Εγκαίνια με πολλά… γκάζια στη νέα πίστα του Αυτοκινητοδρομίου

Εγκαίνια με πολλά… γκάζια στη νέα πίστα του Αυτοκινητοδρομίου

Τα εγκαίνια της νέας πίστας ντράγκστερ του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που συγκέντρωσε στην πόλη των Σερρών εκατοντάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μια νέα πίστα που έρχεται να αναβαθμίσει κι άλλο το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που έχει γίνει σημείο αναφοράς στους φίλους της ταχύτητας, του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας σε όλη την Ευρώπη.

Τα εγκαίνια της νέας πίστας ντράγκστερ του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών

Ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών  Βασίλης Παπαβασιλείου είπε : «Το όραμα σήμερα πραγματοποιήθηκε. Η προηγούμενη διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου ήταν αυτή η οποία ήρθε σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους και το προεδρείο της Λέσχης Οδηγών Ντράγκστερ Ελλάδος (ΛΕΝΟΕ) και το όραμα έγινε πραγματικότητα. Το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών αναβαθμίζεται, απέκτησε την, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, πίστα ντράγκστερ 920 μέτρων με όλες τις σύμφωνες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές που μπορεί να φιλοξενεί και Παγκόσμιους αγώνες». Ο κ. Παπαβασιλείου μίλησε και για το κόστος κατασκευής της πίστας που ήταν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ.

Για τη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στο αυτοκινητοδρόμιο μίλησε ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης

Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης μίλησε για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Σερρών στο Αυτοκινητοδρόμιο της πόλης υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται να διοργανώνονται στις Σέρρες Παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι τα έργα γίνονται για να αναβαθμιστεί κι άλλο το αυτοκινητοδρόμιο έτσι ώστε να προλαβαίνει τις εξελίξεις σε μια περίοδο που γειτονικές χώρες βάζουν στόχο να δημιουργήσουν αυτοκινητοδρόμια (των Σερρών είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια).

Για τη στήριξη που χρειάζεται από όλους το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών μίλησε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τόνισε ότι είναι σημαντικές αυτές οι προσπάθειες να αναβαθμιστεί κι άλλο το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών υπογραμμίζοντας ότι και ως υπουργός αλλά και ως βουλευτής τα προηγούμενα χρόνια στήριζε και θα στηρίζει το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών που είναι το μοναδικό στα Βαλκάνια.

Για τα οφέλη του Νομού Σερρών από το αυτοκινητοδρόμιο μίλησε η βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή

Η βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή μίλησε για το πόσο σημαντική ήταν η οραματική προσέγγιση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών που έβαλε τις Σέρρες στο χάρτη του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου μηχανοκίνητου αθλητισμού με τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται για το Νομό Σερρών.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Βασίλης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου (και πρώην πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου) Θόδωρος Αραμπατζής και το μέλος του Δ.Σ. Στράτος Δημητρίου κόβουν την κορδέλα στη νέα πίστα που προέκυψε, μετά την προέκταση της κύριας ευθείας του.
Ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Βασίλης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου (και πρώην πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου) Θόδωρος Αραμπατζής και το μέλος του Δ.Σ. Στράτος Δημητρίου κόβουν την κορδέλα στη νέα πίστα που προέκυψε, μετά την προέκταση της κύριας ευθείας του.

Μετά το τέλος των εγκαινίων συνεχίστηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα dragster.  Πλούσιο θέαμα, σκληρές αναμετρήσεις με το χρονόμετρο, γκάζια, καπνός, μυρωδιά καμένων ελαστικών και πολλά άλλα είχε ο τρίτος Πανελλήνιος Πρωταθληματικός Γύρος Dragster Auto-Moto που διοργάνωσε η Λέσχη Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος (ΛΕΝΟΕ) στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και στη νέα πίστα που προέκυψε, μετά την προέκταση της κύριας ευθείας του.

Οι παράγοντες της Λέσχης Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδος (ΛΕΝΟΕ)
Οι παράγοντες της Λέσχης Ντράγκστερ Οδηγών
Ελλάδος (ΛΕΝΟΕ)
Η νέα πίστα που προέκυψε, μετά την προέκταση της κύριας ευθείας της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου είναι 920 μέτρων.
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr