Γρηγορίου… like Ζαρντίμ!

Γρηγορίου… like Ζαρντίμ!

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο προπονητής του Πανσερραϊκού  Μιχάλης Γρηγορίου με τον τεχνικό του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ; …Ότι προπονούν 2 ομάδες που φοράνε ερυθρόλευκα; Ότι και οι 2 δεν έχουν κατακτήσει κανένα τίτλο στην καριέρα τους; Ότι… θα σας κρατήσω λίγο ακόμα σε αγωνία μέχρι να καταλήξω στο κοινό στοιχείο που συνδέει τους 2 προπονητές.

 

Χαζεύοντας & όχι παρακολουθώντας (διότι και οι 2 ομάδες βάλθηκαν να μας απογοητεύσουν με την εμφάνιση τους) το ματς της Δευτέρας του Πανσερραϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, προσπαθούσα να καταλάβω τι μου θυμίζει το παίξιμο των «κόκκινων».

 

*Το θυμικό μου δεν άργησε να μου επιβεβαιώσει ότι το σύστημα του 4-5-1 σε τακτική απόδοση 4-2-3-1 από πλευράς Γρηγορίου, σε συνδυασμό με την αμυντική προσέγγιση τύπου: Δίνω χώρο στον αντίπαλο και πρεσάρω λίγο κάτω απ’τη μεσαία γραμμή, θωρακίζω τα μετόπισθεν και με γρήγορες αντεπιθέσεις ή στημένη φάση πάω ναπιάσω στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα ήταν… κόπια Λεονάρντο Ζαρντίμ.

 

Και που το κακό, ένας νέος Έλληνας τεχνικός να αποκωδικοποιεί έναν συνάδελφο του μιας καλής σχολής όπως η Πορτογαλική, που μάλιστα έχει πετύχει στις εξετάσεις της χώρας του, ενώ κάνει μια φιλόδοξη προσπάθεια στον Ολυμπιακό;

 

 …Το κακό έγκειται στο γεγονός ότι κοπιάρει την μεγαλύτερη αδυναμία που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα ο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό και δεν είναι άλλη από τον φόβο του αποτυχημένου αποτελέσματος!

 

Η ομάδα του Πειραιά έχει ένα άριστο ρόστερ για τα Ελληνικά δεδομένα κι ένα συμπαθητικό για τα Ευρωπαϊκά. Άλλα ο φόβος του προπονητή του –ο όποιος αντανακλάτε στους παίκτες και κατά συνέπεια στο παίξιμο της ομάδας- για κάποιο άτυχο αποτέλεσμα κάνει την ομάδα να είναι συγκρατημένη και να μην απελευθερώνει τις δυνατότητες της στο χορτάρι.

 

Η ομάδα του Πανσερραϊκού διαθέτει έναν πλουραλισμό στο ρόστερ, με ικανό αριθμό νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, εμπείρων σκληρών παικτών για την κατηγορία και παικτών κλειδιά τόσο σε θέση, όσο και σε ποιότητα.

 

Άλλα ο υπερβολικός σεβασμός ή φόβος του προπονητή απέναντι στους αντίπαλους και ιδίως μετά την πρώτη γκέλα στην Δράμα, βγάζει  στην ομάδα εσωστρέφεια και δεν της δίνει την δυνατότητα να παίξει απελευθερωμένα και να δείξει ουσία και θέαμα στο χορτάρι, όπως έκανε τις πρώτες αγωνιστικές.

 

Στην Δράμα, στο Αγρίνιο, στα Γιαννιτσά και στις Σέρρες με τον Ολυμπιακό Βόλου στο β’ ημίχρονο (εξαιρώ τους αγώνες κυπέλλου… δικό τους θέμα αυτό) πλανάτε ένα αναπάντητο γιατί. Γιατί η ομάδα δεν τιμώρησε υποδεέστερους αντίπαλους και αδίκησε τον εαυτό της; Απάντηση θα δώσει ο ίδιος ο Γρηγορίου στους παίκτες του και στο κοινό του. Αν υπάρξει βελτίωση τότε είναι θέμα δικό του, εάν δεν υπάρξει όμως, η διοίκηση & οι παίκτες καλούνται  να δώσουν τις δικές τους…

 

*Κάνω την απαραίτητη μετάφραση: Η κατοχή ήταν 75%-25% υπέρ του Παναιτωλικού (δηλαδή η ομάδα δεν πρέσαρε καθόλου ώστε να αποκτήσει μπάλα), οι παίκτες  περίμεναν  το μοιραίο και στάθηκαν τυχεροί ελέω Κουτσοσπυρου (δηλαδή κλειστήκαν πίσω κρατώντας το μηδέν), ενώ τα κόρνερ ήταν 10-0 υπέρ του Παναιτωλικού (δηλαδή σχεδόν καμιά φάση στην αντίπαλη εστία)! Λογικά ο coach θα ζήτησε ότι έγραψα παραπάνω άλλα επειδή η στατιστική  δεν δικαιώνει ούτε τον προπονητή ούτε τους παίκτες… εξ’ ου και η σχετική μετάφραση.

 

*Και πριν σας μπουν κακές σκέψεις και με γλωσσοφάτε θα πως το έξης: είμαι από τους λίγους που υπερασπίστηκα και πιστεύω ακόμα στον coach του Πανσερραϊκού και τον θεωρώ ανερχόμενο & έμπειρο τουλάχιστον σε επίπεδο football league. Άλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διαφωνήσω μαζί του σε επίπεδο ποδοσφαιρικής προσέγγισης του αγώνα, την στιγμή που ο ίδιος + τους παίκτες + την διοίκηση μας έχουν δείξει ότι ομάδα έχει την δυναμική για το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα.

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr