Απόλλων Παραλιμνίου-Θράκη Φερών στο Κύπελλο Ελλάδας

Απόλλων Παραλιμνίου-Θράκη Φερών στο Κύπελλο Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους 53 Κυπελλούχους των ΕΠΣ να μπαίνουν για πρώτη φορά στην κληρωτίδα του ιστορικού θεσμού. Ο Κυπελλούχος της Ε.Π.Σ.Σερρών και πρωταθλητής της Γ΄ Εθνικής Απόλλων Παραλιμνίου κληρώθηκε κόντρα στην Κυπελλούχο της Ε.Π.Σ.Έβρου Θράκη Φερών, ομάδα η οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα και πήρε πέρυσι την πρώτη κούπα στην ιστορία της.

Στον πρώτο γκρουπ οπού μετέχουν οι ομάδες της Θράκης και της Μακεδονίας τα ματς αναλυτικά είναι:


ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ: Μ. ΑΛΕΞ/ΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

  1. ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ – Π.Σ. ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ Γ.Σ.
  2. ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ Α.Μ.Σ. – ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ Π.Σ.
  3. ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ Γ.Σ. – ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΑΕ
  4. ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΠΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Α.Ο.
  5. ΑΝΑΓ/ΣΗ ΠΛΑΓΙΑΣ Α.Π.Ο. – ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ
  6. ΚΑΒΑΛΑ Α.Ο. – ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Α.Σ.

Όλα τα ματς θα γίνουν την Κυριακή 26 Αυγούστου. Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια εδώ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου κος Ψαρόπουλος ανέφερε:

«Η Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή ενιαίου Κυπέλλου με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων, διότι θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο οι ερασιτεχνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα της έκπληξης, ώστε να γράψουν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Η σημερινή κλήρωση αφορά τις ομάδες που εκπροσωπούν τις Ενώσεις τους ως Κυπελλούχοι. Θα έπρεπε να συμμετάσχουν και οι 53 νικήτριες, ωστόσο 12 από αυτές δεν προσήλθαν, για διάφορους λόγους, γεγονός για το οποίο δείχνουμε κατανόηση καθώς είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το νέο φορμάτ διεξαγωγής και υπάρχουν προβλήματα. Ωστόσο από του χρόνου θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ, διαφορετικά θα υπάρξουν ποινές, σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο ΚΑΠ, με σκοπό να αντιμετωπίζεται ο θεσμός με τη δέουσα σοβαρότητα. Άλλωστε, πρέπει να λάβουμε υπόψιν, ότι μέρος των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα κατανεμηθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Υπάρχουν οι προτάσεις μας και στο επόμενο συμβούλιο θα αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής. Οι ομάδες θα λάβουν ωστόσο κάποιο σοβαρό ποσό, το οποίο θα αυξάνεται όσο προχωρούν οι φάσεις. Εκτός λοιπόν από την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ιστορία τους και να ακουστούν πανελλαδικά, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα έχουν και οικονομικές απολαβές. Από του χρόνου μάλιστα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινούν από την α΄ φάση. Υπάρχει, τέλος, πρόταση της Επιτροπής, τα σωματεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα μετακινηθούν προς τα νησιά και το αντίστροφο, να λάβουν επιδότηση για τα έξοδα του ταξιδιού τους, που αναμένουμε να γίνει δεκτή ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν στο Κύπελλο».

Η Επιτροπή, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την πιθανότητα έκπληξης, αποφάσισε στη γ΄ φάση, οι ερασιτεχνικές ομάδες που θα προκριθούν, να αγωνιστούν στην έδρα τους με ομάδες της Football League. Στην παρούσα φάση θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και στο ζήτημα της αποχής των 12 σωματείων, που οπωσδήποτε μας αλλάζει το αρχικό πλάνο. Ο στόχος πάντως είναι στις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι όμιλοι».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr