Ελεύθεροι να βρούνε ομάδα οι παίκτες του Ηρακλή! Ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό…

Ελεύθεροι να βρούνε ομάδα οι παίκτες του Ηρακλή! Ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό...

Μετέωροι έμειναν οι παίκτες του Ηρακλή μετά τη δήλωση αδυναμίας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά τελικά έχουν μια… δεύτερη ευκαιρία. Η Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ, έπειτα από σχετική έγκριση που πήρε από τη ΦΙΦΑ, αποφάσισε να δώσει παράταση δέκα ημερών στους ποδοσφαιριστές του «Γηραιού» ώστε να βρουν ομάδα, παρά το γεγονός ότι η μεταγραφική περίοδος έχει λήξει.
Μάλιστα, μπορούν κανονικά να πάρουν μεταγραφή και σε ομάδα του εξωτερικού, αν αυτή περαστεί στο σύστημα ΤMS και πάρει τη σχετική έγκριση της ΦΙΦΑ. Η παράταση των… ειδικών συνθηκών μεταγραφών λήγει στις 24 Σεπτεμβρίου.

Έτσι είναι πολύ πιθανό κάποιοι από αυτούς τους παίκτες να μετακομίσουν στις Σέρρες, καθώς και ο Περικλής Αμανατίδης άλλωστε είπε στις δηλώσεις του πως αν δοθεί η ευκαιρία θα γίνουν μεταγραφές.

Επίσης, επισημοποιήθηκε και το γεγονός ότι η κενή θέση που αφήνουν οι Θεσσαλονικείς στο φετινό Κύπελλο δεν θα αναπληρωθεί.
Αναλυτικά: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις. Μη αναπλήρωση της θέσης της ομάδος ΠΑΕ Ηρακλής, λόγω παραίτησής της, στον όμιλο της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος στον οποίο αυτή συμμετέχει. Κατόπιν της από 11-9-2017 δήλωσης παραίτησης της ΠΑΕ Ηρακλής, από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Επαγγελματικής Κατηγορίας της περιόδου 2017-2018, η Ε.Π.Ο. απέστειλε αυθημερόν την υπ΄αριθμ. πρωτ. 26519/11-9-2017 επιστολή της προς την FIFA με την οποία έθεσε το ζήτημα που προέκυψε με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Π.ΑΕ που έμειναν άνεργοι την τελευταία ημέρα της (κατ΄επέκταση) μεταγραφικής περιόδου που χορηγείται για τους ελεύθερους –ανέργους ποδοσφαιριστές και ζήτησε την θέση της για την δυνατότητα χορηγήσεως στους ποδοσφαιριστές αυτούς μίας εύλογης προθεσμίας προκειμένου να υπογράψουν ένα νέο επαγγελματικό συμβόλαιο. Η FIFA με την από 14-9-2017 επιστολή της απάντησε θετικά δεδομένου ότι από δικαιολογημένη αιτία που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα των ποδοσφαιριστών -εξαιτίας του αποκλεισμού της ομάδος τους από μία διοργάνωση- αυτοί υποχρεώθηκαν να τερματίσουν πρόωρα τα συμβόλαιά τους, η περίπτωση ανήκει σε αυτές που, κατ εξαίρεση, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 του Κανονισμού Ιδιότητας και μετεγγραφών της FIFA συγχωρείται η λήψη ενός προσωρινού μέτρου που να χορηγεί το δικαίωμα στους ποδοσφαιριστές για την υπογραφή ενός επαγγελματικού συμβολαίου και (μετ)εγγραφής εκτός μεταγραφικής περιόδου. Κατόπιν τούτων η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο. χορηγεί δεκαήμερη προθεσμία (που λήγει στις 24-9-2017 και ώρα 16.00) στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να υπογράψουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και να εγγραφούν σε ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας του Εσωτερικού. Ενημερώνονται επίσης οι ίδιοι ποδοσφαιριστές ότι η FIFA δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο μίας διεθνούς μετεγγραφής τους, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει μέσω ΤMS και να εγκριθεί από την ίδια την FIFA στην γνώση της οποίας θα πρέπει να τεθούν προς κρίση όλα τα περιστατικά».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr