Ερώτηση στην Βουλή για Football League και Super League 2

Ερώτηση στην Βουλή για Football League και Super League 2

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατέθεσε ερώτηση στην βουλή με αποδέκτες την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη αλλά και προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με το μέλλον της Football League αλλά και της Super League 2.

Το θέμα – ερώτημα που κατέθεσε στην βουλή η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, είναι η «Επανέναρξη αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League 2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής», λαμβάνοντας υπόψιν πως στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών, έχουν ξεκινήσει κανονικά, κάτι που σας είχε μεταφέρει αναλυτικά το Serres Sport News, μετά την έρευνα που έκανε.

Η βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου με προσήλωση και σεβασμό στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν στη χώρα μας ανέφερε τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ

Η πανδημία του COVID-19 σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα που  αντιμετωπίζει ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα για τους ανθρώπους που βιοπορίζονται  επαγγελματικά από τα εν λόγω αθλήματα.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απόφαση για έναρξη των ποδοσφαιρικών  πρωταθλημάτων της Super League2, της Football League, ενώ αντίστοιχη είναι η  κατάσταση και στην καλαθοσφαίριση, με τις κατηγορίες της Β’ και Γ’ Εθνικής να  παραμένουν σε αναστολή, την Α2 να ξεκινά, αλλά αυτή τη στιγμή να βρίσκεται εκ νέου  σε αναστολή.

Η ανωτέρω ανησυχητική κατάσταση απασχολεί όπως είναι φυσιολογικό τόσο τους  θεσμικούς ποδοσφαιρικούς και καλαθοσφαιρικούς φορείς, όσο και τους ίδιους τους  αθλητές, προπονητές και τις οικογένειές τους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν  τις 3.000 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Λαμβάνοντας υπόψη, ότι όλα τα πρωταθλήματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, έχουν  ξεκινήσει, η έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2, της Football League, Α2  και Β΄ Εθνικής αποτελεί εφικτό στόχο, πολλώ δε μάλλον, εάν εξασφαλιστεί η

Πλ. Γεωργίου Α’ 28, 262 25 Πάτρα – τηλ.: 2610 220030, fax: 2610 220030 Μητροπόλεως1,10557Αθήνα–τηλ.:2103709341,2103709342,fax:2103709340 e mail: ch.alexopoulou@parliament.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ 

Βουλευτής Ν. Αχαΐας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη Super League.

Για το λόγο αυτό: 

Eρωτάται ο αρμόδιος Υφυπουργός, σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να  προβεί, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επανέναρξη της  αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της  Super League2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής.

Με τιμή

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Χριστίνα Αλεξοπούλου».

Share