Αναβολή… στο Αθλητικό κέντρο του Πανσερραϊκού δεν χωράει! Ναι στο όραμα με σωστές βάσεις!

Αναβολή... στο Αθλητικό κέντρο του Πανσερραϊκού δεν χωράει! Ναι στο όραμα με σωστές βάσεις!

Αναβλήθηκε, με ψήφους 21-18 από το Δ.Σ του Δήμου Σερρών, η συζήτηση για το θέμα του Πανσερραϊκού και την παραχώρηση έκτασης 4ο στρεμμάτων, που αιτείται ο ιστορικός σύλλογος, στην Ομόνοια για 25+10 χρόνια, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτό αποφασίστηκε χθες, στην συνεδρίαση και τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών.

Επί της διαδικασίας…

Η θετική γνωμοδότηση του ΟΠΑΚΠΑ

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Δεσποτιδης, έθεσε 18 όρους για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δήμου Σερρών. Η χρονική διάρκεια στο αίτημα για παραχώρηση της έκτασης είναι για 25 χρόνια και 10ετη παράταση.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου

Αρχικά, υπήρξε η τοποθέτηση του δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, για το όραμα της δημοτική αρχής, κάτι που είναι γνωστό απο τις προεκλογικές του θέσεις. Η απελευθέρωση δηλαδή του κεντρικού πάρκου της πόλης,  απο το δημοτικό γήπεδο. Πάνω στην πρόταση του Πανσερραϊκού, οραματίζεται στο Αθλητικό πάρκο Ομόνοιας, να είναι όλες μαζί οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως το αυτοκινητοδρόμιο και το νέο κολυμβητήριο που επανεκκινείται.

Το θέμα της αναβολής

Το ζήτημα του οράματος της δημοτικής αρχής, απο τον κ. Χρυσάφη και οι δυο νέοι όροι που εκφράστηκαν για να τεθούν προς συζήτηση (η επιστροφή των 17 στρεμμάτων που έχει ήδη ο Μ.Γ.Σ. πίσω απο το ημιτελές κολυμβητήριο και η κατασκευή νέου γηπέδου απο τον Πανσερραϊκό στην Ομόνοια), προκάλεσε αντιδράσεις και οι σύμβουλοι έθεσαν θέμα, για το αν θα έπρεπε να συζητηθεί τελικά, το αίτημα και η εισήγηση ΟΠΑΚΠΑ στο συμβούλιο ή να πάρει αναβολή. Κάτι που τελικά συνέβη, με τον Δήμαρχο να τονίζει στον τελευταίο λόγο του, «Θα το συζητήσουμε μαζί αυτό το θέμα του Πανσερραϊκού στην επόμενη συνεδρίαση στην ΔΕΠΚΑ μέσα σε καλό κλίμα».

Οι απόψεις των άλλων παρατάξεων

Τέθηκε από την Επικεφαλής της παράταξης της και δημοτική σύμβουλο κα. Αριάδνη Παπαφωτίου, το ζήτημα της αναβολής, εξηγώντας ότι δεν ήταν πλήρης ο φάκελος που κατέθεσε ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός και ζήτησε να γίνει ενημέρωση απο τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ή άλλον εκπρόσωπο, στην συζήτηση που μελλοντικά θα γίνει

Ο κ. Γεωργούλας, έθεσε το θέμα, οτι είναι διαφορετικό το αίτημα του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και η εισήγηση ΟΠΑΚΠΑ και διαφορετική η κουβέντα για νέο γήπεδο στην Ομόνοια με παραχώρηση δημοτικής έκτασης και ζήτησε εξέτασης αναβολής.

Ο κ. Φαρμάκης είπε, οτι δεν καταλαβαίνει τι θα συζητηθεί, ζητώντας αναβολή του θέματος και τόνισε οτι είναι μεγάλη και διαφορετική κουβέντα το θέμα ενός νέου γηπέδου, προτείνοντας ειδική συνεδρίαση, όπως στο θέμα του αυτοκινητοδρομίου.

Ο κ.Στέφανος Φωτιάδης, αναφέρθηκε σε ζητήματα επι της διαδικασίας για την κυριότητα των εκτάσεων, όπου είναι ο Δημος και οτι απέχει πολύ το αίτημα και η εισήγηση ΟΠΑΚΠΑ, απο την τοποθέτηση του Δημάρχου για το θέμα που θα συζητηθεί τελικά. Καταλήγοντας, οτι θα επιθυμούσε έναν φάκελο με στοιχεία πολεοδομικά και κατασκευαστικά για το τι θα δημιουργηθεί τελικά στην Ομόνοια. Επέλεξε τελικά την θέση της αναβολής, σημειώνοντας οτι έχει αποδείξει και στο παρελθόν, πόσο αγαπά την ομάδα του Πανσερραϊκού.

Ο κ. Αραμπατζής, ζήτησε επιπλέον στοιχεία στον φάκελο του αιτήματος και έπειτα να προχωρήσει το θέμα προς συζήτηση, επιλέγοντας την αναβολή.

Το σχόλιο του ‘SSN’

Η συντακτική ομάδα, της μοναδικής ενεργής αθλητικής ιστοσελίδας του νομού, που διαθέτει επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες στην σύνθεση της, αποφάσισε να περιμένει το επόμενο ΔΣ του Δήμου Σερρων και αφού οριστικοποιηθεί η απόφαση απο τις παρατάξεις, τότε να τις σχολιάσει, αναλυτικά και εμπεριστατωμένα, όπως κάνουμε σε κάθε ρεπορτάζ.

Για την ώρα, επειδή κάποιοι απο εμάς έχουμε και σπουδές πάνω στην αθλητική διοίκηση, θα δώσουμε λίγη τροφή για σκέψη και προβληματισμό, επιγραμματικά.

-Είναι σημαντικό, οτι το ζήτημα δεν έμεινε μόνο στην θετική γνωμοδότηση ΟΠΑΚΠΑ αλλά έφτασε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με όρους ιδιαίτερα αυστηρούς, προς τις δεσμεύσεις του Μ.Γ.Σ. ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, προς τα συμφέροντα του Δήμου.

-Τουλάχιστον το θέμα έφτασε μέχρι εκεί, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή Αγγελίδη, όπου το προηγούμενο αίτημα παραχώρησης έκτασης στον Πανσερραϊκό, με το πρόσχημα μάλλον, των Δημοτικών Εκλογών δεν είχε συζητηθεί.

-Όλες οι δημοτικές παρατάξεις, που βαυκαλίζονται το καλό των δημοτών, το καλό όλων των συλλόγων και όλων των σπορ. Ας ζητήσουν απο τους συμβούλους τους, μια αναλυτική λίστα με τα πεπραγμένα των Σερραϊκών ομάδων τα τελευταία 20-30 χρόνια, για να αποτυπώσουν ότι: 1) Χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχει αθλητισμός και πρωταθλητισμός (η πόλη τον αγνοεί χρόνια ολόκληρα), με οτι αυτό συνεπάγεται για τα οφέλη ή τις απώλειες του Δήμου. 2) Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αποκτούν ουσιαστικό νόημα, όταν της στηρίζει κάποιος σύλλογος. Ιστορικά και επι της ουσίας, ο μοναδικός σύλλογος που το κάνει αυτό με συνέπεια (ηθική και οικονομική), 55 χρόνια τώρα, σε ΟΛΑ τα σπορ, είναι ο Πανσερραϊκός και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένα άλλο σωματείο.

-Το πάρκο Ομόνοιας, μόνο κατ’ ευφημισμό θεωρείται «αθλητικό» και είναι ντροπή, για όποιον αγαπά τα σπορ, να το αναφέρει ως τέτοιο. 25 χρόνια τουλάχιστον, σε εκείνη την περιοχή, συντηρείται το απόλυτο τίποτα. Είναι κρίμα να φτάσουμε τα 50 χρόνια αθλητικής ανυπαρξίας και να φοβόμαστε μάλιστα ακόμα να κυκλοφορήσουμε εκεί, πρωί ή βράδυ, για τις αναβλητικές αποφάσεις σας.

-Το ‘SSN’ κάποτε, ήταν το πρώτο ΜΜΕ που δήλωσε (και τα «άκουσε»), οτι εφόσον το Δημοτικό γήπεδο «γέρασε» και η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως πάρκο, φυσικά και να μεταφερθεί εκτός πολεοδομικού ιστού, όπως συμβαίνει στις μελέτες, όλων των σύγχρονων γηπέδων. Υπήρξε άλλωστε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των 150 στρ. του Λευκώνα, που τελικά επιστράφηκαν πίσω στον Δήμο, αφού δεν δημιουργήθηκε κάτι επίσημο.

-Είναι θετικό να ανοίξει η συζήτηση, για την δημιουργία νέου γηπέδου στην Ομόνοια αλλα αυτό είναι μια κουβέντα, που δεν αφορά τον ΜΓΣ Πανσερραϊκό ούτε τους όρους για το συγκεκριμένο αίτημα δημιουργίας αθλητικού κέντρου, που ΠΡΕΠΕΙ να προχωρήσει χωρίς αναβολή.

– Η ανάπλαση-κατασκευή γηπεδικών χώρων ή μητροπολιτικών πάρκων είναι έργα μεγάλης κλίμακας, που χρήζουν ανάγκης πολλών μελετών και δεν συγχέονται με άλλα έργα. Η διαδικασία διπλής ανάπλασης, χωρίς να την φάνε… οι «Κορμοράνοι» του Βοτανικού, πρέπει να τοποθετηθεί σε άλλη βάση συζήτησης, όπως τα αποδεδειγμένα οφέλη και των δυο πλευρών.

-Ο Δήμος Σερρών διαθέτει 32 γήπεδα και μάλιστα δυο μεγάλα ολόδικα του. Ένα στάδιο στην είσοδο και ένα γήπεδο στο κέντρο της πόλης. Η παραχώρηση έκτασης ως κληροδότημα ή ευεργέτημα σε κάποιο σωματείο, ώστε να του ανήκει χωρίς χρονικές και οικονομικές δεσμεύσεις, με σκοπό την διευκόλυνση ανάπλασης μητροπολιτικού πάρκου και ταυτόχρονα η δέσμευση προς τα λοιπά σωματεία-δημότες για αξιοποίηση – ανακαίνιση του δεύτερου σταδίου,  ως ομαλή και δίκαιη αθλητική χρήση. Ίσως αποτελεί μια ωραία δωρεάν ιδέα… απο εμάς που αγαπάμε εμπράκτως τον αθλητισμό και ζούμε απο αυτόν.

Ευχαριστούμε το fonh.gr για την αναπαραγωγή των videos.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr