«Ασημένιοι» Ποργιοπούλου και Γεννίκης στην Κωνσταντινούπολη

«Ασημένιοι» Ποργιοπούλου και Γεννίκης στην Κωνσταντινούπολη

Νέα μεγάλη επιτυχία για το Σερραϊκό στίβο με την κατάκτηση δύο ασημένιων μεταλλίων από τη Μαρίνα Ποργιοπούλου και τον Κώστα Γεννίκη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο Σερραίοι αθλητές κατέκτησαν τη 2η θέση, η Μαρίνα Ποργιοπούλου στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια και ο Κώστας Γεννίκης στη Δισκοβολία, δεν κατάφεραν όμως να πιάσουν τα όρια για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Γκιορ της Ουγγαρίας. Στην Ουγγαρία θα ταξιδέψει σίγουρα ο Θόδωρος Ζιώγας που ήταν άτυχος σήμερα στην Κωνσταντινούπολη τερματίζοντας στην 9η θέση στη σφυροβολία, είχε όμως εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Η Μαρίνα Ποργιοπούλου τερμάτισε 2η στα 2000 μέτρα με φυσικά εμπόδια με επίδοση 07.08.57 πίσω από μια Ρουμάνα αθλήτρια και μπροστά από δύο Τουρκάλες που πριν τους αγώνες είχαν καλύτερη επίδοση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Μάλιστα με την Τουρκάλα που τερμάτισε τρίτη έκαναν απίστευτο φίνις με την Μαρίνα να έχει 07.08.57 και την Τουρκάλα 07.08.58.

Ο Κώστας Γεννίκης κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στη Δισκοβολία παίδων. Ο αθλητής του ΟΦΚΑ Σερρών πήρε τη 2η θέση με επίδοση 52.28 πίσω από τον Τούρκο Ασλάν που είχε 53.56. Οι προσπάθειές του Σερραίου πρωταθλητή ήταν: 46.18μ, 49.43μ, ΑΚΥΡΟΣ, 51.74μ, 52.28μ και 51.39μ.

Ο ΟΦΚΑ Σερρών με ανακοίνωση του έδωσε συγχαρητήρια στον αθλητή του: «ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ Κ18 Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΝΝΙΚΗΣ! Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Γεννίκης κατέκτησε την 2η θέση στη ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ και το ασημένιο μετάλλιο, με καλύτερη βολή τα 52,28μ που πέτυχε στην 5η προσπάθεια! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΓΟΓΛΟΥ!».

Ο Θόδωρος Ζιώγας ήταν 9ος στη σφυροβολία. Ο αθλητής του Βισάλτη Νιγρίτας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, είχε επίδοση 65.18 με δύο άκυρες προσπάθειες. Βέβαια ο Θόδωρος Ζιώγας έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στο Γκιορ της Ουγγαρίας, αφού στους αγώνες ρίψεων «Κώστας Σπανίδης» έπιασε το όριο, με βολή στα 69,35μ. (όριο 69,00μ).

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr