Θέλουν τον καλύτερο έφηβο της Κύπρου οι Ίκαροι!

Θέλουν τον καλύτερο έφηβο της Κύπρου οι Ίκαροι!

Τον καλύτερο Κύπριο έφηβο του 2016 θέλουν να εντάξουν στο δυναμικό τους οι Ίκαροι σύμφωνα με το basketblog.gr. Ο λόγος για τον 18χρονο Παύλο Στρατή ο οποίος φαίνεται πως αποτελεί προσωπική επιλογή του coach Ποργιόπουλου που παρακολουθεί τον παίκτη από πέρυσι και τώρα θα έχει την ευκαιρία να τον ντύσει στα κυανοκίτρινα από την στιγμή που ο παίκτης αφήνει την Κύπρο λόγω σπουδών.

Δείτε το προφίλ του παίκτη από το cyprusbasket.net

Ο Παύλος Στρατής γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 1998 και έχει ύψος 1,90μ, έχοντας τη δυνατότητα να καλύψει με την ίδια ευχέρεια και της τρίτης θέσεις της περιφερειακής γραμμής μιας ομάδας.

Η πορτοκαλί θεά μπήκε στη ζωή του το 2007, όταν εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, στην οποία κλείνει φέτος μια δεκαετία, έχοντας περάσει απ’ όλα τα στάδια!

Στο μπάσκετ τον έσπρωξε ο θείος του, ενώ πρώτος του προπονητής ήταν ο Αντώνης Αρτυματάς, με τον οποίο συνεργάζεται ξανά από φέτος στο εφηβικό τμήμα του σωματείου.

Πριν από τρία χρόνια το ταλέντο του άρχισε να ξεχωρίζει σε έντονο βαθμό κλήθηκε για πρώτη φορά στα κλιμάκια. Ωστόσο, άργησε να χριστεί διεθνής, γιατί πολύ απλά μέχρι πέρυσι που έλαβε μέρος στην εθνική εφήβων, δεν λειτουργούσαν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

Την τελευταία διετία κερδίζει μόνιμα το βραβείο του καλύτερου έφηβου στην Κύπρο, έχοντας διαρκή πρόοδο και παράλληλα έχει κάτι παραπάνω από ενεργό ρόλο στο αντρικό της ομάδας, στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα με τις εμφανίσεις του.

Διακρίνεται για τα πλούσια αθλητικά προσόντα και την ταχύτητα στις κινήσεις του. Είναι διεισδυτικός, έξυπνος και προσπαθεί να βελτιώσει το μακρινό του σουτ. Αν το καταφέρει κι αυτό θα κάνει μεγάλα πράγματα στο μέλλον.

Αγαπημένος του παίκτης από την Euroleague είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, παρότι αποσύρθηκε, ενώ από το ΝΒΑ ψηφίζει ανεπιφύλακτα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στην Κύπρο θαυμάζει τον συμπαίκτη του, Ζάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν και προπονητής του επί έξι χρόνια, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξή του.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr