Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ: “Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς την σπουδή της νεολαίας μας”

Αντιπρόεδρος ΣΕΓΑΣ: “Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς την σπουδή της νεολαίας μας”

Έρχεται Ολυμπιακή χρονιά συνεπώς μια περίοδος με αυξημένες υποχρεώσεις αλλά η κυβέρνηση δεν βοηθά ενεργά για την καλύτερη “εκπαίδευση” των αθλητών μας. Ο κ.Γιάννης Λιούμπας, επικεφαλής του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών και Γ’ αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου ΣΕΓΑΣ τοποθετείται μέσω του SSN για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι και η ομοσπονδία, θέτοντας το θέμα του υπερπλεονάσματος από πλευράς κυβέρνησης και κάνοντας πρόταση για την αναβάθμιση των συνθηκών κάτω από τις οποίες προετοιμάζονται για τους αγώνες οι αθλητές του στίβου.

Υπερπλεόνασμα, ανάπτυξη, σπουδή, κοινωνία, χρηματοδότηση. Λέξεις κλειδιά στις οποίες αναφέρεται φυσικά και ο κ.Λιούμπας και οι οποίες με τη βοήθεια της κυβέρνησης που έχει τη δυνατότητα να το κάνει, μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ την αθλητική ζωή των παιδιών του στίβου.

Συγκεκριμένα ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε επί του θέματος στο SSN: “Υπερπλεόνασμα. Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς πολιτισμό, χωρίς την σπουδή της νεολαίας μας. Πρόταση που κατέθεσα προς φίλους υπουργούς και βουλευτές όλων των κομμάτων. Ενώ διανύουμε μία Ολυμπιακή χρονιά με αυξημένες υποχρεώσεις, οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι στο έλεος τους. Χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα λύσης θεμάτων αυτών.

Έχοντας βγει από τα μνημόνια πιστεύω πως ένα μικρό τμήμα του υπερπλεονάσματος, θα έπρεπε να δοθεί στην νεολαία της χώρας μας, μέσα από χρηματοδότηση βασικών αθλητικών κέντρων όπως και την αύξηση της επιχορήγησης των ομοσπονδιών. Όλες οι ομοσπονδίες (όλα τα αθλήματα) μαζί χρηματοδοτούνται και φέτος όπως και πέρυσι με 15.000.000 ευρώ. Ένα τραγικά μικρό ποσό, που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τμήμα των εξόδων των εθνικών μας ομάδων, αθλητών, προπονητών, αγώνων κ.α.

Η αύξησή του κατά 5.000.000 ευρώ από το υπερπλεόνασμα για την νεολαία της χώρας μόνο θετικά σχόλια θα είχε για την κυβέρνηση, αλλά και για το σύνολο του πολιτικού χώρου, από τον τεράστιο χώρο των ανθρώπων του αθλητισμού, όπως και από το σύνολο της κοινωνίας.”

Παράλληλα ο μήνας Φεβρουάριος είναι “γεμάτος” για τους αθλητές του στίβου που αυτή την περίοδο αγωνίζονται σε κλειστά γήπεδα. Το μηνιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ημερίδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ενώ από τα γεγονότα του Φεβρουαρίου δεσπόζει το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου Α/Γ στις 15 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ στο τέλος του μήνα (28-29 Φεβρουαρίου). Να σημειώσουμε ότι στις 8 του μήνα και ημέρα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα κλειστού στην πόλη των Σερρών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου στον στίβο:

1 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Θεσσαλονίκη

1 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Αγιος Κοσμάς

2 Κυριακή Ημερίδα κλειστού, Πάτρα

2 Κυριακή Ευρωπαϊκό Κύπελλο Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Πρωταθλητών Συλλόγων Α-Γ και Κ20

8 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Ιεράπετρα

8 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Σέρρες

9 Κυριακή Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού Κ20, Κωνσταντινούπολη

9 Κυριακή Ημερίδα κλειστού, ΣΕΦ

15 Σάββατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ, Κωνσταντινούπολη

15 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Θεσσαλονίκη

15 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Ηράκλειο

16 Κυριακή Ημερίδα κλειστού, ΣΕΦ

16 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000 μ. βάδην Κ23, Πάτρα

16 Κυριακή Patras Race Walking Festival, Πάτρα

22 Σάββατο Ημερίδα κλειστού, Πάτρα

23 Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, Πηγή Τρικάλων

28-29 Παρ.- Σαβ. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Πειραιάς

Share