Δυναμική η συμμετοχή της Α.Γεωργιάδου στην Εθνική Koρασίδων U16!

Δυναμική η συμμετοχή της Α.Γεωργιάδου στην Εθνική Koρασίδων U16!

Η Πανσερραϊκή πέρα από τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο γυναικείο ποδόσφαιρο του Νομού τα τελευταία χρόνια, τροφοδοτεί με τις παίκτριες της και τις Εθνικές ομάδες σε όλα τα επίπεδα, με πιο πρόσφατη κλήση αυτής της 16χρονης Αγγελικής Γεωργιάδoυ, η οποία και ενίσχυσε την ομάδα Κορασίδων U16 στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Τουρνουά UEFA που έγινε στο Αγρίνιο από τις 12 ως τις 23 Φεβρουαρίου.

Η Σερραία Αγγελική Γεωργιάδου αποκτήθηκε την μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε από τον ΠΑΟΚ, είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα και η προσθήκη της έγινε με την προοπτική να ενισχύσει την ομάδα και την επόμενη σεζόν στην Α΄ Εθνική.

Στο αναπτυξιακό τουρνουά λοιπόν αγωνίστηκε και στα τρία ματς με Γαλλία(βασική 40΄, 0-2), Σλοβακία(αλλαγή 3΄, 2-1) και Ρωσία(αλλαγή 32΄, 4-2 πεν.), ενώ στο τελευταίο ματς που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι ήταν μεταξύ αυτών που σκόραραν στην διαδικασία για την Ελλάδα, αφήνοντας καλές εντυπώσεις στον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντώνη Πριονά.

Μάλιστα μία σημαντική παράμετρος της διοργάνωσης ήταν η πειραματική εφαρμογή της προσωρινής αποβολής (sin bin), της κανονιστικής καινοτομίας που δοκιμάζεται από συνομοσπονδίες σε τουρνουά αναπτυξιακού χαρακτήρα, κατ’ εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της FIFA. Το sin bin ενθαρρύνει τη σωστή συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και διασφαλίζει ότι αυτή θα βασίζεται στους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι. Η προσωρινή αποβολή «αντικαθιστά» τις κίτρινες κάρτες για συγκεκριμένες παραβάσεις. Στο πείραμα της προσωρινής αποβολής, ο χρόνος της διαφέρει ανάλογα με το χρόνο διάρκειας ενός αγώνα και φτάνει το 10-15%. Στην περίπτωση του αναπτυξιακού τουρνουά, τα 8 λεπτά ισοδυναμούν με το 10% της συνολικής διάρκειας των αγώνων (80’). Ποιες είναι αυτές οι παραβάσεις όμως:

• Προσπάθεια εξαπάτησης του διαιτητή («θέατρο»).
• Ηθελημένη καθυστέρηση της επανέναρξης του αγώνα (από ελεύθερο, πλάγιο κλπ.).
• Έντονες διαμαρτυρίες ή απρεπείς χειρονομίες (εκτός αν η συμπεριφορά επισύρει κόκκινη κάρτα).
• Διακοπή υποσχόμενης επίθεσης με τράβηγμα ή σπρώξιμο αντιπάλου ή κράτημα ή παίξιμο της μπάλας με το χέρι.
• Αντικανονική προσποίηση κατά την εκτέλεση πέναλτι.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr