Για ποιo ματς και του Πανσερραϊκού τιμωρήθηκαν Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος!

Για ποιo ματς και του Πανσερραϊκού τιμωρήθηκαν Μπέος, Μπάκος, Μποροβήλος!

Ένοχοι κρίθηκαν στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-11, γνωστή και ως “Koriopolis”. Ανάμεσά στους 59 ενόχους μάλιστα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Τσακογιάννης, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

Αντιθέτως αθώα κρίθηκαν 25 άτομα από τους συνολικά 84 κατηγορούμενους Μεταξύ άλλων είναι οι Ηρακλής Νύκταρης, Αλέκος Βοσνιάδης, Νίκος Πηρούνιας, αλλά και ο Μιχάλης Κουντούρης για την κατηγορία της παράβασης του αθλητικού νόμου (περί βίας). Αθώος επίσης και ο άλλοτε προπονητής του Αετού Σκύδρας, Γιώργος Τυριακίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες που κρίθηκαν στημένοι και για τους οποίους κρίθηκαν ένοχοι συγκεκριμένοι άνθρωποι, περιλαμβάνεται και ένα ματς του Πανσερραϊκού, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΡΡΑΪΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ, όπως έχει καταστεί σαφές. Αντιθέτως η ομάδα μοιάζει να ήταν τότε το “θύμα” για το αποτέλεσμα που ήθελαν. Το ένα ματς είναι το Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-1, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ροτζέριο Μάρτινς για το οποίο κρίθηκαν ένοχοι οι Μπάκος και Μποροβήλος, ενώ στο κατηγορητήριο που υπάρχει τουλάχιστον σε όλα τα sites, στα ματς για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο Αχιλλέας Μπέος υπάρχει και ένα Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου, με ημερομηνία 27/2/2011, κάτι το οποίο όμως δεν υπάρχει, καθώς την συγκεκριμένη ημερομηνία έγινε το προαναφερόμενο ματς με την ομάδα της Αρκαδίας. Οπότε το πιθανότερο είναι πως υπάρχει λάθος και ο Δήμαρχος Βόλου κρίθηκε ένοχος για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς αυτή ήταν και η εξ αρχής πρόταση της εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Παγώνα Ζάκκα, που δικάζει την υπόθεση των στημένων αγώνων. 

Αναλυτικά το κατηγορητήριο:

– Στον Αχιλλέα Μπέο (πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για δωροδοκία-δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα στους αγώνες Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, η οποία είναι εξαγοράσιμη.

– Στον Γιώργο Τσακογιάννη (πρώην ιδιοκτήτης Ηλιούπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και 10 μηνών (δεν έχει γίνει γνωστό αν θα του δοθεί αναστολή ή θα οδηγηθεί στη φυλακή) για τη διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος κατ’ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, για δωροδοκία-δωροληψία, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για απόπειρα εκβίασης και για παράνομη οπλοκατοχή, με τους επίμαχους αγώνες να είναι οι εξής: Πόντιοι Κατερίνης-Αετός Σκύδρας, Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη, Ηλιούπολη-Εθνικός.

– Στον Γιάννη Κομπότη (πρώην ιδιοκτήτης Λεβαδειακού) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη-Λεβαδειακός 2-4.

– Στους Γιώργο Μποροβήλο (πρόεδρος Αστ. Τρίπολης, Super League Σουρωτή) και Δημήτρη Μπάκο (ιδιοκτήτης Αστ. Τρίπολης) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, Καβάλα – Αστερας Τρίπολης, Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου.

– Στους Αβραάμ Παπαδόπουλο (ποδοσφαιριστής)Κώστα Μενδρινό (πρώην ποδοσφαιριστής)και Γιάννη Παπαδόπουλο (πρώην υπάλληλος ΕΠΟ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή για για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’εξακολούθηση.

– Στον Νίκο Παντέλη (προπονητής) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Εθνικός Αστέρας-Ηλιούπολη και Ηλιούπολη-Εθνικός, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

– Στον Μιχάλη Νικολόπουλο (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης) επιβλήθηκε τετραετής φυλάκιση με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του υπό τον όρο εμφάνισης το πρώτο 5ήμερο κάθε μήνα στο Α.Τ. της κατοικίας του υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής για 3 χρόνια για δωροδοκία-δωροληψία στους αγώνες Ηλιούπολη-Λεβαδειακός, Ηλιούπολη-Εθνικός και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

– Στον Αγγελο Τραυλό (μάνατζερ) επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 30 μηνών (εξαγοράσιμη) για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση.

Οι ποινές στους υπόλοιπους κατηγορούμενους (για τους 9 πρώτους δεν έχει γνωστοποιηθεί αν θα δοθεί αναστολή ή θα οδηγηθούν στη φυλακή):

Βασίλης Καρακούλιας (πράκτορας): 7 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη

Ανδρέας Δημόπουλος (πράκτορας): 8 χρόνια και 2 μήνες συνολική κάθειρξη

Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής): 7 χρόνια και 2 μήνες

Βασίλης Γεωρτσιάκος (παίκτης στοιχήματος): 8 χρόνια και 2 μήνες

Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ): 7 χρόνια και 2 μήνες

Μάκης Σιδηρόπουλος (ποδοσφαιριστής): 7 χρόνια

Μιχάλης Τζιβελέκης (πρώην ποδοσφαιριστής): 6 χρόνια και 2 μήνες

Μαρία Βυθοπούλου: 6 χρόνια και 2 μήνες

Γιώργος Τσεκερίδης: 7 χρόνια και 2 μήνες

Γιώργος Πουλόπουλος: 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Στάθης Προβατίδης (ποδοσφαιριστής): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

Πέτρος Ρουτζιέρης (προπονητής): 3ετής φυλάκιση με τριετή αναστολή

 

πηγή:sport24.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr