Απο το «σκοτάδι» στο Καλαμπάκι»…στον θρίαμβο του Πανδραμαϊκού 361 μέρες μετά!

Απο το «σκοτάδι» στο Καλαμπάκι»...στον θρίαμβο του Πανδραμαϊκού 361 μέρες μετά!

Ο Πανσερραϊκός μπήκε στις ράγες…όπως μου λέει και μια μπαλαδόφατσα απο την Ξάνθη. 361 μέρες μετά την πιο κακή ήττα των «κόκκινων», κι έπειτα απο τον χθεσινό θρίαμβο στην Δράμα, συμφωνώ κι επαυξάνω. Ο Πανσερραϊκός της νέας εποχής (που έχει όραμα και περιμένουμε να καταλήξει ψηλά), αρχίζει και απολαμβάνει τους πρώτους καρπούς, της ποδοσφαιρικής επένδυσης των Κατσαβάκη-Καζία.

Δεν είναι μακριά η ήττα απο τους έτερους Δραμινούς στο Καλαμπάκι στις 16/1/2019, όπου ένας τραγικός -σε νοοτροπία κυρίως- Πανσερραϊκός, πήγε να αγωνιστεί με την πλήρως ερασιτεχνική ομάδα των «κιτρινόμαυρων», που μάλιστα υποβιβάστηκε αργότερα και έχασε…χωρίς να αντιδράσει με 1-0. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, ο Πανσερραϊκός, αλλαγμένος κατά τα 2/3 σε έμψυχο δυναμικό αλλά 100% αλλαγμένος σε νοοτροπία, πήγε να παίξει ντέρμπι κορυφής στην Δράμα, κόντρα στον Πανδραμαϊκό και κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, να κερδίσει έναν αξιόμαχο αντίπαλο, χωρίς να επιδείξει κορυφαίο ποδόσφαιρο αλλά με πάθος για τη νίκη, έως το τέλος.

Είναι σημαντικό σε μια εποχή αλλαγών, όπως συμβαίνει και στην ομάδα του Πανσερραϊκού, να κοιτάμε κάποιες στιγμές πίσω, για να κάνουμε αξιολόγηση. Βαδίζουμε σωστά, επιτυγχάνουμε στόχους, είμαστε στις ράγες; Αλλάζουμε ή εκτροχιαζόμαστε;

Όλη η ομάδα του Πανσερραϊκού, μέχρι στιγμής, απο την διοίκηση μέχρι το τελευταίο στέλεχος, δεν αποκλίνει των στόχων που έχουν τεθεί. Άνοδο κάθε χρόνο, μέχρι τέλους. Εαν δεν φτάσουμε στην Superleague… τότε, δεν είναι το τέλος. Το κοντράστ σε σχέση με πέρυσι βέβαια, δεν συνέβη ουρανοκατέβατο. Η ομάδα πέρασε έναν άσχημο κλυδωνισμό με την βίαιη αλλαγή κατηγορίας, επειδή ετσιθελικά κάποιος, που σήμερα είναι σπίτι του αλλά πέρυσι καμωνόταν τον «Ρομπέν των ομάδων», -τρομάρα του- καταδίκασε σε υποχρεωτικό υποβιβασμό, την μισή αθλητική χώρα. Ο Πανσερραϊκός όμως δεν…μάσησε και παίκτες, όπως ο Γεωργιάδης, ο Καλί ο Ολαϊτάν, ο Τσιμίκας, δέχτηκαν να επενδύσουν στο restart. Της ομάδας πρώτα, που τους παρέχει ουσιαστικές υποδομές υψηλότερου επιπέδου απο αυτό που αγωνίζονται, κάθε Κυριακή και μετά το δικό τους ξεχωριστά.

Τιποτα δεν είναι τυχαίο. Ακόμα και οι δηλώσεις. Αυτή η ομάδα, πέρυσι υποσχέθηκε μόνο επιβίωση και αξιοπρέπεια. Μπήκε στην τριάδα, πήρε τον μοναδικό τίτλο που μπορούσε να διεκδικήσει, έψησε τα αθλητικά της προϊόντα και προχώρησε. Φέτος υποσχέθηκε, άνοδο και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Ήδη είναι, αήττητη σε όλες τις Πανελλαδικές διοργανώσεις, με συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με παίχτες και επιτελείο ανώτερης κατηγορίας. Στο φινάλε θα κριθεί, αυτό που χτίζει όμως είναι στέρεο και αξίζει υποστήριξης.

Ταπεινά, με παρωπίδες στις κακοτοπιές που παραμονεύουν και με μοναδικό στόχο το χτίσιμο των υποδομών, έμψυχων και υλικών.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr