Επιστολή Super League 1: «Αρωγός στην απολύτως δίκαιη προσπάθεια της Super League 2 και της Football League»

Επιστολή Super League 1: «Αρωγός στην απολύτως δίκαιη προσπάθεια της Super League 2 και της Football League»

Η Super League 1 έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο των Ενώσεων της Super League 2 και της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, κάνοντας σαφές πως θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των δύο κατηγοριών για την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων τους, καθώς η διεξαγωγή της Super League 2 επηρεάζει και την πρώτη κατηγορία, και αντίστοιχα την Football League.

Στην επιστολή της η Super League 1 κάνει λόγο πως η διεξαγωγή όλων των κατηγοριών, συνδέονται άρρηκτα με όλες, καθώς στο τέλος κάθε χρονιάς, υπάρχει το ζήτημα των προβιβασμών και των υποβιβασμών. Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και στο γεγονός πως η Super League 2 και η Football  League, τηρούν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, ο πρόεδρος της Super League 1 κάνει σαφές πως στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των δύο Ενώσεων για την άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή της Super League 1:

«ΠΡΟΣ

Super League 2 – Football League

Πρόεδρο, κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο

Αθήνα, 13.11.2020

Αρ. Πρωτ: 5388

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε από την πρώτη στιγμή η Super League 1 στέκεται αρωγός στην απολύτως δίκαιη προσπάθεια της Super League 2 και της Football League για άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων σας.

Η τήρηση των ίδιων υγειονομικών πρωτοκόλλων με την Super League 1, η συνεργασία με το ίδιο επιστημονικό προσωπικό αλλά και η εν γένει στενότατη μεταξύ μας συνεργασία εγγυώνται την τέλεση των Πρωταθλημάτων σας υπό το ίδιο καθεστώς ασφάλειας με αυτό της Super League 1.

Είναι δεδομένο ότι η άμεση έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 είναι κομβική για τις ΠΑΕ αλλά και το μέλλον εκατοντάδων ποδοσφαιριστών και εργαζομένων σας. Η δε ομαλή διεξαγωγή του επηρεάζει και την Super League 1, όχι μόνο διότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο οφείλει να είναι ενιαίο αλλά και διότι οι κατηγορίες μας συνδέονται άρρηκτα με το ζήτημα των προβιβασμών και υποβιβασμών.

Η στήριξη μας στο δίκαιο αίτημα σας είναι δεδομένη και αναμένουμε να μας υποδείξετε τους τρόπους που επιθυμείτε να συμβάλουμε περαιτέρω στην προσπάθειά σας.

Με εκτίμηση,

Λεωνίδας Μπουτσικάρης

Πρόεδρος

Super League Ελλάδα».

Share