Η ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ… οι ΠΕΛΑΡΓΟΙ και οι Ρωμαϊκές Ηθικολογίες!

Η ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ... οι ΠΕΛΑΡΓΟΙ και οι Ρωμαϊκές Ηθικολογίες!

Η πληροφορία που είχαμε από την ομάδα της ΄΄ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ΄΄ σχετικά την ενδεχόμενη παρατυπία της ομάδας ΄΄Juice Box/Εν Κήπω Πελαργοί΄ στο πρωτάθλημα Μπάσκετ Παλαιμάχων, Εργαζομένων & Ανέργων Νομού Σερρών, προκάλεσε αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις από διάφορα πρόσωπα, παίκτες, προπονητές και ομάδες που αγωνίζονται ή βρίσκονται κοντά στον αθλητισμό. Οι απόψεις αυτές και τα περιστατικά που μας διηγήθηκαν, δίνουν τροφή για σκέψη, πάνω στο προκείμενο αλλά και γενικότερα.

 

Ως  serressport.gr  δεν μπαίνουμε στο δίλλημα εάν το νόμιμο είναι ηθικό ή ανήθικο, ούτε παίρνουμε θέση για τις πράξεις (ενστάσεις, παρατυπίες και νομιμότητες) ενός σωματείου, καταγράφουμε όμως ένα γεγονός, που υπέπεσε στην αντίληψη μιας ομάδας και ξεφεύγει από τον κανονισμό, υπέρ μιας άλλης, δημιουργώντας, ένθεν κι ένθεν προβληματισμούς. Ειδικότερα όταν μιλάμε για μια «παρεΐστικη» κατηγορία, ναι μεν υπάρχει ΄΄η χαρά του αθλήματος΄΄ αλλά εφόσον δε, υπάρχουν κανονισμοί, τι τελικά ισχύει, τι υπερισχύει και πως μοιράζονται τα μετρά και τα σταθμά;

 

Γι’ αυτό ας αποφασίσουν οι ομάδες-παρέες ή η διοργανώτρια αρχή ή όλοι μεταξύ τους. Βέβαια όπως συμβαίνει με τις ομοσπονδίες των αθλημάτων έτσι κι εδώ, οφείλουν οι ομάδες και οι παίκτες να εναρμονίζονται με τους κανονισμούς και όχι να κάνει τον χωροφύλακα η διοργανώτρια αρχή. Αυτό όμως δεν της δίνει και το δικαίωμα να λειτουργεί διχαστικά…

 

Διότι με αφορμή αυτό το περιστατικό, πληροφορηθήκαμε περιπτώσεις, όπου η «Ρωμαϊκή αυτοκρατορία», δίκην αστεϊσμού χαρακτηρίζω έτσι την διοργανώτρια, χώρισε «φίλους», στις δυο πλευρές του… Τίβερη χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν, δυο διαφορετικά Ρωμαϊκά γνωμικά.

 

Μάθαμε από τη μια, ότι Non omne quid licet honestum est… δηλαδή ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό, άρα η ηθική ξεπερνώντας το καταστατικό προέβη σε παρατυπία υπέρ μιας ομάδας, με την ανοχή όμως, της άλλης χωρίς παρέμβαση από την διοργανώτρια επιτροπή, στο όνομα βέβαια… της χαράς του παιχνιδιού!

 

Αντίθετα από την άλλη, μάθαμε ότι Duralex, sedlex  δηλαδή ότι ο νόμος είναι σκληρός αλλά είναι νόμος, τηρώντας η επιτροπή κάθε παράγραφο του καταστατικού μην επιτρέποντας σε αθλητές να αγωνιστούν, στερώντας τους… την χαρά του παιχνιδιού, που έχουν γνωρίσει σε αντίστοιχη περίπτωση κάποιοι άλλοι!

Έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, η ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ, σεβόμενη τον λόγο της παρασπονδίας, δεν προβαίνει σε ένσταση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν γνώση… οι φύλακες και όπως σωστά επισήμανε ο «ψηλός» το θέμα δεν είναι μόνο να κερδίζεις αλλά να μην χάνεις την ανθρωπιά σου!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr