Αποφεύχθηκε το lockdown απο Χαρδαλιά! Εφαρμογή των μέτρων για αντιστροφή της κατάστασης!

Αποφεύχθηκε το lockdown απο Χαρδαλιά! Εφαρμογή των μέτρων για αντιστροφή της κατάστασης!

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε, ότι σε αυτή τη φάση η εξάπλωση της πανδημίας σχετίζεται με τη διασκέδαση.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, πριν απο λίγο στις Σέρρες, για την εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή, με την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι ο στόχος της επίσκεψης και της σύσκεψης είναι όχι για να επιβληθεί lockdown, αλλά για να αποτραπεί. «Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή».
 
Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων, καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Μπορούμε να κερδίσουμε με πιστή τήρηση των μέτρων».
 
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας τόνισε ότι ανεξάρτητα από την κατηγορία που βρίσκεται κάθε περιοχή, πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα και η ένταξη μίας περιοχής σε κατηγορία δεν είναι τιμωρητική. Γίνονται περίπου 25.000 τεστ την ημέρα στη χώρα. Επίσης επανέλαβε ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και ότι με την τήρηση των μέτρων διευκολύνουμε το σύστημα υγείας που έτσι πιέζεται λιγότερο.
 
Από την πλευρά του ο Απ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη».
 
Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από το Δήμο, με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, ειδικά και για τα μέτρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, και κάλεσε σε τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων ασφαλείας.
Απο το δικό μας «μετερίζι», μεταφέρουμε οτι η αθλητική κοινωνία της πόλης μας, που έχει πληγεί πολύ 6 μήνες και εξακολουθεί να πλήττεται με τα κλειστά γήπεδα απο κόσμο, εφάρμοζε και εφαρμόζει, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, απο την πρώτη ώρα των ανακοινώσεων κρουσμάτων στις Σέρρες. Στην πόλη τουλάχιστον τα κρούσματα σε αθλητές ή προπονητές προήλθαν απο εξωγενή παράγοντα και όχι εσωτερικά απο τις εγκαταστάσεις ή τις ομάδες, που σε συνεργασία με τα ιατρικά επιτελεία τους και τον αθλητικό οργανισμό, έλαβαν έκτακτα μέτρα προστασίας με απολυμάνσεις, αποχή προπονήσεων ακόμα και καραντίνας.
Κατανοούμε την αγωνία των αρχών, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού αλλά δεν γίνεται να ευθύνεται για όλα τα δεινά της πανδημίας στην Ελλαδα, ο αθλητισμός!
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr