ΓΣ Σέρρες 93’: Η συνταγή της επιτυχίας, το ισχυρό κίνητρο και η αναπόφευκτη… ανηφόρα!

ΓΣ Σέρρες 93’: Η συνταγή της επιτυχίας, το ισχυρό κίνητρο και η αναπόφευκτη… ανηφόρα!

Ο στόχος των ακαδημιών, οι ευεργετικές δράσεις, τα κατάλληλα εφόδια, το εξαιρετικό κλίμα. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για τον Γυμναστικό σύλλογο στίβου Σέρρες 93’ που έχει ταυτιστεί με τις επιτυχίες, τις οποίες επιτυγχάνει μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Ένας σύλλογος που δουλεύει σε υψηλά στάνταρ με τα υλικά που έχει, αγκαλιάζει με τον καλύτερο τρόπο τα νέα παιδιά και επιχειρεί να τους βάλει στο… παιχνίδι μέσα από την υπομονή, την επιμονή και το ισχυρό “θέλω” που πρέπει να επιδεικνύουν για να φτάσουν στην κορυφή.

Η πρόεδρος του συλλόγου και αναπληρώτρια καθηγήτρια, υπεύθυνη για το μάθημα του Κλασικού αθλητισμού και της ειδικότητας, στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, κ.Φωτεινή Αραμπατζή συστήνεται στο κοινό του SSN και τον Γιώργο Μπαϊράμη μιλώντας για το έργο που εκτελούν στον ΓΣ Σέρρες 93’ και την καθημερινή μάχη που δίνουν ώστε να παρέχουν όραμα στους αθλητές.

Σημαντικές δράσεις, σύλλογος που δίνει μεγάλη προτεραιότητα στις ακαδημίες. Η κ.Φωτεινή Αραμπατζή αναφέρει στην αρχική της τοποθέτηση για την προσπάθεια που γίνεται στον ΓΣ Σέρρες 93’:

“Είμαι πρόεδρος σε ένα μεγάλο σύλλογο όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκεται από την 4η έως την 9η θέση στην Ελλάδα μεταξύ 300 συλλόγων κλασικού αθλητισμού. Η προσπάθεια η δική μου και των άλλων μελών του ΔΣ είναι να αναπτύξουμε περισσότερο την βάση του συλλόγου, δηλαδή τις ακαδημίες, γιατί από εκεί θα προκύψουν και οι πρωταθλητές. Αυτό γίνεται με τις πολλές εκδηλώσεις που κάνει ο σύλλογος (ΑΘΛΟΡΑΜΑ, ημερίδες, αγώνες, επίδειξη αγωνισμάτων στίβου σε σχολεία) στην διάρκεια της χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα αναζητούμε χορηγούς για ιματισμό και έπαθλα. Το ΑΘΛΟΡΑΜΑ αποτελεί το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός που πρώτοι εμείς καθιερώσαμε στο κέντρο της πόλης για την εξοικείωση και γνωριμία των παιδιών με το στίβο.”

Η αντιμετώπιση των τραυματισμών, η εύρεση χορηγών και το “στοίχημα” των ανθρώπων του συλλόγου να πείσουν τους αθλητές πως μπορούν να συνδυάσουν σπουδές και στίβο.

“Επιχειρούμε να στηρίξουμε τους αθλητές υψηλού επιπέδου με αθλητικό εξοπλισμό και φυσιοθεραπείες σε περίπτωση τραυματισμών. Έχουμε βρει χορηγούς για τους εξαιρετικούς αθλητές μας που μας εκπροσωπούν σε διεθνείς αγώνες, οι οποίοι στηρίζουν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια. Επιπλέον προσπαθούμε να κρατήσουμε τους αθλητές μας που φεύγουν για σπουδές σε άλλες πόλεις, θεσπίζοντας κίνητρα παραμονής στο σύλλογο. Έχουμε δημιουργήσει το κλίμα της οικογένειας μέσα στο σύλλογο ανάμεσα στα παιδιά τους προπονητές και το ΔΣ, έτσι ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης του αθλητισμού.”

Ποιοι είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι του συλλόγου και πόσο ψηλά στοχεύουν οι αθλητές;

“Φέτος στις 28 Φεβρουαρίου ο σύλλογος θα βραβευτεί στην Αθήνα για 4η φορά για την κατάληψη της 1ης θέσης πανελλαδικά στην κατηγορία Παμπαίδων/Πανκορασίδων Α’. Οι στόχοι μας για την φετινή χρονιά είναι να βρεθούμε και πάλι στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ξεπερνώντας τον εαυτό μας για μια ακόμη φορά.”

Τα προβλήματα και η παραμέριση από την πολιτεία κάνουν πιο δύσκολο το έργο των συλλόγων. Η άμεση βελτίωση των υποδομών αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η κ.Αραμπατζή κάνει μια “λίστα” των όσων δεν έχουν γίνει και πρέπει να γίνουν άμεσα.

“Στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε, οι προπονητές και τα παιδιά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις χαμηλού επιπέδου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει η πόλη μας. Ο τάπητας στο στάδιο χρήζει άμεσης αντικατάστασης, ενώ και τα γυμναστήρια κάτω από τις κερκίδες έχουν να συντηρηθούν και να αναπτυχθούν από το 2005 όπου έγινε το κλειστό επί της προεδρίας μου στον Αθλητικό οργανισμό. Πολύ χαμηλού επιπέδου παροχές δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το απαιτητικό έργο των αθλητών και προπονητών. Επιπλέον η αδιαφορία των δημοτικών αρχών τα τελευταία χρόνια από την μια και η γιγάντωση του κλασικού αθλητισμού στην πόλη μας από την άλλη έχει μεγαλώσει ακόμη πιο πολύ την ανάγκη για άμεση βελτίωση των υποδομών στο στάδιο.”

Πόσα παιδιά βρίσκονται κάτω από την αθλητική στέγη του ΓΣ Σερρών 93’ αλλά και σε τι επίπεδο διακρίνονται οι αθλητές του συλλόγου;

“Τα παιδιά που γυμνάζονται στο σύλλογο είναι πάνω από 200, με τα 100 και πλέον να είναι σε αγωνιστικές κατηγορίες. Την Παρασκευή 7/2 θα γίνει η βράβευση 48 ατόμων που πρώτευσαν σε πανελλήνιους αγώνες. Αυτό και μόνο αποτελεί απόδειξη των επιτυχιών των παιδιών σε πανελλήνιους και διεθνείς Αγώνες. Φυσικά και υπάρχουν εξαίρετοι αθλητές που διακρίνονται σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, Αραμπατζή Θεοδώρα, Ποργιοπούλου Μαρίνα, Σάββα Βασιλική, Κεφαλίδης Κων/νος, Αβατάγγελος, Κουκουβέτσιος, Μαρτινάκης Αθανάσιος Δελή Αικατερίνη κ.α.”

Η εμπιστοσύνη των γονιών προς τον σύλλογο που φιλοξενεί και εκπαιδεύει αθλητικά τα παιδιά τους είναι ένα ισχυρό χαρτί που πρέπει να κατέχει η εκάστοτε ομάδα. Ποια είναι τα κέρδη, τα οφέλη που αποκτάει ένα παιδί ερχόμενο στον ΓΣ Σέρρες 93’;

“Ένα παιδί όταν έρχεται στο γήπεδο και μάλιστα στο σύλλογό μας, θα βρει σπουδαίους προπονητές και μια ομάδα που θα αρμόζει στα όνειρα και τους στόχους που θα βάλει στην αθλητική του πορεία. Ταυτόχρονα θα βρει και το περιβάλλον εκείνο που θα τον κάνει καλύτερο και ευτυχισμένο άνθρωπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η επιμονή, υπομονή και το ισχυρό «θέλω» που θα τον βοηθήσουν να καταφέρει τους στόχους του.”

Όπως γράψαμε και στην εισαγωγή η κ.Αραμπατζή εκτός από επικεφαλής στον ΓΣ Σέρρες 93’ τυγχάνει να διδάσκει το μάθημα του κλασικού αθλητισμού στο ΤΕΦΑΑ Σερρών. Το έργο που εκτελείται είναι σοβαρό σύμφωνα με την ίδια και συνδέεται άμεσα με την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο αφού πολλοί σπουδαστές πραγματοποιούν εκεί την πρακτική τους άσκηση.

“Όσον αφορά το ΤΕΦΑΑ, είμαι αναπληρώτρια καθηγήτρια, υπεύθυνη για το μάθημα του Κλασικού αθλητισμού και της ειδικότητας. Στο ΤΕΦΑΑ γίνεται ένα σοβαρό επιστημονικό έργο εκπαίδευσης των αυριανών γυμναστών και προπονητών. Παράλληλα οι σύλλογοι είναι χώροι πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μας από τους οποίους αρκετοί εκπαιδεύονται στο δικό μας σύλλογο και μένουν όταν τελειώσουν ως προπονητές. Επιπλέον το ΤΕΦΑΑ και μάλιστα η ειδικότητα στίβου κάνει αρκετές δράσεις διάδοσης του αθλήματος στα σχολεία.”

Share