“Βόμβα” από την “ΔΙΚΗ”: Εμπλέκει & τον Πανσερραϊκό στις καταγγελίες ο Καλαϊτζίδης;

"Βόμβα" από την "ΔΙΚΗ": Εμπλέκει & τον Πανσερραϊκό στις καταγγελίες ο Καλαϊτζίδης;

To serressport.gr στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναγνωστών τoυ, μεταφέρει με κάθε επιφύλαξη το περιεχόμενο της εκπομπής για το θέμα, χωρίς να υιοθετεί το περιεχόμενο της.

Με ονόματα και διευθύνσεις ήταν, σύμφωνα με τη «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ, η κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα, Ευαγγελία Λιάσου.  Ο κ. Καλαϊτζίδης, σύμφωνα με την εκπομπή «ΔΙΚΗ», αναφέρεται σε δύο συναντήσεις του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός, Γιάννη Νιώπα, o οποίος ήταν αυτός που φέρεται να του πρότεινε να μπει σε ένα γκρουπ ομάδων που χειραγωγεί αγώνες και μέσα σε αυτό βάζει και τον Πανσερραϊκό! Αναμένεται η αντίδραση της “κόκκινης” ΠΑΕ!

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Η πρώτη έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, πριν από τον φιλικό αγώνα Απόλλωνα Πόντου–Αιγινιακού. Ο κ. Καλαϊτζίδης επικαλείται τη μαρτυρία του συνεργάτη του Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος του σύστησε τον κ. Νιώπα. Και αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του: «Ο κ. Νιώπας με ρώτησε ποιος είναι ο αγωνιστικός στόχος του Απόλλωνα Πόντου. Του απάντησα ότι είναι η άνοδος. Τότε ο κ. Νιώπας μου είπε ότι θα έχουμε πρόβλημα και δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε την άνοδο, εάν δεν μπω σ’ ένα γκρουπ ομάδων που χειραγωγεί αγώνες. Μου πρότεινε να δίνουμε χρήματα για να κερδίζουμε τους αγώνες και οι ομάδες που αποτελούν το γκρουπ θα κάνουν τα πάντα για να δυσκολεύουν τους ανταγωνιστές μας. Ο κ. Νιώπας μου ανέφερε ότι το γκρουπ των ομάδων αυτών ήταν ο Αιγινιακός, ο Πανσερραϊκός, η Βέροια, ο Αχαρναϊκός και η Σπάρτη».

«Συμφωνούμε το ακριβές σκορ»

Στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης αναφέρει ότι σ’ αυτή τη συνάντησή τους, ο κ. Νιώπας παραδέχτηκε ότι στήνει αγώνες: «Μου είπε ότι το κάνει κάθε χρόνο, τουλάχιστον σε 4 έως 5 αγώνες της ομάδας του. Μου είπε ότι έχει 5 ποδοσφαιριστές μέσα στην ομάδα του Αιγινιακού, τους οποίους ελέγχει εδώ και πολλά χρόνια, παίρνει χρήματα από τον παράγοντα της αντίπαλης ομάδας και φροντίζει ώστε στο στημένο ματς να παίζουν στοίχημα και αυτός και οι ποδοσφαιριστές του. Ετσι πολλαπλασιάζουν τα χρήματα που λαμβάνουν από τον αντίπαλο παράγοντα, ο οποίος επίσης στοιχηματίζει, καθώς μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνείται το ακριβές σκορ του ματς».

Ο κ. Καλαϊτζίδης υποστηρίζει ότι αρνήθηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία, επικαλούμενος στον κ. Νιώπα θέμα ηθικής τάξεως.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρη Καλαϊτζίδη στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, υπήρξε και δεύτερη συνάντησή του με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Αιγινιακός Γιάννη Νιώπα. Συναντήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2017, πριν τον αγώνα Αιγινιακού – Απόλλωνα Πόντου. Καταθέτει σχετικά ο κ. Καλαϊτζίδης: «Πριν αρχίσει ο αγώνας συναντήθηκα με το Γιάννη Νιώπα μέσα στο γήπεδο, πίσω από τη μία εστία. Παραδέχτηκε για μία ακόμη φορά ότι χειραγωγεί αγώνες και μου είπε ότι έλαβε 25.000 ευρώ για τον αγώνα Αρη – Αιγινιακού (28-10-2017, τελικό σκορ 5-0). Ο στοιχηματισμός αφορούσε ήττα του Αιγινιακού με πάνω από 4 γκολ. Ο κ. Νιώπας μου είπε ότι δεν έπαιξε το παιχνίδι στο στοίχημα, αλλά το έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του. Επίσης ο κ. Νιώπας παραδέχτηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακού (6-0), πάλι για στοιχηματικούς λόγους».

 

πηγή:metrosport.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr