Διλμπέρης: «Ηγετική φυσιογνωμία ο Γιαξής, δεδομένη η επιτυχία του»

Διλμπέρης: «Ηγετική φυσιογνωμία ο Γιαξής, δεδομένη η επιτυχία του»

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Διλμπέρης και αναφέρθηκε στον Κυριάκο Γιαξή, τον οποίο ανέδειξε στον Πανσερραϊκό δίνοντας του τη σεζόν 2016-17 τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές. Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος, πλέον, κατοικοεδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες σκιαγράφησε το προφίλ του 18χρονου μέσου, ο οποίος αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, ενώ αποκάλυψε και άγνωστες πτυχές από τα πρώτα του βήματα στον Πανσερραϊκό.

 

Αναλυτικά όσα είπε στον:

Για την παρουσία του στις ΗΠΑ: «Βρίσκομαι από τις 9 Αυγούστου του 2017 εδώ, κλείνω αισίως έναν χρόνο. Έχουμε πολύ δύσκολο χειμώνα, διότι είμαστε πολύ βόρεια, στα σύνορα με Καναδά, όμως, έχουμε ωραίο καλοκαίρι. Είναι καλά οργανωμένη η κοινωνία εδώ. Είναι πολύ ειρηνικό το περιβάλλον, ακόμη και στο downtown που θεωρείται κακόφημο μέρος μπορείς να μεταβείς χωρίς πρόβλημα».

 

Για τη μεταγραφή του Κυριάκου Γιαξή στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Κυριάκο και για τους γονείς του, που τους γνωρίζω καλά. Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι με επίπεδο. Έδωσαν μεγάλο αγώνα για να γαλουχήσουν το παιδί τους με αρχές, σωστά ιδανικά, τρόπους και προτεραιότητες στη ζωή του, οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν άλλες. Πώς θα σπουδάσει και θα γίνει ένας καλός πολίτης. Με αυτό το βήμα θα τα συνδυάσει και τα δύο. Εκτός από έξυπνος άνθρωπος, είναι και καλός αθλητής. Έχει πολλές ικανότητες, είναι ηγετική φυσιογνωμία που θα μπορέσει να αναδειχθεί σίγουρα».

 

Για το πώς έγινε επαγγελματίας στον Πανσερραϊκό: «Είναι μια πολύ ωραία ιστορία. Τον Δεκέμβριο του 2016 ο γενικός αρχηγός μου τον έφερε στο γραφείο και μου είπε να τον βάλουμε στην προπόνηση. “Είναι μικρούλης”, είπα, γιατί ήταν μόλις 16 ετών, αλλά στο τέλος δέχθηκα. Σε εκείνη την προπόνηση, την οποία δεν ξεχνώ, ο Κυριάκος σκόραρε και έδωσε δύο ασίστ. Μείναμε όλοι εμβρόντητοι. Μετά το τέλος ήρθε ο Χρήστος Ρούτσης και μου είπε “δεν πιστεύω ότι δεν θα γίνει επαγγελματίας αυτός”. “Κόβει το μάτι σου”, του απάντησα. Δεν έγινε αμέσως επαγγελματίας, βέβαια, λόγω κάποιων ανησυχιών του πατέρα του. Φτιάξαμε πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης και όταν θεωρήσαμε ότι είναι έτοιμος ήρθε στην πρώτη ομάδα, έγινε επαγγελματίας και έπαιξε τρία ματς εκείνη τη χρονιά. Περίμενα ότι πέρσι θα του δίνονταν περισσότερες ευκαιρίες, όμως, με το άγχος της σωτηρίας του Πανσερραϊκού δεν πήρε. Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω. Χαίρομαι πολύ και εύχομαι να είναι υγιής διότι πιστεύω ότι η επιτυχία του είναι δεδομένη».

 

Για το αγωνιστικό του προφίλ: «Είναι ένα παιδί που σε σχηματισμό 4-3-3 και 4-2-3-1 παίζει στο κέντρο μεσοεπιθετικός. Έχει πολλά τρεξίματα, είναι υπεύθυνο παιδί, μπαίνει σε διαδικασία αμυνθεί σωστά. Έχει καλή τεχνική, παίζει κυρίως με το δεξί πόδι, αν και χειρίζεται και το αριστερό. Δεν είναι τόσο ταχύς, όμως, είναι ευφυής και με τον τρόπο που κινείται κάνει γρήγορο το παιχνίδι του. Έχει σωστές τοποθετήσεις. Μπαίνει και στη διαδικασία να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, είτε με σουτ εκτός περιοχής, είτε με σουτ εντός περιοχής. Είναι καλός και δημιουργικά και ανασταλτικά ταυτόχρονα».

 

Για το αν του λείπει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όταν έχεις επτά χρόνια σε πάγκους και υπάρχει αυτή η τριβή με το ποδόσφαιρο, η σκέψη να σταθείς αντίπαλος με ανθρώπους που σε ενδιαφέρει να κερδίσεις, το σκέφτεσαι ότι σου λείπει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν, όμως, μπαίνεις στη λογική να σκεφτείς τι ακριβώς συμβαίνει, ιδίως στη Football League που ήμουν τα περισσότερα χρόνια, λες καλά είμαι εδώ, να συνεχίσω τον αγώνα μου και την πορεία μου».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr