Γκυρίνης: “Με περίμεναν στην γωνία – Αναγνωρίζω το λάθος μου”!

Γκυρίνης: "Με περίμεναν στην γωνία - Αναγνωρίζω το λάθος μου"!

Πολύ ψηλά έχει σηκωθεί το θέμα που αναστάτωσε το τελευταίο διάστημα την Σερραϊκή διαιτησία και έφερε ουσιαστικά την… καθαίρεση του επί 21 χρόνια προέδρου Χρυσάφη Γκυρίνη από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, με αφορμή μία καταγγελία του πρώην αρχιδιαιτητή Δημήτρη Κυριακίδη και κάποιες διαδικασίες που προηγήθηκαν. Την Παρασκευή ο Χρυσάφης Γκυρίνης μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για όσα έχουν συμβεί, αναγνωρίζοντας το λάθος που έκανε και μιλώντας ωστόσο με πικρία για τα όσα συνέβησαν, ενώ άφησε αιχμές προς τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου για εντάσεις και πως τον περίμεναν στην γωνία. Μάλιστα κάποια στιγμή στην εκπομπή έκανε παρέμβαση και το μέλος Κυριάκος Παλάζης κατηγορώντας τον για τη μη νόμιμη παραχώρηση εγγράφου, αλλά και για συμβούλια που… δε γινόταν επί 18 χρόνια(απαντώντας στην κατηγορία περί χειρότερου συμβουλίου)! Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Γκυρίνης:

“Την τελευταία μου τριετία ήλπιζα πως θα ήταν η καλύτερη. Άρχισε με υποκρισία και υπονόμευση από το πρώτο Δ.Σ. Ο λόγος ήταν ότι δεν με ήθελαν ως πρόεδρο. Το ξεπεράσαμε, πορευτήκαμε ως σήμερα με αντεγκλίσεις στο Δ.Σ. Ήταν το πιο άσχημο συμβούλιο από τότε που ανέλαβα. Υπήρχε καχυποψία και αντεγκλίσεις, αλλά τα άφηνα όλα στην άκρη. Υπήρχαν αποχωρήσεις και παραιτήσεις και γενικά τίποτα δεν θύμιζε από αυτά των τελευταίων 18 ετών. Ο καθένας μπορεί να λέει την γνώμη του και να πράττει ότι θέλει”.

Για τα όσα έγιναν με την καταγγελία του κ.Κυριακίδη:

“Ο κ.Κυριακίδης είχε τιμωρηθεί με 3ετη αποκλεισμό την ΕΠΟ, από παρατηρητής και εκπαιδευτής, διότι είχε εμπλακεί στις εκλογές της Ε.Π.Σ.Σερρών. Εκεί δεν παρεμβαίνουμε εμείς και από εκεί και πέρα άρχισε να κάνει μία προσπάθεια μέσω νομικής εδώ για την επανεγγραφή του. Μου προσκόμισε μία αίτηση με την οποία μου ζητούσε ένα αντίγραφο πρακτικού και όπως μου είπε και εκεί ίσως να με έπιασε σε δύσκολη θέση, που να φαίνεται η σύνθεση του Δ.Σ. Το έδωσα καλή τη πίστη και ήλπιζα ότι θα το χρησιμοποιούσε για να κάνει άρση της ποινής του. Το λογικό ήταν να πάρω έγκριση του Δ.Σ και δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Θέλετε η καλοπιστία, θέλετε ότι ήταν προς εμένα η αίτηση και μπερδεύτηκα, το έδωσα. Αν ήξερα τις προθέσεις του, δεν θα λάμβανα απόφαση από μόνος μου και δεν θα το έδινα. Θα πηγαίναμε με τη νόμιμη εδώ. Aναγνωρίζω το λάθος μου. Αυτό έγινε.”.

Για την απόφαση απομάκρυνσης του από την προεδρία:

“Με περίμεναν στην γωνία, όπως είπατε και εσείς. Δεν ξέρω γιατί. Είδα ότι με αυτή την ενέργεια και όσα ειπώθηκαν στην αρχή εκείνου του συμβουλίου, τα 6-7 άτομα που ήμασταν, συνέπλευσαν με την πλειοψηφία και χάλασε μία φιλία 40 ετών με κάποιους. Πληγώθηκα από κάποιους, ξέρουν ποιοι είναι αυτοί. Όλοι οι άνθρωποι όταν υπηρετούμε κάτι περιμένουμε κάτι καλύτερο στο τέλος. Είχα έτσι και αλλιώς ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι θα είμαι υποψήφιος εκ νέου”.

Για την ουσία της καταγγελίας:

“Έπραξε αυτό που νόμιζε ο κ.Κυριακίδης ότι ήταν σωστό επειδή πληγώθηκε από τους συναδέλφους του που συμπορεύτηκαν μαζί τόσα χρόνια. Δεν ισχύει γιατί τα Δ.Σ των συνδέσμων κατά 80% είναι και στην επιτροπή διαιτησίας λόγω των καλών σχέσεων που υπάρχουν. Αλλά στο χαρτί που έδωσα φαίνομαι και εγώ, που είμαι παρατηρητής και εκπαιδευτής από την ΕΠΟ. Θα έκανα κακό στον εαυτό μου;”.

Για τους υποψηφίους προέδρους της επόμενης ημέρας:

“Ξέρω ποιοι είναι και επειδή είχα δώσει τον λόγο μου δεν μπορώ να πάρω τα λόγια μου πίσω θα στηρίξω έναν, αλλά δεν μπορώ να πω ποιον. Είναι δύο τα άτομα, το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και αυτοί που θα ασχοληθούν λογικά θα συμφωνήσουν σε ένα άτομο”.

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr