέλης ήταν ο πιο ψηλός παίκτης εκείνης της ομάδας με ύψος 2.02, είχε μόνο 15 συμμετοχές γιατί αντιμετώπισε και τότε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ενώ είχε πετύχει 42 πόντους. Ο Χρήστος ήταν αδελφός του Στέλιου Γκιουζέλη που έκανε καριέρα στον Ηρακλή. Εδώ και χρόνια ο Χρήστος Γκιουζέλης ζούσε με την οικογένεια του στο Ηράκλειο (ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής) ενώ ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα νέο άθλημα, το «T-ball» κι έκανε σημαντικές προσπάθειες να το διαδώσει και να το κάνει γνωστό σε όλη τη χώρα. Η κηδεία θα τελεσθεί αύριο στο Ηράκλειο.

Μηνύματα και ανακοινώσεις

Εκατοντάδες ήταν τα μηνύματα στο Facebook από φίλους και συμπαίκτες του Χρήστου Γκιουζέλη που θέλησαν να αποχαιρετήσουν αυτόν τον «ήρεμο γίγαντα» του Σερραϊκού μπάσκετ. Οι διοικήσεις των Σερραϊκών ομάδων εξέδωσαν ανακοινώσεις με αναφορές στην μεγάλη προσφορά του Χρήστου Γκιουζέλη στον Σερραϊκό αθλητισμό.

Ίκαροι Σερρών: «Τίμησε το Σερραϊκό μπάσκετ»

«Η διοίκηση των Ικάρων εκφράζει την θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Γκιουζέλη, ενός ανθρώπου που τίμησε τον Ελληνικό αθλητισμό και το Σερραϊκό μπάσκετ, φορώντας μεταξύ άλλων συλλόγων τα «κυανοκίτρινα» χρώματα, της αγαπημένης μας ομάδας».

ΑΕΣ: «Από τους συντελεστές της ανόδου»

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι αθλητές της Α.Ε. Σερρών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Γκιουζέλη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Ο Χρήστος υπήρξε αθλητής της Α.Ε. Σερρών και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου της ομάδας μας στην Α΄ Εθνική κατηγορία το 1985. Καλό παράδεισο ΧΡΗΣΤΟ»

ΑΟΣ-Γ.Σ. Σερρών: «Τα λόγια είναι περιττά»

«Η διοίκηση του Α.Ο.Σ και του Γ.Σ.Σ θέλει να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου τα λόγια είναι περιττά τέτοιες στιγμές ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!!»

 

πηγή:ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr