Γιορτή του μπάσκετ το φιλικό της Εθνικής Εφήβων στις Σέρρες

Γιορτή του μπάσκετ το φιλικό της Εθνικής Εφήβων στις Σέρρες

Με ένα φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο Σερρών γιορτάστηκε η παραμονή και η φιλοξενία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των εφήβων στην πόλη των Σερρών.

Στο παιχνίδι που είχε το χαρακτήρα γιορτής η Εθνική ομάδα των εφήβων, που προετοιμάζεται στις Σέρρες ενόψει της συμμετοχής της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία, αντιμετώπισε ομάδα επίλεκτων αθλητών του Πανσερραϊκού και της ΑΕΣ, των ομάδων που μαζί με το Δήμο Σερρών φιλοξενούν τους Έλληνες διεθνείς.

Ο αγώνας που ολοκληρώθηκε με νίκη 92-44 για την Εθνική ομάδα, έστειλε και κοινωνικά μηνύματα. Για αυτό φρόντισαν οι αθλητές του τμήματος καλαθοσφαίρισης ΑμεΑ ΜΓΣ Πανσερραϊκός που έκαναν μια μικρή επίδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων τους και καταχειροκροτήθηκαν από φιλάθλους και παίκτες των δύο ομάδων.

Μάλιστα στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου διατέθηκαν στον κόσμο λαχνοί ενίσχυσης αξίας 2 ευρώ με τα έσοδα να δίνονται για να αγορασθεί αμαξίδιο μπάσκετ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα βραβεύτηκαν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος (την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τα χέρια του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη ο γενικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας). Γιώργος Κόνιαρης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με αυτήν την ομάδα το 1995 και νυν τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Προεστός (την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Βασίλης Τερζής), και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1995 με την Εθνική ομάδα, Γιώργος Καράγκουτης που τα τελευταία χρόνια διαμένει στο Νομό Σερρών (την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης).

Μέλος της Εθνικής ομάδας και από τους καλύτερους παίκτες της είναι ο, ύψους 2.16 και Σερραίος Στράτος Βουλγαρόπουλος. Τους Σερραίος παράγοντες ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και ο προπονητής της Εθνικής Γιώργος Βλασσόπουλος που τόνισε ότι θα είναι σημαντικό να διοργανώνεται στις Σέρρες κάθε χρόνο ένα διεθνές τουρνουά.

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr