Αμανατίδης: “Μία συγνώμη δεν αρκεί, πρέπει να βγάλουμε αντίδραση το Σάββατο”

Αμανατίδης: "Μία συγνώμη δεν αρκεί, πρέπει να βγάλουμε αντίδραση το Σάββατο"

Ο Περικλής Αμανατίδης μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών, αναφέρθηκε στα προβλήματα του Πανσερραϊκού, ανέλαβε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την πορεία, χαρακτήρισε την εικόνα στο Αλκαζάρ κακή παρένθεση και εστίασε στον αγώνα του Σαββάτου με την Α.Ε Καραϊσκάκης λέγοντας ότι εκεί θα πρέπει να βγάλει αντίδραση η ομάδα και να δώσει τις απαντήσεις. Αναλυτικά είπε:

“Η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε χθες και δίκαια έχασε. Το ξεκίνημα δεν είναι τόσο κακό όσο δείχνει η βαθμολογία, αλλά δεν έχει αποτυπωθεί. Είναι παρένθεση το χθεσινό. Χρειαζόμαστε μία νίκη για να πάρουν τα παιδιά ψυχολογία. Με κόπο και αυταπάρνηση καλούμαστε να πετύχουμε ένα δύσκολο στόχο. Αν και περάσαμε έναν σκόπελο παρέμειναν κάποια προβλήματα που για να λυθούν θέλουν κόπο και κατάθεση ψυχής”.

Για τον λόγο που έχασε η ομάδα:

“Χθες ήταν ένα κακό παιχνίδι. Και οι ίδιοι οι παίκτες κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Παίξανε καλά στα τρία πρώτα ματς. ας πούμε ότι δεν ήταν πολλοί παίκτες σε καλή ημέρα και μένει να αποδειχθεί”.

Για τα 11 γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα:

“Η απάντηση είναι ότι κάτι δεν γίνεται καλά. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αν αλλάξει θα μας πάει σε μονοπάτια νίκης. Είναι πολλά τα γκολ για αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων πέρα από τα λάθη που έχουν γίνει. Η ανάλυση αφορά εμάς μέσα στα αποδυτήρια και μένει να δούμε την βελτίωση, που δεν την βλέπουμε για την ώρα”.

Για το μικρό ρόστερ και τον ανταγωνισμό που δεν υπάρχει σε κάποιες θέσεις:

“Αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα. Πρέπει να δημιουργήσαμε μόνοι μας έναν ανταγωνισμό”.

Για την κατάσταση της ομάδας:

“Διαχειριζόμαστε αρκετά προβλήματα αυτή την στιγμή, αλλά θέλω να μείνει μέσα στην οικογένεια του Πανσερραϊκού και δεν θέλω να τα δημοσιοποιήσουμε”.

Για το αν έπρεπε κάποιος να ζητήσει μία συγνώμη:

“Η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική, αλλά είναι αρχή ακόμη. Αν μία συγνώμη καλύπτει τους φιλάθλους να την πω. Νομίζω όμως ότι τους φιλάθλους θα τους καλύψει μία αντίδραση και οι παίκτες έχουν μία ευκαιρία κόντρα στην ΑΕ Καραϊσκάκης να απαντήσουν με πράξεις”.

Για την αλλαγή στην ομάδα με τον ερχομό των νέων ιδιοκτητών:

“Δεν μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη η αλλαγή. Επίσης μπορεί να μην είναι αρκετό ότι “δεν είχαν να φάνε” και τώρα έχουν. Χρειάζονται πολλά παραπάνω. Έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες, αλλά αγωνιστικά θα πρέπει να αλλάξουν ακόμη πολλά πράγματα για να γίνουν έτσι όπως τα θέλουμε”.

Για το κλίμα στα αποδυτήρια:

“Το κλίμα δεν είναι καλό και είναι λογικό. Οι παίκτες πρέπει να σηκώσουν το κεφάλι, αυτοί πρέπει να αντιδράσουν. Το ποδόσφαιρο σου δίνει αυτή τη δυνατότητα”.

Για το αν οι παίκτες νιώθουν εκτεθειμένοι και ότι μπορεί μία διοίκηση με χρήματα να τους αντικαταστήσει:

“Ποτέ δεν είπα ότι θα αντικατασταθεί κανένας. Είπα ότι το ρόστερ που έχω είναι το καλύτερο. Στήριξα το ρόστερ με την αποδοχή της πρότασης. Ήξερα που ερχόμουν. Είπαμε ότι θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη για να βελτιώσουμε μία κατάσταση και έχουμε ακόμη δρόμο. Σημασία δεν έχει αν νιώθω προδομένος από τους παίκτες, αλλά να βελτιώσουμε την βαθμολογική κατάσταση”.

Για τους νέους επενδυτές:

“Δεν πρέπει να απογοητευτούν. Πρέπει να επιμένουν. Βλέπουμε ότι ανταγωνισμός είναι μεγάλος γιατί πέφτουν έξι ομάδες. Πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα με δύο μεταγραφικά πλάνα, το να πάρει αδειοδότηση ή όχι. Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι το ρόστερ είναι μόλις 21 άτομα δείχνει ότι και κανένας παίκτης να μην φύγει πρέπει να γίνουν κινήσεις. Με τις απουσίες που έχουμε βγαίνει κατευθείαν 18αδα”.

Για το αν έχει ο ίδιος ευθύνη:

“Βέβαια. Εγώ πάντα τρώγομαι με τον εαυτό μου και λειτουργεί θετικά. Ο προπονητής πάντα έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Άσχετα με το ρόστερ που έχουμε, εγώ έχω την μεγαλύτερη ευθύνη, αλλά πρέπει οι παίκτες να δώσουν μία απάντηση και έτσι είναι οι ομάδες”. 

Για το αν το πρόβλημα είναι αγωνιστικό ή ψυχολογικό:

“Είναι και αγωνιστικό και ψυχολογικό το θέμα. Μία κακή ημέρα αν επαναληφθεί μπορεί να φέρει και ψυχολογικό θέμα. Εκεί θα δουλέψουμε, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν τα παιδιά και να βγάλουν αντίδραση”.

Για το ματς με την ΑΕ Καραϊσκάκης:

“Είναι οριακό το παιχνίδι, σίγουρα. Με την έννοια ότι την επόμενη Κυριακή θα πάρουμε τρεις πόντους ξεκούραστους είναι τελικός. Το είπαμε στην Λάρισα στα αποδυτήρια, ότι η απάντηση θα πρέπει να δοθεί το Σάββατο στο γήπεδο. Όσοι έρθουν στο γήπεδο μαζί με εμάς θα πρέπει να είναι ενωμένοι στον στόχο”.

Για τον κόσμο:

“Η ομάδα ανήκει στις Σέρρες και στον κόσμο. Είναι μία ιδέα. Δεν θέλω να τον πείσω να έρθει στο γήπεδο με το ζόρι. Η προσπάθεια μας αν μπορεί να τον πείσει και αν δεν την δει δεν πείθεται. Είναι λογικό μέχρι τώρα να μην έχει πειστεί”.

Για το αν πόνεσε περισσότερο η ήττα από τον Απόλλων με 3-0:

“Με την Καλαμαριά προσωπικά με πονάει πιο πολύ, όταν έχεις ένα παιχνίδι στα χέρια σου και δεν παίρνεις τη νίκη, παρά όταν είσαι τόσο κακός και δεν παίρνεις τίποτα”.

Για το πως αντιμετωπίζουν οι παίκτες την κατάσταση:

“Θέλω να πιστεύω ότι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με έναν τρόπο που έχει δέσιμο με την ομάδα. Μπορεί κάποιος να το αμφισβητεί και να μην βλέπει ότι στο γήπεδο ματώνει τη φανέλα, αλλά πραγματικά στεναχωριούνται και αυτό διορθώνεται μόνο αγωνιστικά”.

Για το αν θα τιμωρήσει τον Φουσού που αποβλήθηκε:

“Σε μία κανονική ομάδα υπάρχουν και κανονισμοί, όπως και στον Πανσερραϊκό, αλλά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να μπει σε μία κανονικότητα. Υπάρχουν όμως προβλήματα αυτή την στιγμή και η ομάδα έχει δομικά κενά. Σε αυτό το κομμάτι ο Πανσερραϊκός είχε ένα έλλειμμα και εμείς πρέπει να το καλύψουμε”.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr