Θρίαμβος για το Ελληνικό μπάντμιντον από Γάλβα και Σκαρλάτο!

Θρίαμβος για το Ελληνικό μπάντμιντον από Γάλβα και Σκαρλάτο!Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για το Ελληνικό μπάντμιντον πέτυχαν οι Σερραίοι Γιώργος Γάλβας και Παναγιώτης Σκαρλάτος στο Διεθνές τουρνουά αντιπτέρισης που διεξάγεται στο Σιδηρόκαστρο.

Οι αθλητές του Ρούπελ Σιδηροκάστρου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών, μια επιτυχία που αποκτά τεράστιες διαστάσεις αφού επιτεύχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του αθλήματος σε όλο τον κόσμο, με το επίπεδο των αγώνων να είναι πραγματικά πολύ υψηλό με συμμετοχή σπουδαίων αθλητών που ορισμένοι από αυτούς θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στους «32» της διοργάνωσης, το κορυφαίο Ελληνικό δίδυμο, οι Γιώργος Γάλβας και Παναγιώτης Σκαρλάτος νίκησαν τους Νικολάου – Προτχίρο (Κύπρο -Αγγλία) με 2-0 (21-12,21-10). Στους «16» οι δύο πρωταθλητές του Ρούπελ αντιμετώπισαν τους Τόμας – Σόνδερκσον (από το Λουξεμβούργο) και επικράτησαν με 2-0 (21-14,21-13), εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά όπου εκεί αντιμετώπισαν το πανίσχυρο ζευγάρι των Γένσεν – Σανγκτονγκ. Οι Δανοί ήταν το μεγάλο φαβορί, αλλά η Ελληνική καρδιά, το πάθος αλλά και η θέληση των δύο Σιδηροκαστρινών αθλητών τους λύγισε. Με την συμπαράσταση του κόσμου του Σιδηροκάστρου οι Έλληνες πρωταθλητές αν κι έχασαν το πρώτο σετ (13-21), πήραν με ευκολία το δεύτερο (21-14) ενώ το τελευταίο ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Το ελληνικό δίδυμο, πιο ψύχραιμο, επικράτησε με 22-20.

Στον ημιτελικό οι Γάλβας και Σκαρλάτος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμα μια πολύ δυνατή ομάδα, τους Ρούσεφ και Νικόλοφ. Οι Βούλγαροι πήραν το πρώτο σετ με 21-4, αλλά στο δεύτερο αντιμετώπισαν τη σθεναρή αντίσταση των Ελλήνων, όμως κατάφεραν να νικήσουν με 21-19 και να προκριθούν στον τελικό. Οι δύο αθλητές του Ρούπελ ανέβηκαν τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

 

 

περισσότερα στο www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr