ΕΠΟ – Γ ΄Εθνική: Πρωτάθλημα με έναν γύρο – Υποβιβασμό σε όποια ομάδα δεν αγωνιστεί

ΕΠΟ - Γ ΄Εθνική: Πρωτάθλημα με έναν γύρο - Υποβιβασμό σε όποια ομάδα δεν αγωνιστεί

Την απόφασή της για το πως θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής έκανε γνωστή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αποφασίζοντας πως θα είναι… κούρσα ενός γύρου, ενώ ξεκαθάρισε και πως όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί, θα υποβιβαστεί.

Το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής θα συνεχιστεί αλλά θα είναι κάπως διαφορετικό. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, με την πανδημία του κορωνοϊού, η ΕΠΟ αποφάσισε να ξαναξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε άλλη… βάση όμως.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έκανε γνωστό πως το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με τον Α’ γύρο, θέτοντας στις ομάδες χρονικό περιθώριο για να δηλώσουν ποιες θα αγωνιστούν και ποιες όχι. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα αποφασίσει να μην κατέβει να αγωνιστεί, θα υποστεί την ποινή του υποβιβασμού στην εκάστοτε ΕΠΣ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.

Share