Γυρνάει την πλάτη στην Football League και προκαλεί η SL2

Γυρνάει την πλάτη στην Football League και προκαλεί η SL2

Η περιβότητη -πλέον- αναδιάαρθρωση δεν είναι σίγουρο πως θα πραγματοποιηθεί, καθώς είναι στα χέρια του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να προχωρήσει στην συγκεκριμένη λύση, με την Ένωση της Super League 2 να ενημερώνει τις ομάδας που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα, πως η διορία για την δήλωση συμμετοχής λήγει αύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Ο Πανσερραϊκός μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, φωνάζουν για να μην προχωρήσει αυτή η πρόταση, μέχρι να οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση.

Συγκεκριμένα, η Super League 2 ενημέρωσε τις 12 ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα (σύμφωνα με ότι ισχύει πριν γίνει η αναδιάρθρωση), πως μέχρι αύριο, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για να δηλώσουν συμμετοχή για το νέο πρωτάθλημα.

Οι 12 ΠΑΕ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι οι εξής: Απόλλων Λάρισας, ΑΟ Ξάνθη, ΑΕ Καραϊσκάκης, Δόξα Δράμας, Εργοτέλης, Ιωνικός, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Τρίκαλα και Χανιά.

Η δομή του πρωταθλήματος, αναφέρει πως μετά την κανονική διάρκεια (22 αγωνιστικές), θα διεξαχθούν πλέι-οφ από για τις θέσεις 1-6 και πλέι-άουτ για τις θέσεις 7-12, κάτι που ίσχυε και πέρσι. Οι δύο πρώτες ομάδες από τα πλέι-οφ θα προβιβάζονται στην Super League 1 ενώ οι δύο τελευταίες ομάδς από τα πλέι-άουτ υποβιβάζονται στην Football League.

Ωστόσο, όλα αυτά θα είναι σε ισχύ, όταν οριστικοποιηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης, με τον Πανσερραϊκό αλλά και άλλες ομάδες να… φωνάζουν για να παρθεί η απόφαση και να πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωση, η οποία θα περιλαμβάνει την κατάργηση της Football League και την ενοποίησή της με την Super League 2 σε δύο ομίλους.

Θυμίζουμε, πως πριν λίγες μέρες, οι 12 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2, ψήφισα κατά της αναδιάρθρωσης με 11-0 ψήφους, με τον Πλατανιά να μην ψηφίζει, καθώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία.

Είναι απορίας άξιο βέβαια, πως η Ένωση της Super League 2 πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην απόφαση για πρωτάθλημα με 12 ομάδες, την ώρα που αρκετές ομάδες δεν γνωρίζουν το μέλλον τους και σε ποια κατηγορία θα παίζουν, αλλά και στο γεγονός πως δεν έχει οριστικοποιηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης, ούτε από την ΕΠΟ, ούτε από τις λίγκες αλλά ούτε και από τον Υφυπουργό Αθλητισμό, Λευτέρη Αυγενάκη.

Share