«Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης. Δώσε ζωή»

«Γίνε κι εσύ εθελοντής δότης. Δώσε ζωή»

Εκδήλωση πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων-μυελού των οστών πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών. Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «πως μπορώ να γίνω δότης στην Τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών» η οποία έγινε στο πλαίσιο Πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης του κοινού, πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής μέριμνας Περιφερειακής ενότητας Σερρών σε συνεργασία με το σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», τον όμιλο Unesco Σερρών και την ΠΑΕ Πανσερραϊκός. «Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» είναι το σύνθημα της καμπάνιας του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να γίνουν δότες μυελού των οστών και να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας.

 

 

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία ενώ για την καμπάνια ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ελλάδα μίλησε η πρόεδρος του ομίλου Unesco Σερρών κ. Καίτη Εμμανουηλίδου. Ενημέρωση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα που σώζει ζωές έκαναν οι δύο γιατροί της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής μέριμνας Περιφερειακής ενότητας Σερρών κ. Νάσος Παπαδόπουλος και κ. Τάσος Αναστασιάδης και η ψυχολόγος κ. Φωτεινή Τσουκνίδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού Γιώργος Τσιφούτης και δύο παίκτες της Σερραϊκής ομάδας, ο Γιώργος Σιάκκας και ο Γιώργος Κάκκο.

 

 

 

Πηγή: ert.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr