Απο τη Ρωσία με αγάπη… Jo! Nέα Μουντιαλική στήλη του SSN!

Απο τη Ρωσία με αγάπη... Jo! Nέα Μουντιαλική στήλη του SSN!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι διακατέχομαι από έναν απίστευτο «έρωτα» για το αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως επίσης «περιώνυμη» είναι και η λατρεία που έχω για την ομάδα της Stoke City. Οπότε, εύλογο και ευνόητο είναι ότι στο τρέχον Μουντιάλ 2018 υποστηρίζω με πάθος τη χώρα που εφηύρε και «ίδρυσε» το ποδόσφαιρο, δομώντας κατά μία έννοια το άθλημα αυτό.

Έχω ήδη εντοπίσει κάποια εξαιρετικά δείγματα γραφής από τη νεανική ομάδα του Gareth Southgate, που ως γνωστόν είναι η δεύτερη πιο νέα ηλικιακά από τις 32 συνολικά που μετέχουν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φρεσκάδα, καλή τεχνική κατάρτιση, πολύ τρέξιμο, μεγάλα κορμιά με έμφαση στο «ψηλό παιχνίδι» και αστείρευτη «δίψα» για διάκριση συνιστούν τα κυρίαρχα στοιχεία αυτής της ομάδας, που θαρρώ ότι μπορεί να φτάσει στο «πολύ παρακάτω» αυτού του Τουρνουά. Το πού θα μπει ο πήχης θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους, όμως, και σε κάθε περίπτωση, η θέση μου είναι ότι η φετινή Αγγλία θα κάνει ακόμη και τους πιο «σκληρούς» επικριτές της να τρίβουν τα μάτια τους από θαυμασμό!

Να μην αποκρύψω το «φόβο» μου για τα γκολπόστ και τον άπειρο τερματοφύλακα Jordan Pickford, όπου θα προτιμούσα τον σαφώς καλύτερο Jack Butland (σσ της Stoke City). «Άγχος», επίσης, με καταλαμβάνει, όταν φέρνω στο νου μου στιγμές από το ποδοσφαιρικό χθες και τη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου αποδεδειγμένα φαίνεται ότι «νοσεί» αυτή η ομάδα.

Μόνο η ίδια η Αγγλία και οι ταλαντούχοι παίκτες της ξέρουν το πού θα μπει το «φρένο» και το «stop» σε αυτή τη διοργάνωση. Πάντως, η δική μου άποψη και σαφώς και η πρόδηλη επιθυμία μου είναι ότι η φετινή Αγγλία θα σηκώσει την κούπα και θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Τα «Τρία Λιοντάρια» βρυχώνται και «κατασπαράσσουν» τα πάντα στο διάβα τους. Θυμηθείτε με . . .

Ιορδάνης Ξανθόπουλος  (Δημοσιογράφος)

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr