Η καρδιά της πάλης χτύπησε στις Σέρρες

Η καρδιά της πάλης χτύπησε στις Σέρρες

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελεύθερης Πάλης Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών. Η καρδιά της Ελληνικής πάλης χτύπησε στις Σέρρες, σε μια πόλη κι έναν Νομό με μεγάλη παράδοση στο άθλημα των Ολυμπιονικών. Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας έδωσαν συγκλονιστικές μάχες στα ταπί του κατάμεστου από φίλους του αθλήματος Κλειστού γυμναστηρίου Σερρών.

Φωτογραφία του Κώστας Αβδελάς.

 

 

Η τελετή έναρξης των αγώνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή της πάλης. Μια τελετή που τα είχε όλα, συγκίνηση με ενός λεπτού σιγή για τον Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη, παρέλαση των κορυφαίων αθλητών που πήραν μέρος στους τελικούς, τον όρκο του αθλητή από την πρωταθλήτρια Μαρία Πρεβολαράκη, βραβεύσεις αλλά και επίδειξη από τμήμα σύγχρονου χορού.
Η Υφυπουργός εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά κήρυξε την έναρξη των αγώνων ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος βράβευσε τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, ενώ η ομοσπονδία τον ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος της αφού ο Δήμος Σερρών φιλοξένησε για έκτη συνεχή φορά διοργάνωσης της πάλης.
Είχε προηγηθεί βράβευση της Υφυπουργού κ. Κόλλια από την ομοσπονδία ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις δύο Σερρών προπονητών του Χρήστου Γάτσιου και του Χαράλαμπου Ελισιάδη αλλά και του υπευθύνου αθλητισμού του Δήμου Σερρών Νίκου Ιλανίδη (οι τρείς τους ήταν η «ψυχή» της διοργάνωσης), του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών Δημήτρη Γιαννάκη όπως και του πρωταθλητή από τις Σέρρες Μιχάλη Τσικοβάνι.

Φωτογραφία του Κώστας Αβδελάς.

 

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήραν μέρος 140 αθλητές και αθλήτριες από 38 σωματεία της χώρας οι οποίοι είχαν προκριθεί από δύο προκριματικές φάσεις σε νότια και βόρεια Ελλάδα που είχαν γίνει τον Ιανουάριο. Κεντρικό πρόσωπο των αγώνων ήταν η Μαρία Πρεβολαράκη που έδωσε τον πρώτο της σημαντικό αγώνα μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ο ΠΑΟΚ στην Ελληνορωμαϊκή και η Ευκαρπία στην ελευθέρα πάλη είναι οι πρωταθλητές στους άνδρες για το 2017 ενώ στις γυναίκες τα Άνω Λιόσια.

Οι τρεις πρώτοι σύλλογοι είναι:

Ελληνορωμαϊκή πάλη

ΠΑΟΚ 74 βαθμοί
ΠΑΟ 71 βαθμοί
Εθνικός 60 βαθμοί
Ελευθέρα Πάλη

Ευκαρπία 63 βαθμοί
Μέγας Αλέξανδρος Ασπροπύργου 51 βαθμούς
Πολυνίκης Ταύρου 28 βαθμοί

Γυναικών

Ευπυρίδες Άνω Λιοσίων 16 βαθμοί
Ήφαιστος Βαθυλάκου 9 βαθμοί
Πολυνίκης Ταύρου 7 βαθμοί

 

πηγή:ert.gr/ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr