Εντυπωσιάζει το νέο τμήμα «Αθλητικής Ρομποτικής» του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός!

Εντυπωσιάζει το νέο τμήμα «Αθλητικής Ρομποτικής» του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός!

Ακόμα ένα βήμα, προς τον εκσυγχρονισμό του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, γίνεται τις τελευταίες ημέρες και επισημοποιήθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της έναρξης του νέου τμήματος, «Αθλητικής Ρομποτικής»! Ο Μουσικογυμναστικός σύλλογος της πόλης, εντάσσει ένα καινοτόμο τμήμα στους κόλπους τους, ενισχύοντας έτσι και τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό του ρόλο στην τοπική κοινωνία δια μέσου του αθλητισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, ανακοινώνει την δημιουργία νέου τμήματος, αθλητικού, επιστημονικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, με κύριο αντικείμενο την Αθλητική Ρομποτική. Με το βλέμμα στο μέλλον, ενισχύουμε τον σύλλογο μας, με ένα καινοτόμο τμήμα, διεισδύοντας στο παγκόσμιο κίνημα, της ρομποτικής στα σπορ, που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς.

Η ρομποτική αποτελεί την τεχνολογία του μέλλοντος και η αθλητική ρομποτική φέρνει  την εξέλιξη της, προσφέροντας στα παιδιά και τους νεαρούς επιστήμονες, την δυνατότητα νέων τρόπων προπόνησης – μάθησης, σκέψης και πειραματισμού, δημιουργώντας τεχνολογικά διαγωνιστικά θαύματα, συνδυάζοντας την μηχανική, τον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, πρωτοπορεί, στελεχώνοντας το νέο τμήμα, με έφορο τον κ. Γιώργο Πασχάλη, που έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα των Αθλητών Ρομπότ και την υποστήριξη του επίσημου φορέα αθλητών ρομπότ  ΙΝ.ΤΕ.SΟ.. Στόχος μας η διάδοση του αθλητισμού διαμέσου των νέων τεχνολογιών και οι διεθνείς διακρίσεις των Ελλήνων Αθλητών ρομπότ του συλλόγου μας, στην επόμενη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομπότ I.R.O. Υποστηρίζουμε την τεχνολογική αθλητική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, στους νέους των Σερρών, που επιθυμούν να βρεθούν δίπλα μας, με σκοπό την παγκόσμια απήχηση.

Οι νέες τεχνολογίες, επιβάλλουν τον συνδυασμό σπουδαίων επιστημών, όπως ο προγραμματισμός, η μηχανική και η τεχνητή νοημοσύνη, για να προχωρήσουν ακόμα και τον αθλητισμό ένα βήμα παραπέρα, μέσω της ρομποτικής.

Ο Πανσερραϊκός, χαράσσει δικό του μονοπάτι και σε αυτόν τον τομέα, με τους Γιώργο Πασχάλη και Μανώλη Τσελέπη, να είναι απο τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με την Ρομποτική και κοιτούν το όραμα των ερχόμενων Ρομπο-Ολυμπιάδων με το «λιοντάρι» στο φόντο.

Το ταλέντο των παιδιών στον αθλητισμό, ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός, για περισσότερα απο 55 χρόνια γνωρίζει καλά πως να το εκπαιδεύσει και να χτίσει τους επόμενους Σερραίους πρωταθλητές στην Ελλάδα και τον κόσμο. Πλέον τα «λιοντάρια», προσκαλούν παιδιά και νέους, για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν, μέσω της ρομποτικής, τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μία από τις νέες δραστηριότητες παγκοσμίως και τα παιδιά που ασχολούνται παράλληλα με τον αθλητισμό, θα ενθουσιαστούν, καθώς θα μάθουν, πώς να συνδυάζουν το ποδόσφαιρο με την τεχνολογία, να δημιουργούν μόνο μερικά δείγματα της τεχνολογίας του μέλλοντος, όπως, τα ρομπότ ποδοσφαιριστές, παλαιστές, μπασκετμπολίστες, ή δρομείς. Αυτά τα μικρά τεχνολογικά θαύματα, περνούν απο τον επίσημο φορέα αθλητών ρομπότ  ΙΝ.ΤΕ.SΟ. και τα υπουργεία παιδείας και αθλητισμού, όπου οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού, έχουν ήδη, πάρει τις εγκρίσεις για την εκκίνηση του νέου τμήματος.

Η αθλητική Ρομποτική

Σχετικά με την αθλητική Ρομποτική I.R.O. με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τελούνται, οι Διαγωνισμοί Ρομποτικής 2020 του IRO Hellas από τον Οργανισμό IN.TE.SO. – Information Technology Society. Η Ελλάδα, όταν διεξαχθούν οι αγώνες, θα συμμετάσχει επίσημα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής I.R.O.C., για μαθητές/τριες Π.Ε. και Δ.Ε., “I.R.O. Hellas International Robot Olympiad”.

Tο I.R.O. Είναι το λίκνο της διεθνούς ρομποτικής που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1999 με αναγνωρισμένους εθνικούς εταίρους .

Είναι ο πρώτος διαγωνισμός ρομπότ στον κόσμο για νέους, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομπότ στον κόσμο με περισσότερους από 13.000 μόνιμους συνεργάτες από 13 χώρες σε όλο τον κόσμο όπου συνδιοργανώνει και το παγκόσμιο Συνέδριο Ολυμπιάδας Ρομπότ (IRO), το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο μέσω των μελών της Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομπότ – I.R.O.C. , παρέχει διεθνή προγράμματα για τη διατήρηση των κοινωνικών σχέσεων και την ενίσχυση της ηγεσίας στους νέους που συμμετέχουν σε προκαταρκτικούς γύρους .

Συμμετέχοντες: μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου
Κατηγορίες : διάσωση έκτακτης ανάγκης, κύβος μάχης, δημιουργικότητας κλπ. με 10.000 μαθητές ετησίως

Ενημερωθείτε και απο τα σχετικά links: inteso.org/

Ο οργανισμός inteso.org έχει την Έγκριση επίσημα για την διαχείριση σε Ελλάδα και Κύπρο όπως και Πιστοποιητικό εκπαιδευτικού ιδρύματος IRO για να λειτουργήσει εντός του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών όπου μας προσφέρει μια μοναδική υποδομή στα Βαλκάνια για στήριξη σε μεγάλες διεξαγωγές αθλητικής ρομποτικής

Κάθε εθνικός εταίρος του I.R.O.C. αναλαμβάνει ένα πλάνο όπου έχει διαχωριστεί σε στρατηγικές ενότητες , o οργανισμός IN.TE.SO. είναι επιφορτισμένος με μνημόνιο για την Ελλάδα να διεξάγει τα απαραίτητα για την καθιέρωση της αθλητικής ρομποτικής .

Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομπότ Επίσημη Ιστοσελίδα (Ελληνικά) ☞ Πηγαίνετε στο www.iroc.gr

I.R.O.C. – Σχεδιάζουμε και με τα μέλη μας λειτουργούμε διάφορα προγράμματα σχετικά με τα ρομπότ όπου στόχο έχουν να φιλοξενούνται από εθνικούς οργανισμούς και τοπικές κυβερνήσεις.”

Αναζητούμε οργανισμούς και μέλη όπου θα στηρίξουν έναν ή και περισσότερους από τους σκοπούς του I.R.O.C. , γίνε μέλος μας και ενημερώσου για το πού και το πώς .
https://iroc.gr/aitisi-irochellas/

Για την Ελλάδα – IROC Hellas – iroc.gr
National Partner I.R.O.C. – IN.TE.SO.
INformation TEchnology SOciety – www.inteso.org
Πάρκο επιστήμης και τεχνολογίας Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, Σέρρες 621 25

Τα βραβεία για την Εθνική Ελλάδος το 2019– IROC Hellas Team:

-3η θέση Robot Junior – Παγκόσμια κατηγορία !
-1η θέση Robot Junior – Ευρωπαϊκή κατηγορία !
-Junior – Α Courageous Achievement Award !
-Challenge – Upcoming Talent Award !
-Challenge – Innovative Engineering Award !

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ξεχωριστό τμήμα

Να τονίσουμε, ότι όλοι οι διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής W.R.O. διεξάγονται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ οι διακριθέντες (μαθητές-εκπαιδευτικοί) σε Βαλκανικές ή Διεθνείς Ολυμπιάδες Ρομποτικής, εντάσσονται σε ειδική κατηγορία, για την εισαγωγή τους ή τον διορισμό τους, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εν ολίγοις μοριοδοτούνται για τα ΑΕΙ.

  • Περισσότερες από 18.000 συμμετοχές μαθητών από όλη την Ελλάδα.
  • Περισσότεροι από 1.500 εκπαιδευτικοί παρακολουθούν κάθε χρόνο τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης στην εκπαιδευτική ρομποτική.
  • Οnline βιβλία κατάρτισης για εκπαιδευτικούς σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική.
  • Δωρεάν διάθεση εκπαιδευτικών kit ρομποτικής σε σχολεία της χώρας μας από την COSMOTE.

Τα τελευταία 6 έξι χρόνια και με την υποστήριξη της COSMOTE τετραπλασιάστηκε η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με τις συνολικές συμμετοχές των παιδιών να έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε ελληνικά σχολεία διαγωνίζεται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Κάτι που δείχνει πόσο οι έλληνες μαθητές έχουν αγκαλιάσει αυτόν τον κλάδο και τις προσδοκίες που δημιουργεί για το μέλλον της χώρας.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr