Επικεφαλής αγώνα και… “τσουχτερές” ενστάσεις στην προκήρυξη της Ε.Π.Σ.Σ!

Επικεφαλής αγώνα και... "τσουχτερές" ενστάσεις στην προκήρυξη της Ε.Π.Σ.Σ!

Η Ε.Π.Σ.Σερρών έδωσε στην δημοσιότητα τις προκηρύξεις ενόψει της έναρξης πρωταθλημάτων και κυπέλλου της σεζόν 2017-18 και σίγουρα υπάρχουν σημεία στα οποία αξίζει κανείς να σταθεί και κάνουν την διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Όσον αφορά το κόστος για την συμμετοχή στα πρωταθλήματα παραμένει στα 200 ευρώ για όλες τις ομάδες, ωστόσο η Ε.Π.Σ.Σ θέλοντας να προσελκύσει τα σωματεία που ήταν σε αδράνεια και θέλουν να επιστρέψουν όρισε το ποσό στα 50 ευρώ, ενώ σε αυτά προστίθενται για όλες τις ομάδες το ποσό των 150 ευρώ που είναι το ετήσιο κόστος συνδρομής.

Εντύπωση προκαλεί το παράβολο που καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες σε περίπτωση που θέλουν να υποβάλλουν ένσταση, καθώς πήρε αύξηση 200%(!) σε σχέση με την περσινή τουλάχιστον χρονιά. Έτσι λοιπόν όσοι θελήσουν να υποβάλλουν ένσταση θα το σκεφτούν πολλές φορές για να καταβάλλουν τα 150 ευρώ που απαιτούνται πλέον!

Επίσης η Ε.Π.Σ.Σ καθιερώνει και τον θεσμό του “Επικεφαλής Αγώνα”… τελειώνοντας τις παρατηρησίες στην Επίλεκτη Κατηγορία. Συγκεκριμένα για τους αγώνες της Επίλεκτης κατηγορίας κάθε ομάδα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον δύο άτομα τα οποία θα πιστοποιηθούν από την ΕΠΣ Σερρών.
Τα καθήκοντά του Επικεφαλή Διοργάνωσης Αγώνα ορίζονται τα εξής:
1. Υποδοχή, ταυτοποίηση και τακτοποίηση των αξιωματούχων του αγώνα καθώς και των αθλητών και παραγόντων της φιλοξενούμενης ομάδας. Να διαμορφώνει κατάλληλες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας καθώς και των παραγόντων της.
2. Συνεργασία με τους διαιτητές και τον παρατηρητή του αγώνα πριν την έναρξή του, για κάθε θέμα που αφορά τον ομαλή διεξαγωγή του όπως π.χ. χρώματα στολών, χώρος προετοιμασίας-προθέρμανσης αθλητών.
3. Επίβλεψη συνεχώς της τήρησης των μέτρων ασφάλειας και τάξης. Να επιβλέπει την τάξη στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, επιτρέποντας να είναι παρόντα μόνο τα άτομα που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα καθώς και στην λίστα του παρατηρητή. Πρέπει οπωσδήποτε μεριμνά για το κλείδωμα όλων των θυρών που οδηγούν στην πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο και να διατηρεί τα κλειδιά καθόλη την διάρκεια του αγώνα.
4. Να διατηρεί πλήρη συνεργασία με τον παρατηρητή και τους διαιτητές πριν, κατά την διάρκεια, και μετά το τέλος του αγώνα σε όλα τα επίπεδα με στόχο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την πιθανή διαχείριση αντεγκλήσεων.
5. Να διατηρεί επαφή με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, Κυπέλλου της ΕΠΣ Σερρών, με το ΔΣ της ΕΠΣ Σερρών και τους εκπροσώπους των άλλων Σωματείων της κατηγορίας που ανήκουν. Να αξιολογεί οποιαδήποτε έκτακτα συμβάντων πριν, κατά την διάρκεια ή μετά το τέλος του αγώνα, τα οποία επηρεάζουν με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια, την φιλοξενία, την προστασία και γενικότερα την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Να αναφέρει οτιδήποτε στον παρατηρητή του αγώνα οτιδήποτε δεν είναι σύμφωνο με τον κανονισμό και την δεοντολογία της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων.
6. Το έργο επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω προετοιμασίας που καλύπτει ένα φάσμα ενδεχόμενων συμβάντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την ασφάλεια των θεατών ή να διακόψουν την ομαλή λειτουργία.
7. Να μεσολαβεί και να συμβουλεύεται αρμόδιες υπηρεσίες για ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλεια.
Ο Επικεφαλής Διοργάνωσης Αγώνα των ομάδων πιστοποιείται από την Ε.Π.Σ. Σερρών. Κάθε ομάδα της Επίλεκτης Κατηγορίας πρέπει να πιστοποιήσει δύο ή περισσότερα άτομα. Για την πιστοποίηση κάθε ατόμου χρειάζεται η συμπλήρωση του συνημμένου εντύπου καθώς και η αποστολή της φωτογραφίας του σε ψηφιακή μορφή στο mail: epss@otenet.gr. Η διαδικασία της πιστοποίησης είναι δωρεάν. Σε κάθε αγώνα θα ορίζεται από το σωματείο της γηπεδούχου ομάδας υποχρεωτικά ένας Επικεφαλής Διοργάνωσης Αγώνα.
Στην περίπτωση οποιαδήποτε αρνητικής διένεξης του Επικεφαλή Διοργάνωσης Αγώνα με τους αξιωματούχους του αγώνα θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του Επικεφαλή Διοργάνωσης Αγώνα από τους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος καθώς και την επιβολή χρηματικής ποινής από το ΔΣ της ΕΠΣ Σερρών στο σωματείο που ανήκει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΔΩ…

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr