Επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ ο Σερραίος, Κοσίδης (pics)

Επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ ο Σερραίος, Κοσίδης (pics)

Το ταλέντο των σερραϊκών παιδιών υπάρχει από χρόνια, καθώς δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν την καριέρα τους από τα τοπικά πρωταθλήματα της πόλης με διάφορες ομάδες και κατάφεραν να ξεχωρίσουν αμέσως, παίρνοντας μεταγραφή για τις «μεγάλες» ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος τώρα, για τον Μιχάλη Κοσίδη, που υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ένας νεαρός ταλαντούχος επιθετικός, ο Μιχάλης Κοσίδης, με καταγωγή από την Τριάδα Σερρών, υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα της ΑΕΚ, που μέχρι τώρα αγωνιζόταν στην Κ19 των «κιτρινόμαυρων». Το συμβόλαιο έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026, κάτι που δείχνει πόσο πολύ πιστεύουν οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» στο ποδοσφαιρικό ταλέντο του Μιχάλη Κοσίδη.

Ο νεαρός επιθετικός μπορεί να γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9 Φεβρουαρίου 2002, η καταγωγή του όμως είναι από την Τριάδα Σερρών, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε και η βάφτισή του, που έγινε και… πρωτοσέλιδο!

Οι γονείς του είχαν στείλει μια φωτογραφία του στην εφημερίδα «Ώρα για Σπορ», που δημοσιεύθηκε με την εξής λεζάντα: «Πρώτη επίσημη παρουσίαση του μελλοντικού επιθετικού της ΑΕΚ».

Ο Μιχάλης Κοσίδης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 12 ετών, στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ αργότερα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή. Σε ηλικία 15 ετών αποκτήθηκε από την ακαδημία της ΑΕΚ, παίζοντας ποδόσφαιρο στις Κ15, Κ17 και Κ19, ενώ έχει φορέσει και την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, στην ομάδα της Κ18. Στο φετινό πρωτάθλημα και πριν την διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πραγματοποίησε 7 συμμετοχές, με την Κ19 της ΑΕΚ, σημειώνοντας πέντε γκολ και δίνοντας μία ασίστ. Έχει ύψος 1.91.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρει τα εξής: 

«Eπαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ υπέγραψε ο νεαρός διεθνής επιθετικός της Κ19 της ομάδας μας, Μιχάλης Κοσίδης. Μιχάλη, καλό επαγγελματικό ξεκίνημα! Σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις όλα τα όνειρά σου με την κιτρινόμαυρη φανέλα!».

Share