Επιτέλους… κανόνες στην Football League & παράθυρο ανόδου από Γ΄ Εθνική!

Επιτέλους... κανόνες στην Football League & παράθυρο ανόδου από Γ΄ Εθνική!

Μία ώρα κράτησε το Δ.Σ. της Football League την Παρασκευή (18/5) με ομοφωνία και χωρίς φωνές! Ήταν ίσως το πιο ουσιαστικό και σοβαρό συμβούλιο των τελευταίων χρόνων στην πολύπαθη δεύτερη κατηγορία με τους παράγοντες να δείχνουν διάθεση για να βοηθήσουν το προϊόν να πάει παραπέρα. Έτσι, αποφάσισαν, χωρίς διαφωνίες να μπουν επιτέλους κανόνες ως προς τη συμμετοχή των ομάδων. Κάτι, που ασφαλώς και είναι θετικό και ελπιδοφόρο, καθώς αν πραγματικά τηρηθεί να βελτιώσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Και το κυριότερο μέτρο, που πάρθηκε είναι ότι όποια ομάδα δεν θα έχει αδειοδότηση μέχρι και δέκα ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα!

Έτσι υπάρχει όντως η πιθανότητα να δούμε την επόμενη σεζόν μια διαφορετική Football League με ομάδες υγιείς… Ταυτόχρονα, όμως, αυτό σηματοδοτεί και παράθυρο προβιβασμού στο παραπέντε για κάποιους από τους πρωταθλητές των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, που δεν θα τα καταφέρουν στα μπαράζ ανόδου, καθώς τα τυχόν κενά θα καλυφθούν από αυτούς, μεταξύ των οποίων και για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου εφόσον καταφέρει να πάρει την 3η θέση.

Η Ένωση παράλληλα προτείνει στην ΕΠΟ αλλαγές στη διαδικασία της επιτήρησης και της αδειοδότησης με την κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών μεσούσης της σεζόν, ώστε να μην υπάρχουν αλλοιώσεις από εξωαγωνιστικούς παράγοντες στη βαθμολογία. Επιπρόσθετα, αποφασίσθηκε το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου, κάτι που θα αποτελέσει ρεκόρ δεκαετίας αν όντως συμβεί με δεδομένο ότι επί σειρά ετών η 1η αγωνιστική γίνεται πάντα Οκτώβρη!

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την 18-5-2018 έλαβε με γνώμονα τη διαφάνεια και την εξυγίανση των ομάδων ποδοσφαίρου ΟΜΟΦΩΝΑ τις πιο κάτω αποφάσεις, οι οποίες θα ισχύσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο 2018-2019:

1. Μέχρι δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη Πρωταθλήματος οι ΠΑΕ να έχουν λάβει την αδειοδότηση, άλλως δε θα δύνανται να συμμετέχουν στο νέο Πρωτάθλημα.

2. Μέχρι την 30 Νοεμβρίου υποχρεούνται να υποβάλλουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτήρησης, ο δε έλεγχος της ΕΠΟ θα περατούται μέχρι 30 Δεκεμβρίου.

3. Εφόσον οι ΠΑΕ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιτήρησης δε θα έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν μεταγραφές για το υπόλοιπο διάστημα, ήτοι μέχρι τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

4. Καθιερώνεται δεύτερο στάδιο αδειοδότησης, στο οποίο οι ΠΑΕ υποχρεούνται μέχρι 30 Μαϊου, να έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα για να λάβουν την αδειοδότηση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην κατηγορία.

Οι ως άνω αποφάσεις της FOOTBALL LEAGUE θα κατατεθούν άμεσα στην ΕΠΟ προκειμένου η τελευταία να τις εγκρίνει. 5. Υποχρεωτική κατάθεση στη διοργανώτρια αρχή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κάθε Πρόεδρου ΠΑΕ, μέχρι την 30 Νοεμβρίου. 6. Έναρξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 ορίσθηκε 8 με 9 Σεπτεμβρίου 2018».

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr