Γκούτζιας: Εύκολη απόφαση η ανανέωση, κάτι παραπάνω από coach ο Σπανός για εμένα !

Γκούτζιας: Εύκολη απόφαση η ανανέωση, κάτι παραπάνω από coach ο Σπανός για εμένα !

Ο 28χρονος center, Θωμάς Γκούτζιας ανανέωσε με τους Ικάρους και θα ενισχύσει την ομάδα των “κυανοκίτρινων” για άλλη μια χρονιά. Το SSN εξασφάλισε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Νιγριτινό παίχτη και προπονητή των ακαδημιών, ο οποίος μίλησε για όλα.

– Πήρες την απόφαση να συνεχίσεις στους Ικάρους. Ποιος παράγοντας σε επηρέασε ώστε να πάρεις αυτή την απόφαση;

Η απόφαση για εμένα ήταν εύκολη. Το καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια,αλλά και η άψογη συνεργασία που υπάρχει με την διοίκηση και τους προπονητές δεν με έβαλαν σε σκέψεις σχετικά με την παραμονή μου.Άσε που τόσα χρόνια στο 1,2,3 μου ήταν δύσκολο να φωνάξω άλλο όνομα ομάδας (γέλια).

– Υπήρξες δύο χρόνια συμπαίχτης με τον τωρινό σου προπονητή, Γιάννη Κακιούζη. Ένα σχόλιο σου σχετικά με αυτό.

Ο Γιάννης ήταν ήδη προπονητής-παίχτης μέσα στο γήπεδο. Με την εμπειρία και το μεράκι που έχει, πάντα μαθαίνεις δίπλα του. Τυχεροί όσοι τον είχαμε συμπαίχτη. Πιστεύω, πως αυτή θα είναι η αρχή ενός νέου κύκλου για αυτόν.

– Ποια θεωρείς την κορυφαία σου μπασκετική στιγμή και ποιο είναι το μυστικό του δεσίματος σου με τους Ικάρους;

Σίγουρα το πρώτο πράγμα, που μου έρχεται στο μυαλό είναι η άνοδος στην Β’Εθνική με τους Ικάρους. Εκείνη η παρέα ήταν και είναι το μυστικό του “δεσίματος” με την ομάδα, το οποίοι οι παλιοί μεταφέρουν στους επόμενους.

– Πλησιάζεις την ηλικία των 30. Πρόκειται για την πιο ώριμη μπασκετική ηλικία. Τι σκέφτεσαι και ποια τα σχέδιά σου;

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός ! Προφανώς και τα χρόνια περνούν,αλλά τα σχέδια παραμένουν ίδια. Όσο είμαι υγιής θα προσπαθήσω για το καλύτερο όσον αφορά την ομάδα και μετά τον εαυτό μου.

– Είναι γεγονός πως αποτελείς αναπόσπαστο προπονητικό μέλος στις πολυάριθμες ”κυανοκίτρινες” ακαδημίες εδώ και 6 χρόνια. Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε για να ακολουθήσεις αυτό το δύσκολο μονοπάτι;

Η ακαδημία των Ικάρων είναι το “στολίδι” της ομάδας. Από την πρώτη μέρα που εντάχθηκα σε αυτή, τόσο οι προπονητές όσο και τα παιδιά με “αγκάλιασαν”. Δεν είναι δύσκολο να κάνεις κάτι που αγαπάς ! Αλλά για να είμαι εδώ και 7η χρονιά κομβικό ρόλο έπαιξε ο coach Σπανός (και κάτι παραπάνω για εμένα), που ήταν το “σκαλοπάτι” σε αυτό το δύσκολο “μονοπάτι”. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους, γιατί αναμένεται μια μεγάλη και δύσκολη χρονιά.

 

*Φώτο-πηγή: www.anexartitos.gr

www.ikaroibc.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr