Γ’ Εθνική: Ολοκληρωμένος ο χάρτης του 1ου ομίλου

Γ’ Εθνική: Ολοκληρωμένος ο χάρτης του 1ου ομίλου

Ολοκληρώθηκε το παζλ του 1ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής για τη σεζόν 2018-19 μετά την οριστικοποίηση των πρωταθλητών σε ΕΠΣ Θράκης και ΕΠΣ Δράμας αντίστοιχα και έτσι γνωρίζουμε ακριβώς και τις 14 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα, εκτός και αν φυσικά κάποια πιθανή αναδιάρθρωση, όπως συζητιέται το τελευταίο διάστημα, φέρει τα πάνω κάτω.

Στον όμιλο φυσικά θα δεσπόζει η συμμετοχή του Πανσερραϊκού, ο οποίος μετά από τρία χρόνια θα περιπλανηθεί και πάλι σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για να βρει τον δρόμο της επιστροφής, ενώ σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, κατά την οποία οι ομάδες ήταν 12, αυτή την φορά θα πάρουν μία μικρή αύξηση και θα είναι 14.

 

Aναλυτικά, από τον Έβρο στο νέο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που θα αντικαταστήσει την ΑΕ Διδυμοτείχου που υποβιβάστηκε. Στην Ροδόπη υποβιβάστηκαν και οι δύο Δόξες, Προσκυνητών και Νέου Σιδηροχωρίου και έτσι η ΕΠΣ Θράκης θα έχει μόλις έναν εκπρόσωπο και αυτός θα είναι ο ΠΑΟΚ Κοσμίου που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η Ξάνθη θα έχει τριπλή παρουσία με Άβατο και Ορφέα Ξάνθης που παρέμειναν, αλλά και την Ασπίδα Ξάνθης που ανέβηκε ως πρωταθλήτρια. Από εκεί και πέρα, από το Νομό Καβάλας θα συμμετάσχουν οι τρεις ομάδες που παρέμειναν, ο ΑΟ Καβάλας, ο Αετός Ορφανού και ο Νέστος Χρυσούπολης, καθώς και ο Κεραυνός Πέρνης που αναδείχθηκε πρωταθλητής της ΕΠΣ και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη Γ΄ Εθνική. Στο νομό Δράμας όπου υποβιβάστηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, θα υπάρχει ένας εκπρόσωπος και θα είναι η ΑΕ Καλαμπακίου που κατέκτησε το πρωτάθλημα τις προηγούμενες ημέρες. Τέλος, από την Ε.Π.Σ.Σερρών θα υπάρχει ο φετινός πρωταθλητής Απόλλων Παραλιμνίου, η Ελπίς Σκουτάρεως που παρέμεινε, ο πρωταθλητής της Επίλεκτης Εθνικός Σιδηροκάστρου και φυσικά ο Πανσερραϊκός!

Από όλες αυτές, στις προηγούμενη πρόσφατη διετή θητεία του στην κατηγορία, ο Πανσερραϊκός αντιμετώπισε τους Εθνικό Σιδηροκάστρου, Νέστο Χρυσούπολης, Καβάλα, Εθν.Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ Κοσμίου…

Συνοπτικά, ο νέος χάρτης του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής διαμορφώνεται ως εξής:

Νομός Έβρου (1 ομάδα): Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Νομός Ροδόπης (1 ομάδα): ΠΑΟΚ Κοσμίου

Νομός Ξάνθης (3 ομάδες): Άρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίς Ξάνθης

Νομός Δράμας (1 ομάδα): ΑΕ Καλαμπακίου

Νομός Καβάλας (4 ομάδες): ΑΟ Καβάλας, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης.

Νομός Σερρών (4 ομάδες): Πανσερραϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου, Ελπίς Σκουτάρεως, Εθνικός Σιδηροκάστρου

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr