Ανοιχτή η αποχώρηση του Πανσερραϊκού από το πρωτάθλημα!

Ανοιχτή η αποχώρηση του Πανσερραϊκού από το πρωτάθλημα!

Δραματικές ώρες περνάει ο Πανσερραϊκός, καθώς ναι μεν ο αγωνιστικός υποβιβασμός της ομάδας πλέον μοιάζει αναπόφευκτος, ωστόσο στόχος όλων των ανθρώπων που θέλησαν την ύστατη στιγμή να στηρίξουν την ομάδα είναι να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και να μην βρεθεί στην Γ΄ Εθνική για εξωαγωνιστικούς λόγους, κάτι που θα βάλει “ταφόπλακα” στα όνειρα άμεσης επιστροφής. Φαίνεται όμως πως δεν υπολόγιζαν στις προθέσεις του, μέχρι τον Δεκέμβριο τουλάχιστον, χρηματοδότη Δημήτρη Χειρίδη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Flnews.gr έχει ξεκάθαρη πρόθεση να αποσύρει την ΠΑΕ από το την Football League!

Mάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως φέρεται να έχει κάνει ήδη συγκεκριμένες ενέργειες ως προς την κατεύθυνση αυτή, θέτοντας εν αμφιβολία ακόμη και την παρουσία της ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα την προσεχή Κυριακή και ήδη οι μέτοχοι της ομάδας, που ουσιαστικά είναι τα μέλη της παλιάς διοίκησης και όχι μόνο, κάνουν ενέργειες για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο είναι δεδομένο πως η διαμάχη έχει πάει σε άλλο επίπεδο με θύμα τον ίδιο τον Πανσερραϊκό!

Θυμίζουμε τι ισχύει σε περίπτωση αποχώρησης της ομάδας από εν εξελίξει πρωτάθλημα:

Άρθρο 3.
Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη
1. α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται, σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:
i. με άμεσο υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία αυτής πουθα υποβιβάζονταν σε περίπτωση αγωνιστικού υποβιβασμού
ii. με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει
iii. με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.
β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών
μόνο των αντιπάλων ομάδων.
2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 5% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr