Η Superleague 2 δεν πρέπει να κρύβεται…στα «συρτάρια» της!

Η Superleague 2 δεν πρέπει να κρύβεται...στα «συρτάρια» της!

Σχετικά με τις δικαστικές υποθέσεις, που αφορούν το πρωτάθλημα της Super League 2, παρατηρούμε μια αδιαφορία, ως προς την χρονική εκτέλεση αυτών…που μάλιστα καίνε για την συνέχεια του πρωταθλήματος, σε σημείο να θεωρείται ύποπτη αυτή η κωλυσιεργία, αφού δημιουργεί αλλοίωση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, λίγο πριν το κρίσιμο φινάλε του.

Η στάση των ΜΜΕ προς την Super League 2…

Τα ΜΜΕ που δεν πρόσκεινται…στην διοίκηση Λεουτσάκου, έχουν αρχίσει να εκφράζουν ήδη, την απορία τους, γιατί δεν προχωρούν τα σημαντικά θέματα δικαιοσύνης στο πρωτάθλημα της λίγκας 2, ώστε όλα να είναι ξεκάθαρα και οι ομάδες να λύσουν αγωνιστικά τις διαφορές τους, χωρίς καμία εκκρεμοδικία. Μάλιστα το θέμα της προσφυγής του Πανσερραϊκού είναι το νούμερο ενα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες, αφού απο την εκδίκαση της, εξαρτώνται πολλές ομάδες που παλεύουν για την σωτηρία τους.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.to10.gr, σχετικά με την προσφυγή-καταγγελία του Πανσερραϊκού, κατά του Απόλλωνα Πόντου, λόγω παράβασης του νόμου 2725 του 1999 στο άρθρο 69, που αφορά στη μετοχική σύνθεση, της ομάδας απο την Θεσσαλονίκη, τονίζει χαρακτηριστικά οτι:

«η υπόθεση παραμένει «κλειδωμένη» στο «συρτάρι» αν και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο που διαμορφώνει όλη τη βαθμολογία στα χαμηλά «πατώματα» της Super League 2.

Οι ποινές που προβλέπει ο νόμος είναι τιμωρία από 5 έως 10 βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα ή εφόσον έχει ολοκληρωθεί η σεζόν η ίδια ποινή από το επόμενο. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν για ποιό λόγο έχει «κολλήσει» η υπόθεση και προσπαθούν οι Καλαϊτζίδηδες να ξεχαστεί.

Ο Απόλλων Πόντου είναι στη 10η θέση με 33 βαθμούς, ενώ ο Πανσερραϊκός που προχώρησε στην καταγγελία έχει 26 και είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ο Απόλλωνας αν τιμωρηθεί μπορεί να πέσει και στους 23 βαθμούς και να είναι στην προτελευταία θέση.

Ο Πανσερραϊκός έχει κάνει έκκληση για να παρθεί άμεσα η απόφαση από τους αρμόδιους, καθώς θεωρούν δεδομένη την παράνομη μετοχική σύνθεση και άρα «παίζουν» το μέλλον τους στη Super League 2. Τυπικά έχουν μείνει 3 και 4 αγωνιστικές για την κάθε ομάδα, για αυτό τον λόγο και «τρενάρετε» η υπόθεση. Πολύ απλά για να γλιτώσει τη φετινή σεζόν και ότι ποινή προβλέπεται να έρθει από το επόμενο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, από τον Πανσερραϊκό είναι αποφασισμένοι να το πάνε στα άκρα, πολύ απλά γιατί θεωρούν δεδομένη τη δικαίωση τους. Άσχετα αν στη Super League 2 και οι αρμόδιες επιτροπές έχουν βάλει την υπόθεση στο «συρτάρι».»

Εντύπωση όμως προκαλεί και η στάση, ορισμένων ΜΜΕ, που ασχολούνται καθημερινά με τα θέματα της Super League 2 και των ομάδων της και δεν έχουν κάνει καμία αναφορά, όχι μόνο στην καταγγελία του Πανσερραϊκού κατά του Απόλλωνα Πόντου αλλά δεν τους παραξενεύει και το γεγονός, οτι όλα τα δικαστήρια της λίγκας, μεταφέρονται για μετά το τέλος του πρωταθλήματος!! Μάλλον οι υποθέσεις αυτές, της αθλητικής δικαιοσύνης…αφορούν το επόμενο πρωτάθλημα ή λίγκα έχει τόσο φόρτο εργασίας, που ή δηλώνει συνεχώς αναρμόδια ή τα μεταφέρει όλα τον Μαη που θα χαλαρώσουμε…απο το εγκληματικό Τετάρτη-Κυριακή, επειδή καθυστέρησε πάλι τυχαία, 12 εβδομάδες την έναρξη του, αλλοιώνοντας όλο τον χαρακτήρα, μιας προβληματικής κατηγορίας.

Η μόνιμα αναρμόδια Super League 2…

Το γεγονός οτι η Πειθαρχική Επιτροπή της SL2, δήλωσε αναρμόδια για την προσφυγή του Πανσερραϊκού κατά του Απόλλωνα Πόντου και παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΕΑ, όπου απο την ίδια επιτροπή, είχε δοθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής, ενώ οι «κόκκινοι» υποστηρίζουν οτι υπάρχει παρατυπία…προβληματίζει άπαντες, που θέλουν διαφάνεια στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Δεικτικά μάλιστα το dikisports.blogspot.com γράφει: «Αλλουνού παπά ευαγγέλιο και Κατόπιν εορτής», αφού η επιτροπή ζήτησε τώρα… το μετοχολόγιο του Απόλλωνα Πόντου. Και μέσα σε όλα υπάρχει και η αναφορά για παράλυση της ΕΕΑ… αφού υπάρχει νέα διακοπή λειτουργίας, μετά την παραίτηση του Χρ. Καπετάνου, δικηγόρου Λάρισας. Μάλιστα για να επαναλειτουργήσει η επιτροπή, πρέπει η Βουλή να εγκρίνει το νέο μέλος που θα διορίσει ο Λ. Αυγενακης. Αυτή η ξαφνική παραίτηση, έρχεται σε μια εποχή που εκκρεμούν κρίσιμες υποθέσεις και τα πρωταθλήματα οσονουπω οδεύουν προς την λήξη τους…

Εμείς καταλαβαίνουμε, οτι κάποιοι δεν θέλουν να ασχοληθούν τώρα, με υποθέσεις που αφορούν την ακεραιότητα του πρωταθλήματος! Αυτό συμβαίνει και με την υπόθεση των οφειλών στην διαιτησία, όπου οι ΠΑΕ που δεν πληρώνουν, θα έπρεπε να τιμωρούνται με -1 για κάθε καθυστερημένη πληρωμή αλλά το αθλητικό δικαστήριο μεταφέρθηκε, απο τις 8 Απριλίου για τις 25 Μαΐου…

Όλο αυτό γίνεται άραγε, εις βάρος κάποιων ομάδων ή υπέρ άλλων…; Κάτι που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε. Όμως η αξιοπιστία ενός προβληματικού πρωταθλήματος, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα…για τους διοικούντες της συγκεκριμένη κατηγορίας.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr