Θα παίζουν άλλο… μπάσκετ φέτος οι Ίκαροι αλλά θέλει δουλειά!

Θα παίζουν άλλο… μπάσκετ φέτος οι Ίκαροι αλλά θέλει δουλειά!

Η πιο έτοιμη και πλήρης ομάδα της Καβάλας από την Α2 πλέον, νίκησε στο φιλικό προετοιμασίας τους Ικάρους 74-64, που έκαναν πρόβα… πριν από το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στο κύπελλο Ελλάδας κόντρα στον Φαιάκα Κέρκυρας την προσεχή Κυριακή.

Οι Ίκαροι χτίζονται διαφορετικά φέτος, μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έπειτα από αρκετά χρόνια και αυτό είναι το πιο δύσκολο για την Σερραϊκή ομάδα. Να αποκτήσει δηλαδή, την φιλοσοφία του νέου προπονητή, αφού ο Στέργιος Ποργιόπουλος άφησε για τα καλά το στίγμα του στους Ικάρους, φτιάχνοντας μια ομάδα με χαρακτήρα νικητή που γεύτηκε επιτυχίες, έπαιξε καλή άμυνα, και είχε πειθαρχία στο παιχνίδι της. Ότι ακριβώς χρειάζονταν οι Ίκαροι μετά την επανεκκίνηση από την Γ΄ Εθνική.

Η νέα εποχή που ξημερώνει με τον Κώστα Σίσκο στην ομάδα, τις επιλογές στο ρόστερ και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, δείχνουν ότι οι Ίκαροι περνούν στην σύγχρονη έκδοση του μπάσκετ, που θέλει αρκετά plays για όλους τους παίκτες, εμπιστοσύνη και ελευθερία κινήσεων στα νέα παιδιά -παρά τα λάθη-, κίνηση, πίεση και τρέξιμο σε όλο το μήκος και το πλάτος του παρκέ και ξεδίπλωμα του ατομικού ταλέντου και της αθλητικότητας κάθε παίκτη.

Πως θα φανούν όλα αυτά στο γήπεδο; Με υπομονή και χρόνο. Τίποτα άλλωστε δεν έγινε από την μια στιγμή στην άλλη. Ο coach Σίσκος, έχει και όρεξη και υπομονή και γνωρίζει σε τι περιβάλλον εργάζεται, που είναι απαιτητικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και φυσικά μαθημένο σε νίκες και επιτυχίες.

Στο φιλικό με την Καβάλα, η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να βρει το στοιχείο της έκπληξης από παίκτες, που δεν είχαν φανεί τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται χρόνο και ανάσες, για να δέσει στην αμυντική λειτουργία, διότι ομάδες ανώτερες όπως η Καβάλα, πλήγωσαν τους Ικάρους από την περιφέρεια. Και φυσικά πρέπει η «δεύτερη» πεντάδα να είναι συγκεντρωμένη όταν έρθει η στιγμή της… διότι το πρωτάθλημα είναι μακρύ, η όρεξη μεγάλη και στα ζόρικα, αφού η ευκαιρία δοθεί, πρέπει αυτή να κεφαλαιοποιηθεί.

Οι στιγμές χαλάρωσης μέσα στο ματς και οι αλλαγές παικτών-βαρόμετρο έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να μοιάζουν δυνατότεροι από ότι ήταν, εις βάρος των Ικάρων, κάτι που αποτελεί μαγική εικόνα. Τα σχεδόν 10 τρίποντα επίσης είναι θέμα φιλικού… διότι σε επίσημο ματς, μόνο το Golden State μπορεί να είναι τόσο εύστοχο! Το στραβοπάτημα και ο μικροτραυματισμός του Φώτογλου από το πρώτο δεκάλεπτο άλλαξε την ισορροπία των Σερραίων, αλλά ευτυχώς ο παίκτης δεν έχει κάτι σημαντικό. Το μόνο ανησυχητικό κόντρα στον Φαιάκα είναι η ταλαιπωρία του ταξιδιού, παρά το γεγονός ότι η αποστολή των Ικάρων θα διανυκτερεύσει στο Μέτσοβο και την αλλαγή ώρας από τις 16:00…στις 15:30, όπως αποφάσισε η ΕΟΚ.

 

Οι Αριθμοί:

Δεκάλεπτα: 19-21, 32-44, 46-54, 64-74

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr