Δεν είχε διάρκεια και ηττήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Ορφέας !

Δεν είχε διάρκεια και ηττήθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Ορφέας !

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  66-47  ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ      (1-0)

Όχι μόνο ανταγωνιστικός αλλά φανταστικός ήταν ο Ορφέας στο πρώτο ημίχρονο και ειδικότερα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα του Χρ.Γκαβανόζη έφτασε να προηγείται με 13 (23-36) στο 20′ ,αλλά στην επανάληψη η ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι, η ευστοχία των γηπεδούχων και η έλλειψη καθαρού μυαλού των παιχτών του Ορφέα έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της Αλεξανδρούπολης, η οποία έκανε το 1-0 στην σειρά.

Αυτοί που είχαν το άγχος στην Σαββατιάτικη αναμέτρηση ήταν οι γηπεδούχοι και αυτό φάνηκε,καθώς ξεκίνησαν πολύ άστοχοι παρότι αγωνίζονταν στο γήπεδο τους. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +2 (14-12) για τον Εθνικό, με το δεύτερο δεκάλεπτο να ανήκει ολοκληρωτικά στον Σκοπό, ο οποίος παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ και βρίσκοντας λύσεις από παντού, κατάφερε να προηγηθεί με 23-36 στο α’ ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν μπροστά και εκμεταλλευόμενοι την ανοχή του σκληρού παιχνιδιού (πολλά παράπονα από την διαιτησία έχει ο Ορφέας) βρήκαν τον τρόπο να πλησιάσουν στο καλάθι με το τέλος της 3ης περιόδου. Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο η Αλεξανδρούπολη “καθάρισε” γρήγορα την αναμέτρηση όντας ιδιαίτερα εύστοχη από μέση και μακρινή απόσταση, ενώ “έπνιξε” με την άμυνα της τους Σκοπινούς, οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν συνολικά 11 (!) πόντους.

Διαιτητές: Σακελλαρίδη-Κωστοπούλου

Τα δεκάλεπτα: 14-12,23-36,41-43,66-48.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Τελούδης): Κιτσόπουλος 3,Σιταρίδης 14(3),Θεολογίδης 3(1),Σισίου,Φωτιάδης 2,Παπαδούδης 21(1),Τσάγιας 1,Γεροκώστας 2,Θεοχαρίδης,Πασσιάς 16(3),Κανάκης 4,Παπαλαμπίδης.

Ορφέας Ν.Σκοπού (Γκαβανόζης): Καραμπατζάκης,Δροσινός 3(1),Λαγός 7(1),Αχτσής 8(2),Θεοδωρόπουλος, Γάτος 13(1),Γιοβάνης 4,Λουλούδης 8(2),Χαβαλές 4.

Share