Αποχωρεί από τα πρωταθλήματα… λόγω παιδικού ο ΑΟ Ψωμοτοπίου!

Αποχωρεί από τα πρωταθλήματα... λόγω παιδικού ο ΑΟ Ψωμοτοπίου!

Tην απόφαση να αποσύρει την ομάδα από τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Σερρών ανακοίνωσε ο Α.Ο Ψωμοτοπίου, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε μία βασική προϋπόθεση συμμετοχής στην Επίλεκτη Κατηγορία της σεζόν 2018-19, που είναι η ύπαρξη παιδικής ομάδας και η διοίκηση έκρινε σκόπιμο πως από την στιγμή που ο στόχος της ανόδου δεν θα υπάρχει ουσιαστικά, δεν θα κατέβει ούτε στο πρωτάθλημα της Ανώτερης Κατηγορίας, βάζοντας έτσι τέλος σε μία σειρά ετών με αρκετές επιτυχίες για τα δεδομένα ενός μικρού χωριού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ανοίγει άμεσα ο δρόμος για την άνοδο του Αστέρα Νεοχωρίου από την Ανώτερη Κατηγορία, καθώς δημιουργήθηκε ήδη το πρώτο κενό στην Επίλεκτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Μετά από 4 χρόνια πρωταγωνιστικού ρόλου στο τοπικό πρωτάθλημα (Γ’, Β’, Ανώτερη, Επίλεκτη) η διοίκηση του Α.Ο. Ψωμοτοπίου είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα.
Από τη δημιουργίας της ομάδας, μέχρι και σήμερα η Διοίκηση προσπάθησε να δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική και οικονομικά σωστή. Αυτό φαίνεται και από την πορεία της ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και από το γεγονός πως κανένας ποδοσφαιριστής δεν αντιμετώπισε ποτέ θέμα με την ομάδα.
Στο επόμενο πρωτάθλημα μας ανακοινώθηκε πως κάθε ομάδα της Επίλεκτης υποχρεούται να έχει Ακαδημία για το παιδικό πρωτάθλημα. Αυτό για την δική μας ομάδα είναι πολύ δύσκολο, έως ανέφικτο, καθώς το χωριό είναι μικρό(80 κατοίκων) και με πολλή μεγάλη προσπάθεια συντηρούσε την πρώτη ομάδα.
Μπορεί η δημιουργία Ακαδημιών να θεωρείται εξέλιξη για το τοπικό πρωτάθλημα, ωστόσο η ΕΠΣΣ θα έπρεπε να μεριμνήσει ώστε για τέτοια μικρά χωριά(δεν είναι και λίγα) να υπάρχει μια δικλείδα όσον αφορά τις ακαδημίες. Εμείς είμαστε μακριά από την πόλη των Σερρών και δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ακαδημίες των 5Χ5 όπως έκαναν άλλες ομάδες.
Οι ομάδες πέρυσι μειώθηκαν αισθητά και φέτος η μείωση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτό το γεγονός η ΕΠΣΣ θα έπρεπε να λάβει τα μέτρα της για να μην αποχωρήσουν κι άλλες ομάδες από το πρωτάθλημα.
Προτάθηκε στη διοίκηση του Α.Ο. Ψωμοτοπίου να κατεβάσει την ομάδα στην Ανώτερη κατηγορία αλλά αυτό απορρίφθηκε ομόφωνα για 2 λόγους:
1)Ξοδέψαμε πολύ χρόνο και χρήμα για να δούμε την ομάδα του χωριού στην ελίτ του τοπικού πρωταθλήματος και
2)Ποιος ο λόγος να αγωνίζεται η ομάδα στην Ανώτερη, όταν δεν υπάρχει στόχος ανόδου;
Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και την στήριξαν στις δύσκολες στιγμές.
Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όσες ομάδες συνεχίζουν στο πρωτάθλημα και χωρίς τραυματισμούς για τους ποδοσφαιριστές!
Καλό καλοκαίρι!!

Με εκτίμηση
το ΔΣ Α.Ο. ΨΩΜΟΤΟΠΙΟΥ”

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr