Απο σπόντα…η Βέροια τιμώρησε τον «άσφαιρο» Πανσερραϊκό!

Όταν δεν εκμεταλεύεσαι τις ευκαιρίες για γκολ…στο τέλος την πληρώνεις! Ο Πανσερραϊκός παίζει κανονικό ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να μάθει να παίρνει αποτελέσματα!
Ο Πανσερραϊκός έδειξε και πάλι θετικά δείγματα της ποδοσφαιρικής δουλειάς που γίνεται στην Σερραϊκή ομάδα, όμως το καλό ποδόσφαιρο δεν επιβραύεβεται πάντα. Το μεγάλο ποσοστό κατοχής μπάλας, οι σημαντικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, μπροστά απο την αντίπαλη εστία και η πίεση ψηλά που είχε ανταπόκριση, είναι τα καλά σημεία μιας ομάδας που φτιάχνει σωστές βάσεις για το μέλλον. Όμως, εφόσον υπάρχουν οι καλές συνθήκες, θα πρέπει ο Πανσερραϊκός να μάθει να παίρνει αποτελέσματα απο αντιπάλους…που είναι μόνο θεωρητικά καλύτεροι!
Έτσι ξεκίνησε ο Σαραγόσα:
Ο Ζεράρ Σαραγόσα συνέχισε και σήμερα την επιτυχημένη έμπνευση του 3-5-2 για τον Πανσερραϊκό, που στο β´ μέρος άλλαξε σε 4-4-2. Ο Κατσίκας, ήταν κάτω απο τα δοκάρια, με τον Ζέρη δεξιά και τον Φουάση αριστερά ως ακραία μπακ-χαφ. Αμυντική τριάδα ήταν ο Κουκόλης ο Γιανναράκης και ο Μαρκιόνι, με τους Κρητικό και Έππα στον άξονα ως «εξάρια», ενώ πιο μπροστά τους, ως επιτελικός μέσος, έπαιξε ο Ανάκογλου. Το επιθετικό δίδυμο μπροστά, ήταν ο Κανίς με τον Παπαβασιλείου
Ανώτερος ο Πανσερραϊκός χωρίς όμως γκολ…
Ο Πανσερραϊκός, όπως σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, διεκδίκησε και πήρε την μπάλα απο τον αντίπαλο έχοντας καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο τέταρτο. Το 3-5-2, του Σαραγόσα, αιφνιδίασε τον Δερμητζάκη, με τους παίκτες της Βέροιας να μην μπορούν να πάνε πρώτοι στην μπάλα, ενώ οι επιθέσεις απο τα άκρα του Πανσερραϊκού, ήταν συνεχόμενες. Αποκορύφωμα της καλής εκκίνησης η φάση του 12’, με τον Κανίς να πιάνει το τακουνάκι και να βγάζει πάσα, πάρε-βάλε στον Παπαβασιλείου, που απο υπερβολική σιγουριά, αστόχησε!
Η μπάλα τιμωρεί!
Αν δεν μπεί στην μία εστία…μπαίνει στην άλλη λένε! Με την Βέροια να επιβεβαιώνει επακριβώς, αυτόν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Ο Πόζογλου πάτησε πρώτη φορά περιοχή στο 17’, και το πλασέ του…κόντραρε στον Μαρκιόνι, με τον Πασά να ευνοείται απο τις κόντρες, ανοίγοντας το σκορ!
Αποσυντονισμός, κατοχή μπάλας και η όρεξη που έμεινε στον Πανσερραϊκό!
Η άτυχη εξέλιξη του αγώνα, αποσυντόνισε τον Πανσερραϊκό, που στο επόμενο δεκάλεπτο δέχθηκε δυο καλές ευκαιρίες απο την Βέροια για να διευρύνουν το σκορ, οι γηπεδούχοι, με τον Γιακουμάκη στο 20’ και τον Πόζογλου στο 25’.
Απο το 30’ και μετά ο Πανσερραϊκός ανέλαβε ξανά τα ηνία του αγώνα και εκμεταλεύτηκε τον χώρο που του έδωσε η Βέροια, σε επίπεδο κατοχής και δημιουργίας φάσεων αλλά χωρίς την ουσία…του γκολ! Ο Χισάμ Κανίς με δυο καλά σουτ στο 36´ και στο 42’ καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους, ενώ ανάγκασε τον πάγκο του Πανσερραϊκού να σηκωθεί όρθιος 2 φορές …χωρίς όμως γκολ!
ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Βέροια-Πανσερραϊκος1-0
Διορθωμένος, τακτικά διαβασμένος αλλά άστοχος…
Ο Πανσερραϊκός μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο και αποφασισμένος για την ανατρόπη! Κυκλοφόρησε την μπάλα, άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2 και έκλεισε τους χώρους απο τα άκρα, ενώ το πάθος στην μεσαία γραμμή έφερε κλεψίματα και γρήγορες αντεπιθέσεις.
Η δεξιά πλευρά ήταν αυτή που επέλεξε ο Πανσερραϊκός για να χτυπήσει, με τον Ζέρη να απειλεί σε σέντρα-σουτ στο 52’. Ο ίδιος παίκτης στο 59’, μετά απο έξυπνη πάσα του Έππα, βγήκε απέναντι απο τον Βελλίδη αλλα το ψηλοκρεμαστό σουτ, του Βολιώτη μπακ δεν ξεγέλασε τον πορτιέρο της Βέροιας. Η πίεση του Πανσερραϊκού συνεχίστηκε μέχρι το 60’ περίπου και ο Κανίς έστειλε μια βολίδα απο ριμπάουντ, δίπλα απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη στο 61’!
Απο σπόντα…η Βέροια 3-0!
Ο Πανσερραϊκός είχε τις ευκαιρίες και η Βέροια τα γκολ και στο β´μέρος. Ο Πασάς είχε δοκάρι στο 65’ ύστερα απο μακρινό σουτ και πέντε λεπτά αργότερα ο πρώην παίκτης του Πανσερραϊκού, Βασίλης Γαβριηλίδης, εκμεταλεύτηκε τις σπόντες στην μικρή περιοχή & σημειώσε το 2-0, στο 70’.
Οι αλλαγές του Ζεράρ Σαραγόσα έδωσαν μια επιθετική νότα, με τον Κόντσι να ζητά πέναλτι στο 78’ μετά απο άτσαλο μαρκάρισμα των αμυντικών της Βέροιας εντος περιοχής αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Ενώ στο 84’ ο Σκόνδρας με κεφαλιά, έπειτα απο ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπουκουβάλα έγραψε το τελικό 3-0, που αδικεί τον Πανσερραϊκό.
Ξεχώρισαν: Κατσίκας
Ο νεαρός πορτιέρο του Πανσερραϊκού, τα πήγε εξαιρετικά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και δεν είχε την παραμικρή ευθύνη σε κανένα απο τα τρια γκολ. Αντίθετα έβγαλε όλες τις επικίνδυνες φάσεις, που δημιουργήθηκαν, δίνοντας ηρεμία στο παίχνιδι του. Ο υψηλός ανταγωνισμός με τον Καβουσάκη θα βοηθήσει και τους δυο ικανούς γκολκίπερ των «λιονταριών».
«Δεν άρεσε»: Η έλλειψη ψυχραιμίας στο γκολ.
Ο Πανσερραϊκός σε ένα ματς ντέρμπι…απέναντι σε μια ομάδα που είναι πρώτη και θέλει την άνοδο, κατάφερε να παίξει ποδόσφαιρο και να δημιουργησεί 5 φάσεις για γκολ, εκ των οποίων οι 3 ήταν κλασσικές. Καμία όμως δεν βρήκε δίχτυα. Αυτό το πλήρωσε η Σερραϊκή ομάδα και δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα ποιότητας καθαρού σεντερ φορ αλλα και διαχείρισης των κρίσιμων στιγμών, κάτι που συμβαίνει και στην άμυνα σε άλλα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς λόγο.
Με το «μάτι» του Serres Sport:
Ο Πανσερραϊκός αυτή την στιγμή χτίζει…για το μέλλον! Υπάρχουν ματς που κερδίζει και άλλα που χάνει αλλα το σημαντικό είναι οτι προσπαθεί να επενδύσει στο τακτικό ποδόσφαιρο της νέας εποχής, με δημιουργία και τρεξιμάτα. Η Διοίκηση ετοιμάζει μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει πολύ σύντομα και ματς όπως το σημερινό, είναι διδακτικά, για την αγωνιστική νοοτροπία και το τι θα χρειστεί σε έμψυχο δυναμικό στο μέλλον. Όταν κοντράρεις την Βέροια στα ίσα αλλα χάνεις απο σπόντες και επειδή σπατάλισες τις ευκαιρίες για γκολ, σύντομα θα πάρεις αυτό που αξίζεις. Οι νέοι μεταγραφικοί στόχοι δεν έχουν απλώς «κυκλωθεί» για τον Πανσερραϊκό αλλα ανακοινώνονται κιόλας!
Τα στοιχεία
Κάρτες: –
Γκολ: 1-0, 17’ Πασάς, 2-0, 74’ Γαβριηλίδης, 3-0, 84’ Σκόνδρας
Διαιτητής: Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
Βοηθοί: Πραχάλης, Μπαλιάκας (Κοζάνης)
4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΒΕΡΟΙΑ (Π.Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης(87΄ Δημόπουλος)(, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου(87΄ Ορφανίδης), Μούργος(82΄ Ράμος), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης(81΄ Φοφανά), Πόζογλου(63΄ Παπαχρήστος), Πασάς
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Ζ.Σαραγόσα): Κατσίκας, Γιανναράκης, Κουκόλης, Μαρκιόνι, Ζέρης, Φουάσης, Κρητικός(76΄ Μέσι), Έππας, Ανάκογλου(75΄ Τσιμίκας) , Κανίς, Παπαβασιλείου(60΄ Κόντσι).
Συντακτικη Ομαδα ''SSN''
Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr
Recommended Posts

Πανσερραϊκός: Ξεμπέρδεψε με τον «Άσο»-Game Changer ο Μυστακίδης!
03 Ιουλίου, 2022

Άψογη υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού στα «λιοντάρια»!
03 Ιουλίου, 2022

Ποιότητα με Οικονόμου στα χαφ ο Πανσερραϊκός
30 Ιουνίου, 2022