Θετική είδηση και έναρξη σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών μπάσκετ !

Θετική είδηση και έναρξη σε Α1 γυναικών και Α2 ανδρών μπάσκετ !

Μια σχετικά απρόσμενη εξέλιξη περίμενε τον αθλητικό κόσμο το απόγευμα της Παρασκευής, αφού οι λοιμωξιολόγοι έδωσαν το “πράσινο” φως για έναρξη αγώνων στην Α1 Γυναικών (έχουν ξεκινήσει προπονήσεις από αρχές του έτους) και έναρξη των προπονήσεων (πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα) για την Α2 Εθνική Ανδρών. Μένει να φανεί αν σειρά πάρει και η Β’Εθνική, όπου μετέχουν οι Ίκαροι και ο Πανσερραϊκός, αλλά κάτι τέτοιο τουλάχιστον προς το παρόν φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις και τα νέα μέτρα…

• Την έναρξη των αγώνων, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:
 Α1 μπάσκετ Γυναικών,
Α1 χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών
Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο
με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.
• Την έναρξη των προπονήσεων στα πρωταθλήματα:
Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,
Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,
Α2 μπάσκετ Ανδρών
Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,
με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

• Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:
αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,
υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,
άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

• Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς τη λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα υπάρχουν με την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και κατόπιν με την εξειδίκευση που θα ακολουθήσει από τη ΓΓΑ για κάθε τομέα αθλητικής δραστηριότητας.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr