Επαναφέρει τα… χιαστί play off στην Ανώτερη η Ε.Π.Σ.Σ! Τι προβλέπει η προκήρυξη

Επαναφέρει τα... χιαστί play off στην Ανώτερη η Ε.Π.Σ.Σ! Τι προβλέπει η προκήρυξη

Tη συμπληρωματική προκήρυξη μέσω της οποίας γίνεται γνωστός ο τρόπος που θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα σε Επίλεκτη, Ανώτερη και Β΄ Κατηγορία ανακοίνωσε η Ε.Π.Σ.Σερρών, διευκρινίζοντας και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα προαχθούν και θα υποβιβαστούν ομάδες και φυσικά πόσες. Η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι είναι ότι η νέα διοίκηση της Ένωσης επαναφέρει τα μπαράζ υπό μορφή… χιαστί στην Ανώτερη Κατηγορία, κάτι που γινόταν πριν από κάποια χρόνια, με μεγάλο ενδιαφέρον στα ματς και μέσω αυτής της διαδικασίας θα έρθει η άνοδος. Επίσης στην Β΄ όπως είχε ήδη γνωστοποιηθεί θα μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας, θα υπάρχουν play off για τις θέσεις 1-6. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν προβλέπεται αγώνας μπαράζ ανάμεσα σε ομάδα της Επίλεκτης και της Ανώτερης για μία θέση… στον ήλιο. Αναλυτικά:

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ…


ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Play Off: Ισχύει ότι και πέρυσι για τις θέσεις 1-6, με διαμόρφωση βαθμολογίας ανάλογα με την διαφορά από την θέση 6 διά 3.

Play Out: Ισχύει ότι και πέρυσι για τις θέσεις 6-12, με διαμόρφωση βαθμολογίας ανάλογα με την διαφορά από την θέση 12 διά 3.

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ -ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΗ

Από την ανώτερη ανέρχονται στην Επίλεκτη οι ομάδες ως εξής:
α ) Αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική τότε υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της Επίλεκτης Κατηγορίας στην ανώτερη κατηγορία και ανέρχονται μόνο στην περίπτωση αυτή οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της ανώτερης κατηγορίας από την τελική ενιαία κατάταξη της κατηγορίας αυτής.
Στην περίπτωση αυτή ο δέκατος (10ος ) της Επίλεκτης Κατηγορίας αγωνίζεται με τον 4ο της ανώτερης κατηγορίας, για υποβιβασμό της 10ης ομάδας από την Επίλεκτη ή παραμονή και προβιβασμό ή όχι της 4ης ομάδας στην Επίλεκτη κατηγορία.

β) Αν υποβιβασθεί μία ομάδα από τη Γ΄ Εθνική, τότε υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης των ομάδων της Επίλεκτης Κατηγορίας και ανέρχονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες της ανώτερης κατηγορίας.
Στην περίπτωση αυτή ο δέκατος (10ος ) της Επίλεκτης Κατηγορίας αγωνίζεται με τον 3ο της ανώτερης κατηγορίας, για υποβιβασμό της 10ης ομάδας από την Επίλεκτη ή παραμονή και προβιβασμό ή όχι της 3ης ομάδας στην Επίλεκτη κατηγορία. 
γ) Αν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ΄ Εθνική, τότε υποβιβάζονται οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες της Επίλεκτης Κατηγορίας στην ανώτερη κατηγορία και ανέρχονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της ανώτερης κατηγορίας.
δ) Αν υποβιβασθούν τρεις ομάδες από τη Γ΄ Εθνική, τότε υποβιβάζονται οι τέσσερις (4) τελευταίες ομάδες της Επίλεκτης Κατηγορίας στην ανώτερη και ανέρχονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της ανώτερης κατηγορίας.


ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Play Off:  Οι ομάδες που κατέλαβαν την 1η και 2η θέση σε κάθε όμιλο θα δώσουν δύο (2) αγώνες αντίστοιχα με τις ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 4η και 3η σε κάθε όμιλο, όχι του ιδίου ομίλου, αρχίζοντας τον πρώτο αγώνα με έδρα την ομάδα που κατέλαβε τη χαμηλότερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Προκρίνεται για την επόμενη φάση η ομάδα που θα συγκεντρώσει στην περίπτωση αυτή περισσότερους βαθμούς και στους δύο αγώνες.
Έτσι θα έχουμε Α ΦΑΣΗ PLAY-OFFS, όπου Α είναι οι ομάδες του 1ου Ομίλου και Β οι ομάδες του 2ου Ομίλου: Α1 – Β4 =Ν1 ο νικητής και Η1 ο ηττημένος Β1 – Α4 =Ν2 ο νικητής και Η2 ο ηττημένος Α2 – Β3 =Ν3 ο νικητής και Η3 ο ηττημένος Β2 – Α3= Ν4 ο νικητής και Η4 ο ηττημένος.

Β΄ ΦΑΣΗ PLAY-OFFS για τις θέσεις 1-4
Συμμετέχουν οι τέσσερις (4) ομάδες των ζευγαριών που προκρίθηκαν από την προηγούμενη Φάση (Ν1, Ν2, Ν3, Ν4) για τις θέσεις 1-4 της ενιαίας βαθμολογικής κατάταξης. Στη φάση αυτή όμως, ανεξάρτητα τη θέση που κατέλαβαν στην κανονική περίοδο, υποχρεωτικά θα αγωνισθούν, αποκτώντας πλέον πλεονέκτημα έδρας ο Ν1 και ο Ν2, ως εξής:
Ν1-Ν4 οπότε προκύπτει ο νικητής Ν5 και ο ηττημένος Η5
Ν2-Ν3 οπότε προκύπτει ο νικητής Ν6 και ο ηττημένος Η6
Οι νικητές των ζευγαριών Ν1-Ν4 και Ν2-Ν3 δηλαδή Ν5 και ο Ν6 ανέρχονται κατευθείαν στην Επίλεκτη Κατηγορία. Για τις θέσεις 3 και 4 θα αγωνισθούν ως εξής: Η5-Η6 με πλεονέκτημα έδρας ο Η5 (πρώτος αγώνας στην έδρα του Η6). Ο νικητής καταλαμβάνει την 3η θέση της ενιαίας κατάταξης της Ανώτερης κατηγορίας ενώ ηττημένος την 4η.

Για τις θέσεις 5-8 θα πραγματοποιηθούν απλοί αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρξει ημίωρος παράταση και αν χρειασθεί πέναλτι.
Η1-Η4 όπου θα προκύψει ο νικητής είναι Ν7 και ο ηττημένος Η7
Η2-Η3 όπου θα προκύψει ο νικητής είναι Ν8 και ο ηττημένος Η8

Στην συνέχεια για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 5 και 6 του ενιαίου βαθμολογικού πίνακα της Ανώτερης κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρξει ημίωρος παράταση και αν χρειασθεί πέναλτι: Ν7-Ν8. Ο νικητής του παραπάνω αγώνα (Ν7-Ν8) καταλαμβάνει την 5η θέση της ενιαίας κατάταξης της Ανώτερης κατηγορίας ενώ ηττημένος την 6η. Στο τέλος για την κατάταξη των ομάδων στις θέσεις 7 και 8 του ενιαίου βαθμολογικού πίνακα της Ανώτερης κατηγορίας θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος θα υπάρξει ημίωρος παράταση και αν χρειασθεί πέναλτι: Η7-Η8. Ο νικητής του παραπάνω αγώνα (Η7-Η8) καταλαμβάνει την 7η θέση της ενιαίας κατάταξης της Ανώτερης κατηγορίας ενώ ηττημένος την 8η.

Play Out: Υποβιβάζονται στη Β΄ Κατηγορία οι τέσσερις (4) τελευταίες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της Κατηγορίας αυτής δηλαδή οι δύο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου.


Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Play Off: Οι πρώτες εξ (6) ομάδες του 1ου ομίλου και οι πρώτες εξ ομάδες του 2ου ομίλου ξεκινούν διπλούς αγώνες εκ νέου μεταξύ τους με βαθμολογία που βγαίνει ως εξής: με διαμόρφωση βαθμολογίας ανάλογα με την διαφορά από την θέση 6 διά 3.

Αφού ολοκληρωθούν οι αγώνες σε κάθε όμιλο χωριστά στη συνέχεια γίνονται αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων και των δύο ομίλων, όπου κρίνει το Δ.Σ της ΕΠΣ Σερρών π.χ ο 1ος του 1ου ομίλου με τον 1ο του 2ου ομίλου, ο 2ος του 1ου ομίλου με το 2ο του 2ου ομίλου και ούτω καθεξής, σε ουδέτερο γήπεδο με ημίωρη παράταση και πέναλτι αν χρειασθεί σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος. Τα έσοδα και τα έξοδα θα είναι από μισά.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
1.- Αν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα από τη Γ΄Εθνική θα ανέλθουν στην ανώτερη κατηγορία οι πέντε (5) πρώτες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της κατηγορίας αυτής.
2.- Αν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα από τη Γ΄ Εθνική τότε θα ανέλθουν στην ανώτερη κατηγορία οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της κατηγορίας αυτής.
3.- Αν υποβιβασθούν δύο (2) ομάδες από τη Γ΄ Εθνική τότε θα ανέλθουν στην ανώτερη κατηγορία οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της κατηγορίας αυτής.
4.- Αν υποβιβασθούν τρεις (3) ομάδες από τη Γ΄ Εθνική τότε θα ανέλθουν στην ανώτερη κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής ενιαίας κατάταξης της κατηγορίας αυτής.

 

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr