Δεν κινείται “φύλλο” στις Εθνικές κατηγορίες !

Δεν κινείται "φύλλο" στις Εθνικές κατηγορίες !

Η κατάσταση στην χώρα μας είναι πολύ κρίσιμη και δεν παρουσιάζει καμία αισιόδοξη σκέψη για το προσεχές διάστημα με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά υψηλά, τους διασωληνωμένους να αυξάνονται και τους ανθρώπους που έχουν χάσει την ζωή τους να αυξάνονται επίσης. Όλα τα υπόλοιπα – μεταξύ τους και το αγαπημένο μας μπάσκετ- , όπως είναι φυσιολογικό περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το δεύτερο ολικό lockdown σε διάστημα 6 μηνών έχει φέρει άπαντες στα όρια τους με την οικονομία και την κοινωνία να βιώνουν μια πραγματικά πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ας περάσουμε όμως ειδικότερα στον χώρο του μπάσκετ, εκεί όπου η ΕΟΚ έχει αναβάλει μέχρι νεοτέρας όλα τα πρωταθλήματα που τελούν υπό την αιγίδα της. Το μόνο πρωτάθλημα που παίζεται είναι αυτό της Basket League. Έχουν γίνει πολλά παράπονα, πολλές προτάσεις, πολλές νέες σκέψεις για το πως και το πότε θα ξεκινήσουν τα Εθνικά πρωταθλήματα της Α2, της Β’ και της Γ’ κατηγορίας, αλλά στην πραγματικότητα δεν κινείται φύλλο, αφού η Ε.Ο.Κ συμβαδίζει με την πολιτεία. Οι τραγικές επιπτώσεις που έχει για όλους (διοίκηση,αθλητές) αυτή η κατάσταση είναι γνωστές και πέρα για πέρα αληθινές, αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σύντομα, αφού και να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να γίνονται διαρκώς τεστ covid, η αλήθεια είναι ότι η Ε.Ο.Κ δεν θα δώσει το πράσινο “φως”, αν η Πολιτεία και οι Λοιμωξιολόγοι είναι κάθετα αρνητικοί με αυτό.

Το πρωτάθλημα της Α2 από ότι φαίνεται θα είναι το πρώτο που θα αρχίσει πιο μπροστά από όλα όταν βέβαια οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τα αισιόδοξα σενάρια για επανέναρξη μιλάνε για το 2021 με τους Ικάρους και τον Πανσερραϊκό, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’Εθνικής να περιμένουν μια “αχτίδα φωτός” για να ξεκινήσουν και πάλι προπονήσεις. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από την τελευταία τους αγωνιστική υποχρέωση και περίπου 25 ημέρες από την τελευταία τους ομαδική προπόνηση. Δυστυχώς μέχρι και τα Χριστούγεννα φαντάζει δύσκολη η επανέναρξη πάντα με τα τωρινά δεδομένα και την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί.

 Όπως και να έχει, οι ομάδες πρέπει να κρατηθούν “ζωντανές” σε όλους τους τομείς για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση που τους περιμένει, καλώς εχόντων των πραγμάτων με το νέο έτος.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr