Αναβολή…επ’ αόριστον για τις εκλογές της ΕΠΣ Σέρρων!

Αναβολή...επ' αόριστον για τις εκλογές της ΕΠΣ Σέρρων!

Απο το έκτακτο ΔΣ της ΕΠΣ Σερρών προέκυψε αυτό που είχαμε ως πληροφορία και σας το κοινοποιήσαμε οτι οδεύουμε προς νέα αναβολή, διότι ορισμένα σωματεία ζήτησαν μερικές ημέρες παράταση, ευελπιστώντας να ενταχθούν στο αθλητικό μητρώο, το επόμενο διάστημα.

Αυτό σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει απο τον Γενάρη του 2021 κι έπειτα, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, αφού κανένα νέο σωματείο δεν έχει ενταχθεί, εφόσον εκκρεμούν εκλογικές διαδικασίες σε αθλητικές ομοσπονδίες ή ενώσεις.

Η πλατφόρμα της ΓΓΑ παρέμεινε κλειστή απο τα τέλη Ιανουαρίου εως τις 20/4, όπου και το σύστημα ξανάνοιξε, για να δεχθεί νέες αιτήσεις. Πράγματι αρκετά Σερραϊκά σωματεία, διόρθωσαν τα στοιχεία τους ή έκαναν νέες αιτήσεις και περιμένουν να ενταχθούν, όμως δυο μήνες μετά, δεν έχει γίνει το παραμικρό και ούτε διαφαίνεται η πιθανότητα να αλλάξει κάτι βάση αυτού της πληροφορίας, που αναφέρουμε πιο πάνω και μεταφέρεται άτυπα απο τους αθλητικούς φορείς.

Με αφορμή αυτή την πιθανότητα λοιπόν, η τοπική ένωση δέχτηκε το αίτημα των σωματείων και ανέβαλε τις εκλογές επ’ αόριστον, μέχρι στιγμής!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών με την από 25/06/2021 και κατά πλειοψηφία απόφαση του, ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισμένης για 30/06 /02021 Τακτικής Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης, καθώς με το άρθρο 90 του ν.4790/2021 (Α΄ 48) παρατείνεται η θητεία των οργάνων διοίκησης των αθλητικών ενώσεων έως την 30ή/09/2021, ενώ παράλληλα έγινε αποδεκτό το αίτημα δεκατριών(13) σωματείων της δυνάμεως τα οποία αιτήθηκαν την αναβολή, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία, εντασσόμενα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο σωματείων το επόμενο διάστημα, να αποκτήσουν και δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αρχαιρεσίες. 

Η νέα ημερομηνία ορισμού της Τακτικής Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης θα κοινοποιηθεί έπειτα από νέα απόφαση του Δ.Σ της Ε.Π.Σ.Σερρών.

Να αναφέρουμε συμπληρωματικά, την τελευταία τροπολογία στις 11/6, περί παράτασης θητείας οργάνων διοίκησης, σύμφωνα με το ΦΕΚ:

Άρθρο 41

Παράταση θητείας οργάνων διοίκησης σωματείων, συλλόγων γονέων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αθλητικών ενώσεωνΣτο άρθρο 90 του ν. 4790/2021 (Α’ 48) παρατείνεται η θητεία των αναφερόμενων οργάνων διοίκησης μέχρι και την 31η.10.2021, προστίθενται στο ρυθμιστικό πε-δίο της διάταξης οι αθλητικές ενώσεις και το άρθρο 90 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 90. Παράταση θητείας οργάνων διοίκησης. Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επ. του Αστικού Κώδικα, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), που έχει συσταθεί με τονν. 1066/1917 (Α’ 268), των αθλητικών ενώσεων του άρ-θρου 10 του ν. 2725/1999 (Α’ 121), καθώς και των επαγγελματικών οργανώσεων του ν. 1712/1987 (Α’ 115), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφόσον στο μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί ή δεν διενεργηθούν, σύμφωνα με τα άρθρα 89 του παρόντος ή 45 του ν. 4778/2021 (Α’ 26), αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης της, έως την 31η.10.2021.».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr