Ενισχύουν την πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανσερραϊκού στον Αυγενάκη οι ”8” της Γ΄Εθνικής!

Ενισχύουν την πρόταση αναδιάρθρωσης του Πανσερραϊκού στον Αυγενάκη οι ''8'' της Γ΄Εθνικής!

Την Τρίτη 28/4 ο Πανσερραϊκός είχε αποστείλει πρόταση (δείτε εδώ) αναδιάρθρωσης στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και σε όλους τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου, προσκαλώντας σε διάλογο την ηγεσία του Ελληνικού αθλητισμού προκειμένου να βρεθεί μια κοινή βιώσιμη λύση από εδώ και πέρα μετά την εποχή της πανδημίας.

Η πρόταση και τα εργαλεία της, είχαν κοινοποιηθεί και σε όλες τις ομαδες, που ήταν ήδη πρωταθλήτριες στην Γ΄Εθνική, πριν από τον Κορωνοϊό. Σήμερα, μια μέρα μετά την οριστική αναστολή του πρωταθλήματος και επικύρωση της βαθμολογίας απο την ΕΠΟ, οι οκτώ πρωταθλητές πρόεδροι της Γ’ Εθνικής εξέδωσαν κοινή δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρόεδροι των οκτώ ομάδων που πανηγύρισαν τον τίτλο στους οκτώ ομίλους δηλαδή οι Πανσερραϊκός (1ο), Αλμωπός Αριδαίας (2ο), Πιερικός (3ο), ΑΕΠ Κοζάνης (4ο), Καλλιθέα (5ο), Ρόδος (6ο), Αστέρας Βλαχιώτη (7ο) και Επισκοπή (8ο) εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και τονίζουν ότι θέλουν να γίνει αναδιάρθρωση, με συγχώνευση της Super League 2 και της Football League, ώστε να γίνει η Β’ Εθνική με δύο ομίλους.

Αναλυτικά:

«ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Εμείς οι οκτώ ομάδες που με βάση τη χτεσινή απόφαση της ΕΠΟ ανακηρυχθήκαμε πρωταθλήτριες, εκφράζουμε τη ικανοποίηση μας για τη δίκαιη έκβαση των μέχρι τώρα αγώνων μας.

Για να έχει συνέχεια και συνέπεια αυτή η απόφαση της ΕΠΟ, θέλουμε με πνεύμα δικαίου να γίνει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών με δύο ομίλους Β’ Εθνικής με την συγχώνευση FootballLeague και SuperLeague 2. Παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψη σε όποια απόφαση σας, την δική μας ενιαία φωνή και παρουσία

ΡΟΔΟΣ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ»

Να τονίσουμε, οτι η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις πρωταθλήτριες ομαδες μεν αλλά δεν τις προβίβασε δε, όσο κι αν αυτό μοιάζει τυπική διαδικασία. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος, αναφέρει για προβιβασμό 4 ομάδων και όχι 8. Πλέον με την τροπολογία της κυβέρνησης για την τροποποίηση της προκήρυξης των πρωταθλημάτων, ανοίγει ο δρόμος για αλλαγή και προβιβασμό και των 8 ομάδων αλλά κατόπιν συμφωνίας με την Football league ή στην καλύτερη περίπτωση αναδιάρθρωσης με την συγχώνευση της Super League 2 με την Football league.

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr