Η ΕΟΚ σε «ελεύθερη πτώση»…ο Πανσερραϊκός μιλά με φορείς για την Α1 μπάσκετ γυναικών!

Η ΕΟΚ σε «ελεύθερη πτώση»...ο Πανσερραϊκός μιλά με φορείς για την Α1 μπάσκετ γυναικών!

Το προσκλητήριο του Πανσερραϊκού

Η δήλωση αδυναμίας των Καλυβίων να συμμετάσχουν στην Α1 Γυναικών για τη σεζόν 2019/20 άφησε μία θέση κενή στο πρωτάθλημα. Μία θέση που θα καλυφθεί από μία ομάδα της Α2, όπως αποφάσισε η ΕΟΚ, η οποία έστειλε μάλιστα και ανοιχτή πρόσκληση σε τέσσερις ομάδες της κατηγορίας.

Οι τέσσερις ομάδες που έλαβαν το έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι ο Άρης Θεσσαλονίκης, η Ηλιούπολη, ο ΟΑ Χανίων και ο Πανσερραϊκός. Η Ηλιούπολη τερμάτισε στην 6η θέση του περσινού πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου και ο ΟΑ Χανίων στην 8η, όπως αντίστοιχα και ο Άρης (6ος) και ο Πανσερραϊκός (8ος) στον Βορρά. Σημειωτέον οτι οι ομάδες καλούνται να απαντήσουν σε λιγότερες απο 48 ώρες.

Θυμίζουμε ότι και ο Πανιώνιος δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι δεν θα κατεβάσει ομάδα ούτε στην Α1, ούτε στην Α2 Γυναικών, ανοίγοντας τον δρόμο για τα Μελίσσια, τα οποία πήραν την θέση του, αποδεχόμενα την πρόσκληση της ΕΟΚ.

Σε «ελεύθερη πτώση» η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν έκανε την αρχή…και αποχώρησε απο τις Ελληνικές διοργανώσεις, θέλοντας να αναδείξει τις παθογένειες του Ελληνικού μπάσκετ, που πλέον έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Εθνικές ομάδες με ίντριγκες χωρίς πλάνο, διαιτητικές αλητείες, μεσαιωνικού τύπου διοίκηση και εμπορική εκμετάλλευση στο ναδίρ…και έχει κι άλλο, ακριβοπληρωμένες wild cards χωρίς όραμα και αποκλειστικά τουρνουά σε Κρήτη-Βόλο εναλλάξ για το Θεαθήναι χωρίς σχέδιο για τα μικρά ηλικιακά κλιμάκια.

Απο την αποχώρηση αυτή των Πειραιωτών σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πολλά απο τα παραπάνω έχουν βγει στην επιφάνεια, όχι δημοσιογραφικά, αλλά ουσιαστικά με ομάδες να αποχωρούν μη μπορώντας να αντέξουν το οικονομικό βάρος πρωταθλημάτων, χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια απο την ομοσπονδια, χωρίς κανένα πλάνο αναδείξεις νέων ταλέντων, σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, που βλέπουν χορηγούς να εξανεμίζονται, ΑΦΜ να αλλάζουν χέρια και ομάδες ”Χ” να κληρώνονται…

Αυτοχειρία…η τιμητική Α1 για Πανσερραϊκό, οι φορείς σε εγρήγορση

Όταν μια σοβαρή ομάδα έχει κάνει το πλάνο της, όπως είναι το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Πανσερραϊκού με τους κ.κ. Τατιζικίδη, Γιαννάκη και την εποπτεία του νέου Πρόεδρου ΜΓΣ Τάσο Παναγιώτου, δεν μπορεί να πετά…στα βράχια, τον αγωνιστικό προγραμματισμο της και τον ετήσιο προϋπολογισμό της, επειδή η ομοσπονδία, δεν μπορεί να βρει τρόπους και έσοδα, ώστε να κρατήσει τις ομάδες στην μεγαλύτερη κατηγορία και αναζητα απο τους 6ους και τους 8ους… να συμμετάσχουν σε κάτι το οποίο είναι 2 φορές πιο ακριβό, δεν παρέχει καμιά οικονομική ανταπόδοση και δεν δημιουργεί κανένα εχεγγυο βιωσιμότητας στο μέλλον.

Ο Πανσερραϊκός πρόσφατα, παρουσίασε τη νέα ομάδα, εμφάνισε τον βασικό χορηγό του και έκανε την υπέρβαση, με το νέο προπονητή και το νέο ρόστερ. Η νέα κατάσταση που του παρουσιάζεται, αφενός μπορεί να τον εκτροχιάσει στο αγωνιστικό του πλάνο (Σερραίες παίκτριες για βασικό κορμό και μπολιάσματα με νέα κορίτσια που θα αποτελέσουν το μέλλον, συν έμπειρες παίκτριες για την ασφάλεια και την ποιότητα στην κατηγορία), μπορεί να του τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα (χρειάζονται Αμερικανίδες που κοστίζουν παραπάνω απο το φετινό μπάτζετ)…και απο μια τιμητική χρονιά στην Α1 να γίνεις τα νέα Καλύβια και να βρεθείς ακόμα και εκτός τοπικού!

Ο έφορος της ομάδας Δημήτρης Γιαννάκης, δήλωσε στο ”SSN” οτι είναι τιμητική η πρόσκληση της ομοσπονδίας και σεβόμενος τους φιλάθλους του Πανσερραϊκού και την θέληση τους να καμαρώσουν το τμήμα ακόμα πιο ψηλά, θα καλέσει σε συνάντηση αύριο στις 11:00 στα γραφεία του ΜΓΣ, όσους φορείς το επιθυμούν (Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο) προκειμένου να συζητήσουν, εάν μπορούν να βρεθούν επιπλέον χρήματα, ώστε η ομάδα να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.

Βεβαία η πρόταση είναι φαιδρή και λόγω πίεσης χρόνου, δείχνοντας ξανά την προχειρότητα της ΕΟΚ αφού αύριο 31/7 στις 14:00 λήγει η προθεσμία απάντησης (δηλαδή να μην ετοιμάσεις κανένα επιχειρηματικό πλάνο, όλα στην άμμο) και εννοείται πως αν δεχτούν και κάποιες απο τις άλλες ομάδες, θα γίνει κλήρωση…χωρίς να ληφθεί κανένα άλλο σοβαρό κριτήριο (γηπεδικές εγκαταστάσεις, επιχειρηματικό σχέδιο, γεωγραφικά κριτήρια κλπ).

Ήδη…η Κρήτη πανηγυρίζει, γιατί άραγε;

https://www.neakriti.gr/article/sport/basket/1551629/epistrefei-stin-a1-gunaikon-tou-basket-o-oahanion/

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr