Η μάχη για τα play off στον α΄ όμιλο της Ανώτερης Κατηγορίας… στο “SSN”!

Η μάχη για τα play off στον α΄ όμιλο της Ανώτερης Κατηγορίας... στο "SSN"!

Το πρωτάθλημα της Ανώτερης Κατηγορίας μπαίνει στις τελευταίες του στροφές και αν και στον β΄ όμιλο γνωρίζουμε εδώ και αρκετό τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τα χιαστί ματς και την επόμενη φάση του πρωταθλήματος, απ’ όπου και θα προκύψουν οι ομάδες που θα πάρουν την άνοδο, στον α΄ όμιλο τα πράγματα είναι πολύ πιο ρευστά.

Πέρα από τον πρωτοπόρο αυτή την στιγμή Άρη Σκοτούσας που έχει μια εξασφαλισμένη και μαθηματικά θέση και το πλεονέκτημα έδρας και απλά επιζητά να… σφραγίσει την πρωτιά, οι άλλες τρεις θέσεις είναι ανοιχτές ανάμεσα σε 4+1 ομάδες, με αυτήν την επιπλέον να έχει το πιο δύσκολο έργο, καθώς αυτή την στιγμή βρίσκεται στο -6 αν και έχει τρία ακόμη ματς και είναι ο Διαγόρας Κερκίνης. Κατά τα άλλα κατά σειρά Κεραυνός Μεγαλοχωρίου, Θρακικός Άνω Μητρουσίου, Ελπίς Προβατά, Διγενής Άνω Πορροϊων θα παλέψουν ακόμη πιο δυνατά για να μάθουμε ποιοι τελικά δύο εκ των συνολικά προαναφερθέντων θα μείνουν εκτός.

Oι επόμενες αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες για τις 31/3 και 14/4 και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα, ενώ υπάρχει αρχικά και ένα εξ αναβολής ματς στις 24/3.

Το “SSN” σας παρουσιάζει το πρόγραμμα των ομάδων τις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όπως και κάποια πιθανά σενάρια ισοβαθμίας, αν και σίγουρα υπάρχουν και περισσότερα που έχουν να κάνουν και με… τριπλές ισοβαθμίες, όπως είναι και αυτή την στιγμή τα δεδομένα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Άρης Σκοτούσας 57 (Μεγαλοχώρι εντός έδρας, Προβατάς εκτός έδρας)
  2. Κεραυνός Μεγαλοχωρίου 52 (Σκοτούσα εκτός έδρας, Κερκίνη εκτός έδρας)
  3. Ελπίς Προβατά 49 (Χριστός εκτός έδρας, Σκοτούσα εντός έδρας)
  4. Διγενής Α.Πορροΐων 49 (Κερκίνη εκτός έδρας-24/3-, Βαλτερό εντός έδρας, Παλαιόκαστρο εκτός έδρας
  5. Θρακικός Α.Μητρουσίου 49 (Κερκίνη εντός έδρας, Βαλτερό εκτός έδρας)
  6. Διαγόρας Κερκίνης 43 (Α.Πορροϊα εντός έδρας-24/3-, Άνω Μητρούσι εκτός έδρας, Μεγαλοχώρι εντός έδρας)

*Ο Προβατάς έχει τοποθετηθεί στην 3η θέση, καθώς στην τριπλή ισοβαθμία συγκεντρώνει τους περισσότερους βαθμούς.

 

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ:

ΣΚΟΤΟΥΣΑ-ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ… ; (0-0 και εκκρεμεί το 2ο ματς)

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ… ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ(3-0, 1-2)

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΠΡΟΒΑΤΑΣ… ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ(3-0, 3-0 αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων στο πρωτάθλημα τώρα)

ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ… ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ(1-1, 2-1)

ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ-ΠΡΟΒΑΤΑΣ… ΠΡΟΒΑΤΑΣ(0-1, 1-0)

ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ-ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ… ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ(0-3, 0-4)

ΠΡΟΒΑΤΑΣ-ΑΝΩ ΠΟΡΡΟΪΑ… ΠΡΟΒΑΤΑΣ(0-2, 0-3)

 

Τι ισχύει στις ισοβαθμίες…

1)Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

2)Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν,  [51] συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

3) Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στους μεταξύ τους αγώνες που έχει η κάθε ομάδα. 

4)Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων. 

5)Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

6)Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

7)Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει. Αν και μετά από τις παραπάνω διαδικασίες προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, η σειρά κατάταξή τους γίνεται ως εξής:
α) Εφ’ όσον ισοβαθμούν δύο (2) ομάδες, διεξάγεται απλός αγώνας κατάταξης που διαρκεί 90΄ λεπτά, σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ακολουθείται η διαδικασία της επόμενης παραγράφου (13) του παρόντος άρθρου.
β) Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων [52] κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5 έως 10 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται
με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr