Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στις 18/05 ζητάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ !

Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στις 18/05 ζητάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ !

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κο Νίκο Παπαθανάση και στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κο Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σερρών Χρήστος Μέγκλας ζητά την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, στις 18/5 μαζί με τις σχολές χορού που ήδη έχουν συμπεριληφθεί στα βήματα επανένταξης των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ.Μέγκλας αναφέρει:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με το σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων περιλαμβάνεται στο 7ο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων, το οποίο αναμένεται από τα μέσα Ιουνίου. Το στάδιο αυτό αφορά την επαναλειτουργία εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία και χωρίς να έχουν καθοριστεί οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας τους.
Ως Επιμελητήριο δεχόμαστε παράπονα, ερωτήσεις και προβληματισμούς από πολλές επιχειρήσεις – μέλη μας καθώς τα γυμναστήρια ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις στις οποίες επιβλήθηκε το προληπτικό μέτρο άρσης της λειτουργίας τους, ήτοι από 13/03/2020, και έχουν υποστεί τεράστια ζημία. Μάλιστα, η ζημία αυτή συνεχίζεται και τώρα καθώς θα πρέπει να αναμένουν τουλάχιστον ένα μήνα για την επαναλειτουργία τους, ενώ αντίθετα συναφή επαγγέλματα, όπως είναι οι σχολές χορού αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από τις 18 Μαΐου.
Παρακαλούμε θερμά όπως επανεξεταστεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από τις 18 Μαΐου, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, για να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα και να μην οδηγηθούν σε οριστική παύση.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Μέγκλας
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

 

Διαμαρτυρία στις Σέρρες

Έξω φρενών έγιναν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, σύμφωνα με το infonews24.gr,  με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση, πως ο κλάδος τους θεωρείται ως επικίνδυνος μεταδότης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να παρατείνεται το «λουκέτο» στα γυμναστήρια μέχρι τον Ιούλιο ή και τον Αύγουστο.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων κάνουν λόγο για δυσφήμιση και καλούν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο.

«Τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις δυσφημίζουν τον κλάδο των γυμναστηρίων και καθιστούν αβέβαιο το μέλλον των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση των οικογενειών μας,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στις Σέρρες Χρήστος Κομσής.

Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, μάλιστα, προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες.

*Πηγή: www.anexartitos.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr