Η SL2 επιστρέφει στις προπονήσεις…αγώνας για την FL απο τον Λεουτσάκο!

Η SL2 επιστρέφει στις προπονήσεις...αγώνας για την FL απο τον Λεουτσάκο!

Η Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων έδωσε το «ΟΚ» για να επιστρέψουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 στις προπονήσεις. Όχι όμως και της Football League, αφού αναρωτιούνται όλοι, εάν κάποιος σε αυτή την χώρα ασχολείται σοβαρά με την…φοβερή αυτή κατηγορία, που κράτησαν με το ζόρι άπαντες, πολιτειακοί και ποδοσφαιρικοί φορείς το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, από τις 13/12 επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ 2.  Με πρόβλεψη το πρωτάθλημα τους να ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη με το νέο έτος.

Για την Football League δεν έχει ακουστεί το παραμικρό και υπάρχει έντονος προβληματισμός σε παράγοντες και ομάδες. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Λεουτσάκος μίλησε χθές στην αργά στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και δήλωσε οτι γίνεται αγώνας…με τα αρμόδια υπουργεία  για να ξεκινήσει και η FL τόσο τις προπονήσεις όσο και το πρωτάθλημα, τουλάχιστον στα μέσα με τέλη Ιανουαρίου…

Η δήλωση του Λεωνίδα Λεουτσάκου:

“Ήταν σίγουρα μία πολύ θετική εξέλιξη αυτή που έλαβε χώρα στο Σάββατο το βράδυ. Πλέον μέσα στις πρώτες δέκα ημέρες του Γενάρη λογικά θα ξεκινήσει τ πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει πιστεύω και η Footaball League τις ομαδικές προπονήσεις, τα δίνουμε όλα προς αυτήν  την κατεύθυνση, έτσι ώστε  στα μέσα το Ιανουαρίου να δοθεί η εκκίνηση και αυτό το επαγγελματικό μας πρωτάθλημα, το οποίο επίσης τηρεί  όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα”.

Υπενθυμίζουμε, ότι οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2  και της Football league, είναι εκτός ομαδικών προπονήσεων από τις 7 Νοέμβρη.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).

Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που ήδη επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr