Εύσημα από Αυγενάκη στον Πανσερραϊκό Μ.Γ.Σ. για όλο τον σύλλογο και τηλεδιάσκεψη για την Αθλητική Ρομποτική!

Εύσημα από Αυγενάκη στον Πανσερραϊκό Μ.Γ.Σ. για όλο τον σύλλογο και τηλεδιάσκεψη για την Αθλητική Ρομποτική!

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου κ. Τάσου Παναγιώτου, του Πανσερραϊκού Μ.Γ.Σ. και του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με τους εφόρους του τμήματος Αθλητικής Ρομποτικής κ. Γιώργου Πασχάλη και κ. Μανώλη Τσελέπη, όπου παρουσιάσαν στον Υφυπουργό το καινοτόμο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά αθλητικά δεδομένα, νεοσύστατο τμήμα του Σερραϊκού πολυαθλητικού συλλόγου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε τα εύσημα για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον πρώτο περιφερειακό σύλλογο της χώρας μας, με 14 ενεργά τμήματα, εκ των οποίων τα 11 επισήμως αναγνωρισμένα απο την ΓΓΑ, ενώ γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστούν όλα, με την Αθλητική ρομποτική να βρίσκεται στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης. Ο Υφυπουργός με το επιτελείο του, ενημερώθηκαν πληρέστατα απο τον πρόεδρο του ερασιτέχνη και τους εφόρους, ενώ σχολίασε πως θα ξεκινήσει τις διαδικασίες υποψηφιότητας, για να διοργανώσει η Ελλάδα την 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
Ξεκινάμε προετοιμασίες φιλοξενίας Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής, την 1η στην…

Δημοσιεύτηκε από Λευτέρης Αυγενάκης στις Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Το επίσημο ενδιαφέρον μελών της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Αυγενάκη για τον Πανσερραϊκό Μ.Γ.Σ. και την πρόοδο του συλλόγου σε κάτι τόσο πρωτοποριακό, δείχνει τη νέα διαδρομή που χαράζει ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος, σε μια δύσκολη εποχή, όχι μόνο για τα σπορ αλλά και για την κοινωνία μας. Κάποτε πριν απο χρόνια, το μεράκι και η ζέση των ανθρώπων των «λιονταριών», έφερε στον Ελληνικό αθλητισμό το άθλημα της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, με τον Πανσερραϊκό να μετρά σημαντικές επιτυχίες, τώρα έρχεται η τεχνολογική επανάσταση του αθλητισμού με την Ρομποτική…και έπεται συνέχεια.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Δελτίο Τύπου απο το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γ.Γ.Α:

Παρουσίαση της αθλητικής ρομποτικής στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, από το πρωτοπόρο τμήμα Robot-Sports του Πανσερραϊκού

Τηλεπαρουσίαση, του πρωτοποριακού της τμήματος Αθλητική Ρομποτική, πραγματοποίησε η διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Ο πρόεδρος, Τάσος Παναγιώτου, ο έφορος, Γιώργος Πασχάλης και ο Πρόεδρος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού IN.TE.SO., Μανώλης Τσελέπης, o οποίος είναι και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Robot-Sports, περιέγραψαν το αθλητικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον πάνω στο αντικείμενο της αθλητικής ρομποτικής, η οποία εξελίσσεται ραγδαία παγκοσμίως.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού  συνεχάρη τη διοίκηση του Πανσερραϊκού για το καινοτόμο εγχείρημά της, καθώς αποτελεί τον πρώτο ελληνικό αθλητικό σύλλογο που ασχολείται με την Αθλητική Ρομποτική, αριθμώντας περίπου 150 μέλη στο συγκεκριμένο τμήμα και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του τομέα αυτού, αφού η ρομποτική έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε:
* η στήριξη της εθνικής μας ομάδας, που θα συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής I.R.O., τον Δεκέμβριο του 2021,
* η έναρξη των διαδικασιών υποψηφιότητας για να φιλοξενηθεί στη χώρα μας η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής, που ποτέ ως τώρα δεν έχει διοργανωθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους,
* η οργάνωση δράσεων Αθλητικής Ρομποτικής στις δομές της ΓΓΑ, με την αρωγή Ερευνητικών Κέντρων, για τη διάδοσή του στην αθλητική κοινότητα.

Η Αθλητική Ρομποτική συνδυάζει την τεχνολογία, την επιστήμη και την εκπαίδευση με τον αθλητισμό. Περιλαμβάνει πολλά σπορ  (ποδόσφαιρο, αγώνες δρόμου, τοξοβολία κ.ά.), αλλά και ασκήσεις δεξιότητας, στα οποία «αθλητής» είναι το ρομπότ και «προπονητής» ο άνθρωπος, ο οποίος το προγραμματίζει και το καθοδηγεί αγωνιστικά.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή Robot-Sports συστάθηκε το 1992 και μέχρι σήμερα υποστηρίζεται –πέραν της Ελλάδας- από άλλες 26 χώρες παγκοσμίως (ΗΠΑ, Κίνα, Ν. Κορέα, Καναδάς, Ινδία, Ρωσία, Γερμανία, Μεξικό, Δανία, Τουρκία, Ρουμανία κ.ά.).

Από το 1999 διοργανώνεται ετήσια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έχει φιλοξενηθεί ως τώρα σε Σεούλ, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο, Νταεγιόν, Κουίνσλαντ, Ντένβερ, Νταεγού, αλλά όχι και στην Ευρώπη, κάτι που φιλοδοξεί να πετύχει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η παρθενική εμφάνιση της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε το 2018 και μόλις με τη 2η επίσημη συμμετοχή μας, το 2019, κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο σε αγώνισμα ρομποτικών δεξιοτήτων, ανάμεσα σε χώρες κολοσσούς.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr